Wat kost kitesurfen? Alles over kosten kitesurfen

  0
  Kosten kitesurfen - Overzicht kostenplaatje kitesurfset kopen
  Kosten kitesurfen - Overzicht kostenplaatje kitesurfset kopen

  Dit kitesurfblog is het sluitstuk van een serie tips voor kitesurfers over het aanschaffen van kitesurfuitrusting. We hebben je uitgelegd hoe je erachter komt welke kitesurfset geschikt is voor jou. Daarna hebben we je aan het denken gezet over kitesurf occasions. Vervolgens hebben we uitgelegd waar je op moet letten bij de aanschaf als je besluit een tweedehands kitesurfset te kopen. Als laatste dit kosten kitesurfen blog waarmee we in inzicht geven in het kostenplaatje. 

  Overzichtstabel kosten kitesurfen

  Kosten kitesurfen nieuw*Kosten kitesurfen tweedehands**
  Kitesurfles€ 150,- tot € 350,- € 150,- tot € 350,-
  Kitesurfset sale€ 1.400,- tot € 1.900,- € 800,- tot € 1.400,-
  Wetsuit (5/4 mm)€ 175,- tot € 250,- € 75,- tot € 150,-
  Trapeze€ 125,- tot € 200,-€ 50,- tot € 100,-
  Totaal€ 1.850,- tot € 2.700,- 1.075,- tot € 2.000,-
  Optioneel
  Pomp€ 45,-€ 25,-
  Neopreen schoenen€ 40,-€ 20,-
  Leash€ 30,-€ 15,-
  Totaal 115,- 60,-
  *We gaan bij nieuwe kitesurfuitrusting uit van gemiddelde prijzen en set-combinaties samengesteld van de topmerken en overige merken. **Bij tweedehands gaan we uit van kitesurfuitrusting niet ouder dan 5 jaar. N.B. we gaan uit van een kitesurfset met één kite. De meeste kitesurfers die de smaak te pakken hebben, hebben twee of meer kites. De waarde van kitesurfmateriaal vermindert door slijtage, tijd, bij nieuwe innovaties en reparaties.

  Kitsurfles

  Het aantal lessen dat je nodig hebt kan variëren tussen de 4 en meer dan 10 uur. Soms gaat het sneller doordat je al ervaring hebt met andere water- of boardsporten. Of duurt het juist langer omdat je tijd nodig hebt om vertrouwd te raken met materiaal en je echt veilig en comfortabel te voelen. We gaan uit dat het behalen van dit niveau je tussen de 150 en 350 euro zal kosten.

  Kitesurfset kopen. Daar ga je met je nieuwe kitesurfset
  Kitesurfset kopen. Daar ga je met je nieuwe kitesurfset. Gaastra Spark kite, Spleene Door 1.54 kiteboard. Een kiteboard waar je het snel en goed op leert maar je wel moet vervangen zodra je lekker vaart.

  Nieuwe kitesurfset

  Kitesurfshops hebben bijna altijd kitesurfsets samengesteld speciaal voor beginnende kitesurfers en herintreders. Deze kitesurfssets zijn vaak ook scherp geprijsd als aanbieding. Genoeg inspiratie te vinden dus. Daarnaast is een belletje of bezoek aan een kitesurf-shops zo gemaakt. Persoonlijk advies werkt vaak het best. Een nieuwe kitesurferset koop je vanaf 1.400 Euro. Dit is echt de minimale prijs en het materiaal is dan vrijwel zeker overjarig (type van vorig seizoen). Een gangbare prijs voor een nieuwe kitesurfset is zo’n 1.750 Euro. 

  Tweedehands kitesurfset

  Een complete tweedehands kitesurfset die niet ouder is dan 5 jaar kost rond de 800 Euro. Je hebt dan een kite, kiteboard en bar met lijnen.

  Kosten trapeze, wetsuit, pomp en leash

  Naast de kitesurfset heb je nog een kitesurftrapeze nodig en een wetsuit. Dit kost je zo’n 300 Euro: 175 Euro voor de wetsuit en 125 euro voor een trapeze. Eventueel, mocht deze niet bij de bar zitten, heb je ook nog een leash nodig voor het bevestigen van het veiligheidssysteem aan je bar en harnas. Ditzelfde geldt voor de pomp voor het oppompen van de kite als deze niet bij de kite overgenomen kan worden. Dit samen kost je nog eens zo’n 60 Euro. Kortom, voor rond de 1.150 Euro ben je helemaal compleet. Je begint dan met één kite. Lees hier meer over beginnen met één of meerdere kites.

  Bekijk de complete handleiding kitesurfmateriaal kopen →

  PLAATS EEN REACTIE

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in