Kitesurfer gered dankzij voorbeeldige voorbereiding

Kitesurfer gered

Afgelopen 9 juli werd bij windkracht 5 uit het zuidwesten een kitesurfer gered door de KNRM. Dit volgens de KNRM dankzij voorbeeldige voorbereiding van de kitesurfer zelf. In het magazine van de KNRM ‘De Reddingsboot’ las ik een interessant artikel over de reddingsactie. Het artikel mochten we overnemen en ik deel het dan ook graag met jullie. Wat maakt bijvoorbeeld dat de KNRM stelt dat deze kitesurfer zich uitstekend had voorbereid? Wat kan jij daarvan leren?

Kitesurfer in problemen meldt zich via KNRM app

De Kustwacht alarmeert reddingstation Scheveningen voor een kitesurfer in problemen. De kitesurfer in nood die is gered had zich gemeld via de gratis app KNRM Helpt op zijn telefoon. Eén druk op de knop en je wordt verbonden met de Kustwacht. Bijkomend voordeel is dat de kustwacht de positie van de beller kan uitpeilen, zodat de redders van de KNRM precies weten waar ze naartoe moeten.

Kitesurfer heeft zijn Restube opgeblazen

Reddingsboot Kitty Roosmale Nepveu vaart uit en ziet de kiter in de branding liggen, in golven tot 2,5 meter hoog. Opnieuw blijkt de kitesurfer die werd gered goed voorbereid was op noodsituaties, want hij heeft zijn Restube opgeblazen. Dit felgele boeitje steekt circa 70 centimeter boven het water uit, waardoor hij een stuk makkelijker te herkennen is.

Inflatable safety belt kiteboarding

Inflatable Safety Belt

Dergelijke opblaasbare veiligheidsgordels kende ik nog niet. Bij een nadere verkenning en bezoek aan Eurofuncenter, stuitte ik ook nog op de Inflatable Safety Belt van het merk Aztron. Bekijk eventueel het assortiment van je favoriete kitesurfshop voor dit soort kitesurf veiligheidsproducten.

Kitesurfer gered. Kiteboard voorzien van Be Traceable-sticker

Plaatsvervangend schipper Sander Kuipers en zijn crew concentreren zicht op het redden van de kitesurfer en laten de kite en de overige spullen achter, ook omdat ze de lijnen niet in de jets willen krijgen. De wind blaast de kite-uitrusting naar het strand. Het kusthulpverleningsvoertuig (KHV), dat bij elke actie meerijdt op het strand, ziet de kite en het board al snel liggen. Voor de derde keer blijkt dat de kiter die is gered heel goed heeft nagedacht voordat hij de zee opging: zijn board is voorzien van een Be Traceable-sticker. Zo weet de KNRM dat het board van hem is en wordt er geen nieuwe zoekactie gestart wegens een board met onbekende eigenaar. Bestel de Be Traceable-sticker gratis op KNRM. Je kan dan net als ik direct donateur worden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Kitesurfen december - Winterkiten
Kitesurfen november
Bijna kitesurf crash - Wie heeft voorrang