Kitesurf occasion kopen? Tips vooraf kitesurf set tweedehands kopen

Kitesurf occasion kopen? Lees vooraf de tips
Kitesurf occasion kopen? Lees vooraf de tips. Foto: kitesurfer met Ventum Xplore V1

Een complete tweedehands kitesurf set kopen is helemaal zo gek nog niet. Niet alleen als je na je kitesurf les samen met je buddy aan de slag wilt. Maar ook als je al langer kitesurft en op zoek bent naar een complete tweedehands kitesurf set in de aanbieding. Losse kitesurf-uitrusting tweedehands aanschaffen kan natuurlijk ook. Het helpt als je weet naar welk kitesurf-materiaal je op zoek bent en waar je op moet letten.

Kitesurf occasion kopen – wees bedachtzaam

Het is belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij het kopen van tweedehands kitesurf-materiaal. Dit is misschien wel een understatement, want voordat je het weet heb je andermans afdankertje als kite, kitebar, kiteboard, kitefoil etc. gekocht. Voorbeelden: een kite vol reparaties die scheeftrekt, een te oude kite waarbij de ventielen loslaten, een kitebar met lijnen die zeker weten zullen breken, een kitebar met een niet werkend veiligheidssysteem.

‘Iedere koopman prijst zijn eigen waar’

Daarnaast kan het zijn dat je door de verkoper die van zijn kitesurf materiaal af wilt onjuist wordt geïnformeerd. Voorbeeld: het aanbieden van een ‘beginnerskite’ terwijl het geen beginnerskite is. Of het aanbieden van oud, ondeugdelijk en onveilig materiaal. Niet iedere verkoper zit zo in elkaar maar toch moet je bedachtzaam zijn. Het gaat uiteindelijk immers ten koste van je plezier en de veiligheid als je een kat in de zak koopt.

Weten welke kitesurf set geschikt is voor jou

Recent hebben we je uitgelegd hoe je erachter komt wat de juiste kitesurf set voor je is. Daar begint het mee. In dit kitesurf blog zetten we je aan het denken over kitesurf occasions. We raden het zeker niet af. Nee zeker niet, want we hebben zelf ook jaren occasions gekocht. Maar er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden.

Kitesurf set tweedehands kopen
Kitesurf set tweedehands kopen. Zorg dat de kitesurf set past bij jouw niveau. Foto: Kitesurfer met Peter Lynn Swell V4

Tips vooraf kitesurf set tweedehands kopen

  • Laat je budget een nieuwe kitesurf-set niet toe? Kitesurf-shops hebben soms ook overjarige kitesurf-sets of kitesurf-uitrusting. Dit is nieuw materiaal maar dan van een vorig seizoen. Dit wordt vaak verkocht met flinke korting.
  • Informeer ook bij kitesurf-shops naar tweedehands kitesurf-sets. Dan heb je enerzijds advies zodat je weet dat de kitesurf-uitrusting bij je past. Anderzijds is onze ervaring dat kitesurf-shops alle kitesurf-uitrusting die ze tweedehands verkopen nakijken en er soms garantie op geven.
  • Overweeg je tweedehands kitesurf-set in de wintermaanden te kopen. Dan zijn deze vaak goedkoper dan in het hoogseizoen.

Vervolgstappen kitesurf occasion kopen

We hebben je uitgelegd hoe je erachter komt welke kitesurf set geschikt is voor jou. Met dit kitesurf blog hebben we je aan het denken gezet over kitesurf occasions. Met concrete tips. In een volgend blog leggen we je uit waar je op moet letten bij de aanschaf als je besluit een kitesurf set tweedehands te kopen. Dit kan via een van de kitesurf shops maar bijvoorbeeld ook via Marktplaats.

Wil je advies, vraag het gerust in een reactie of aan leden van de facebook groep.

Bekijk de complete handleiding kitesurfmateriaal kopen →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Kosten kitesurfen - Kitesurf set
ventum-kiteboarding
Complete kitesurfset kopen