20 C
Hoek van Holland
bestel-kitesurf-sticker-telefoonnummer-naam-op-je-kitesurf-board

Beginnen met kitesurfen

Zo verloopt kitesurf-les

Leren kitesurfen is gemakkelijker dan ooit tevoren. Er wordt ruim 20 jaar kitesurf-les gegeven en het materiaal wordt steeds beter, veiliger en gebruiksvriendelijker. Ook de kitesurf-les trainingstechnieken en uitrusting hebben een vlucht genomen. Kitesurf-les is een waardevolle en zeg maar gerust noodzakelijke investering waar je veel plezier van hebt als je later met je eigen kitesurf-materiaal het water op gaat.

Beginnen met kitesurfen leren kitesurfen met kitesurf-les
kitesurf_weer_wind_voorspelling

Kitesurf kites

Verschillende soorten en maten

Om te kitesurfen c.q. kiteboarden heb je een kitesurf kite (vlieger) nodig. Kites zijn er in verschillende soorten en maten. Maten worden aangegeven in vierkante meters (m2). Er zijn ook verschillende type kites. Het grootste verschil is tussen de tube en foil type kites. Maar ook binnen het segment tubekites zijn er veel variaties. Bijvoorbeeld kites speciaal gericht op het golfrijden of om juist hoog mee te kunnen springen.

Kitesurf kiteboards

Uitleg Twintip, Surf/Wave, Hydrofoil

Net als kitesurf-kites zijn kitesurf-board er in verschillende soorten en maten. Na je kitesurf-les schaf je waarschijnlijk al snel je eigen kitesurf-set aan omdat je zo snel mogelijk weer het water op wilt. In het begin ga je bij voorkeur samen met een kitesurf-buddy aan de slag.

/uitleg-kitesurf-boards-twintip-surf-wave-directional-hydrofoil/
Beginnen met kitesurfen leren kitesurfen met kitesurf-les

Kitesurf Uitrusting

Trapezes, wetsuits, schoenen, caps

Je hebt tijdens je kitesurf-lessen vast al ervaren dat kitesurf-uitrusting superbelangrijk is. Zonder trapeze kan je eigenlijk niets en een warm wetsuit is geen overbodige luxe. Daarnaast biedt kitesurf-uitrusting ook bescherming. Zonder neopreen schoentjes kan je op sommige kitesurf-locaties eigenlijk niet het water op. En een wetsuit met lange pijpen en mouwen beschermt de armen en benen tegen schuurplekken van het zand. Lees verder.

Kitesurf belangenorganisaties

NKV, KNRM, KNWV, IKO

Organisaties met een visie en missie over onze sport in contact met de samenleving, andere watersporters , gemeenten en overheidsorganisaties. Soms zelf op wereldniveau, bijvoorbeeld de organisatie van kitesurfen op de Olympische spelen in 2024. Organisaties worden gevormd door mensen met passie voor de sport. Vaak mede-kitesurfers. Daar zijn we blij mee en zuinig op.

KustwachtANP_kitesurfen