Review: 2020 kitesurf-kites geschikt voor Big Air getest

0
Review kitesurf-kites Big Air Test

Welke 2020 kitesurf-kitesurf kites zijn geschikt voor de discipline Big Air? Het lijkt erop dat Big Air weer aan populariteit groeit. Op mooie dagen met genoeg wind zie je steeds meer kitesurfers hoog springen (‘Big Air’) en mooie stijlvolle trucs (‘Air Style’) doen. Kitesurfen heeft voor elk wat wils maar de kick van een gave en hoge sprong blijft voor veel kitesurfers enorm.

Het aanbod Big Air kitesurf-kites om hoog mee de springen is in 2020 weer enorm. Ons oog viel op een review in kitesurfmag.com waarin een aantal kites is getest op Big Air eigenschappen. Deze kites zijn voor meer stijlen dan alleen Big Air geschikt, maar het is toch interessant te lezen hoe het testpanel tegen deze kites aankijkt in het kader van Big Air. Zeker als je je aan het oriënteren bent voor een kite om hoog mee te springen, is de review een aanrader.

Geteste Big Air kites
– North Orbit
– Core Starship XR6
– Duotone Rebel
– Ozone Edge
– Slingshot Raptor
– Cabrinha AV8
– Naish Pivot
– Eleveight RS

Lees de specifieke test-bevindingen eens rustig door (vanaf pagina 84). Een generieke opmerking van het testpanel is dat de geteste kites stuk voor stuk weer gebruiksvriendelijker zijn dan in het verleden. Dit zal het vertrouwen van kitesurfers een boost moeten geven om hoog te springen en langer in de lucht te blijven hangen. De kites reageren weliswaar snel, maar stuk voor stuk betrouwbaar en de trekkracht is telkens goed te doseren.

Als jij vanuit je eigen ervaring nog een opmerking of kite zou willen toevoegen aan deze lijst, dan nodigen we je uit om een reactie te plaatsen.

 Lees meer over kitesurf-kites   

  Volg de kitesurfpro.nl facebook-pagina  

PLAATS EEN REACTIE

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in