Wat kost kitesurfen? Alles over kosten kitesurfen

Kosten kitesurfen - Kitesurf set

Dit kitesurfblog is het sluitstuk van een serie tips voor kitesurfers over het aanschaffen van kitesurfuitrusting. Eerst hebben we je uitgelegd hoe je erachter komt welke kitesurfset geschikt is voor jou. Daarna hebben we je aan het denken gezet over kitesurf occasions. Vervolgens hebben we uitgelegd waar je op moet letten bij de aanschaf als je besluit een tweedehands kitesurfset te kopen. Als laatste dit kitesurfblog kosten kitesurfen waarmee we je inzicht geven in het kostenplaatje en de vraag “Wat kost een kitesurf uitrusting?” beantwoorden.

Overzichtstabel kosten kitesurfen

Een basisset aan kitesurfuitrusting heb je nieuw in de sale al voor onder de € 2.000,-. Je kan het, net als met elke sport, zo gek maken als je zelf wilt en dan ben je zo maar € 3.000,- of nog meer kwijt. Tweedehands kan het natuurlijk goedkoper. Zorg dan dat je geen kat in de zak koopt en lees daarvoor de tips over het kopen van een tweedehands kitesurfset of los kitesurfmateriaal.

Wat kost kitesurfen?Kosten kitesurfen nieuw*Kosten kitesurfen tweedehands**
Kitesurfles€ 250,- tot € 450,- € 250,- tot € 450,-
Kitesurfset sale
Kite, Kiteboard, Bar/Lijnen, Pomp
€ 1.400,- tot € 1.900,- € 800,- tot € 1.400,-
Wetsuit (5/4 mm)€ 175,- tot € 250,- € 75,- tot € 150,-
Trapeze€ 150,- tot € 200,-€ 50,- tot € 100,-
Totaal€ 1.975,- tot € 2.800,- 1.175,- tot € 2.100,-
Ook nodig
Pomp€ 45,-€ 25,-
Neopreen schoenen€ 40,-€ 20,-
Kitebar / trapeze leash€ 30,-€ 15,-
Totaal 115,- 60,-
*We gaan bij nieuwe kitesurfuitrusting uit van gemiddelde prijzen en set-combinaties samengesteld van de topmerken en overige merken. **Bij tweedehands gaan we uit van kitesurfuitrusting niet ouder dan 5 jaar. N.B. we gaan uit van een kitesurfset met één kite. De meeste kitesurfers die de smaak te pakken hebben, hebben twee of meer kites. De waarde van kitesurfmateriaal vermindert door slijtage, tijd, bij nieuwe innovaties en reparaties.

Kitesurfen kosten: kitesurfles

Het aantal uur aan kitesurf les dat je nodig hebt kan variëren tussen de 4 en meer dan 15 uur. Soms gaat het sneller doordat je al ervaring hebt met andere water- of boardsporten. Of duurt het juist langer omdat je tijd nodig hebt om vertrouwd te raken met materiaal en je echt veilig en comfortabel te voelen. We gaan uit dat het behalen van dit niveau je tussen de 250 en 450 euro zal kosten.

Voor kitesurfers in spé die het echt willen leren is 9 uur kitesurfles verdeeld over 3 dagen gangbaar. Soms nemen mensen nog een extra privé les waarna ze vertrouwd genoeg zijn om te beginnen met kitesurfen. -Karim Chioua, Kitesurfschool Best

Kitesurfen kosten: kitesurfset kopen. Daar ga je met je nieuwe kitesurfset
Kitesurfen kosten: kitesurfset kopen. Daar ga je met je nieuwe kitesurfset. Op de foto een Gaastra Spark kite, Spleene Door 1.54 kiteboard. Een kiteboard waar je het snel en goed op leert maar je wel moet vervangen zodra je lekker vaart.

Kosten nieuwe kitesurf set

Kitesurfshops hebben bijna altijd kitesurfsets samengesteld speciaal voor beginnende kitesurfers en herintreders. Deze kitesurfssets zijn vaak ook scherp geprijsd als aanbieding. Zo breng je de kosten voor het kitesurfen makkelijk omlaag. Genoeg inspiratie te vinden dus als antwoord op de vraag: “Wat kost een kitesurf uitrusting?” Daarnaast is een belletje of bezoek aan een kitesurf winkel zo gemaakt. Persoonlijk advies werkt vaak het best. Een nieuwe kite set koop je vanaf 1.400 Euro. Dit is echt de minimale prijs en het materiaal is dan vrijwel zeker overjarig (type van vorig seizoen). Een gangbare prijs voor een nieuwe kitesurfset is zo’n 1.900 Euro. 

Tweedehands kitesurfset

Ga je voor nog lagere kosten kitesurfen? Een complete tweedehands kitesurfset die niet ouder is dan 5 jaar schaf je aan voor een bedrag tussen tussen de 800 Euro en 1.400 Euro. Je hebt dan een kite, kiteboard en bar met lijnen.

Trapeze, wetsuit, pomp en leash

Naast de kitesurfset heb je nog een kitesurf trapeze nodig en een wetsuit. Dit kost je zo’n 300 Euro: 175 Euro voor de wetsuit en 150 Euro voor een trapeze. Eventueel, mocht deze niet bij de bar zitten, heb je ook nog een leash nodig voor het bevestigen van het veiligheidssysteem aan je bar en harnas. Ditzelfde geldt voor de pomp voor het oppompen van de kite als deze niet bij de kite overgenomen kan worden. Dit samen kost je nog eens zo’n 60 Euro. Kortom, voor rond de 1.150 Euro ben je helemaal compleet. Je begint dan met één kite. Lees hier meer over beginnen met één of meerdere kites. Daarnaast kan nog gebruik worden gemaakt van een impactvest en een helm. Deze kosten zijn niet meegenomen in het overzicht.

Lidmaatschap verenigingen

Als laatste maar zeker niet onbelangrijk raden we je aan lid te worden van de Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) en ambassadeur te worden van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM). Dit hoort wat ons betreft ook bij de kosten voor kitesurfen. Bekijk via de links waarom. Ook zal je bij sommige kitespots lid moeten worden van een kitesurf vereniging om daar te mogen kitesurfen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Tweedhands kitesurf-set kopen
Kitesurfen 2021
Kitesurf occasion kopen? Lees vooraf de tips