Kitesurf wind: weer- en windvoorspelling

Kitesurf wind - Weer en windvoorspelling
Bekijk de beste weer en windvoorspelling via de links op onze weer en wind pagina's

Op deze pagina en sub pagina’s lees je alles over kitesurf wind. Bijvoorbeeld de actuele windsnelheid vandaag, de actuele weersituatie en waterstand. Naast de actuele wind hebben we ook de beste links voor de weer en windvoorspelling. Het is telkens belangrijk jezelf de vraag te stellen: “Kan ik vandaag kitesurfen?” Lees hier waar je op moet letten. Tip: sla deze pagina op je beginscherm op van je smartphone (zo werkt het).

Windy windkracht data

Windy windkracht voorspelling geeft zowel de actuele wind weer als de wind voorspelling maar ook de windrichting voorspelling tot 2 dagen vooruit. Daarnaast kan je op de legenda klikken en bijvoorbeeld de verwachte windstoten bekijken en per locatie inzoomen.

Hoeveel wind nodig om te kunnen kitesurfen?

Een fijne windkracht om te beginnen met kitesurfen, lekker te oefenen en kitesurfen is tussen 14 – 22 knopen (windkracht 4 – 6). Zeer ervaren kitesurfers gaan zelfs nog bij meer dan 27 knopen (windkracht 7) het water op. Bekijk ook het windkracht omrekentabel dat helpt de wind beter in te schatten. Het laat je ook zien hoe Beaufort (Bft), Meter per seconde (m/s), kilometer per uur (km/h) en knopen zich tot elkaar verhouden.

Zelfs bij 8 – 16 knopen (windkracht 3 – 4) kan er gekitesurft worden. Met een super high performance foil kite en speciaal hydrofoil kitesurf board kan er zelfs al vanaf 5 a 6 knopen gekitesurft worden. Bekijk de 3 combinaties voor kitesurfen met weinig wind.

Welke maat kite bij welke wind?

Om je een beeld te geven welke maat kite (grootte van de kitesurf-kite) bij je gewicht en de windkracht past, bekijk je het welke maat kite overzicht.