Kitesurfen 2021 – Omgaan met wachten op nieuw materiaal

Kitesurfen 2021

Eerder hebben uitleg gegeven over wat toen nog een ‘stil’ probleem voor kitesurfen 2021 werd genoemd. Dit zou te maken hebben met het feit dat kitesurf, maar ook wingsurf en windsurf, producenten te maken hebben met enorme tekorten. Tekorten aan grondstoffen en materialen om kites, wings, zeilen etc. mee te kunnen produceren. Ook de kitesurf winkels hebben er last van en wellicht ervaar jij dit ook. Inmiddels is dit dus geen ‘stil’ probleem meer. We leggen je in dit kitesurfblog in het kort uit wat de achtergrond is en geven je een aantal tips hoe hiermee om te gaan.

Achtergrond schaarste kitesurfen 2021

De schaarste in grondstoffen is groot

Door Covid-19 heeft het delven van grondstoffen en de verwerking daarvan tot basismaterialen vertraging opgelopen. Dit is niet zomaar in te halen en daarbij hebben sectoren nog altijd te maken met lagere productiviteit. Ook impact van Covid-19 varianten spelen een belangrijke rol hierin. Dit is voor veel producenten een probleem. Naast het feit dat ze zelf nog kampen met lagere productiviteit, hebben ze ook niet genoeg materiaal dat nodig is te voorzien aan de vraag in het kitesurfen in 2021. Soms zijn productieprocessen zelfs helemaal stil komen te liggen.

Containers zijn soms niet beschikbaar

In sommige landen is het evenwicht in beschikbaarheid van containers verstoord. Er zijn te weinig containers beschikbaar op de ene plek, en veel lege containers op de andere plek. Dit is niet makkelijk op te lossen omdat boten met lege containers laten varen geen goede optie blijkt. Als alternatief kitesurf materiaal per lucht vervoeren is een kostbare zaak.

Beschikbaarheid kitesurf materiaal onder druk

De voortekenen van schaarste waren er vorig jaar al. Ook is de vraag naar kitesurf producten toen gestegen en was de verwachting dat kitesurfen en andere windsporten in 2021 nog populairder zou worden. Denk bijvoorbeeld aan het wingfoilen. Dit heeft mede geleid tot veel grotere bestellingen door groothandels en winkeliers. Hamsteren dus terwijl de productie dit vaak niet aankon.

Kitesurfen 2021 en verder

Gewenste kitesurf materiaal later

Het kan zomaar dat je nu al wacht op een bestelling. Of dat je daarmee geconfronteerd wordt als je een bestelling plaatst komende periode. Het kan ook zomaar dat de kleur die je zo graag wilt, nog niet binnen is.

Prijsstijgingen verwacht

De grondstoffen en transportkosten worden naar verwachting duurder. Ook arbeidsloon is in veel landen duurder geworden. Hierdoor lijkt het onvermijdelijk dat de prijzen voor het kitesurfen en ander windsporten in 2021 en verder omhooggaan.

Tweedehands kitesurf materiaal duurder

Waar we begin vorig kitesurf seizoen nog genoeg aan tweedehands kitesurf materiaal zagen, droogt dit nu ook op. Ook deze prijzen stijgen. Toen schreven we nog dat je voor ongeveer 800 Euro een complete tweedehands kitesurf set kon aanschaffen van minder dan 5 jaar oud. Inmiddels is zo’n set bijna niet meer te vinden voor deze prijs. En let bij koopjes op dat je geen kat in de zak koopt.

Kitesurf 2021 materiaal - Tips omgaan met schaarste

Tips kitesurfen 2021

Omgaan met wachten op nieuw kitesurf 2021 materiaal is nog niet zo eenvoudig. Ook niet voor de kitesurf winkels. Ze doen er vaak alles aan om je goed te adviseren en op te hoogte te houden. Begrip is dus op zijn plaats. Wil je toch keuzes maken, dan kan je denken aan de volgende keuzes:

  • Vraag de medewerker van de kitesurf winkel advies en eerlijk te zijn. Is het materiaal geproduceerd en daadwerkelijk onderweg, dan is het een kwestie van tijd. Is hier niets over te melden? Overweeg dan een andere keuze tenzij je geduld hebt om te wachten op je kitesurf 2021 materiaal.
  • Wees er als eerste bij. Zorg dat je een pre-order heb staan en zodra de zending geleverd is aanspraak maak op het materiaal.
  • Kleur. Is je gewenste product wel op voorraad maar in een andere kleur. Overweeg dan om voor de andere kleur te gaan.
  • Overweeg nieuw materiaal dat wel beschikbaar is of nieuw overjarig materiaal. Dus nieuw materiaal maar dan van een vorig seizoen.
  • Ga je voor tweedehands kitesurf materiaal. Let dan goed op dat je geen woekerprijs betaalt. Soms is een aanbieding voor een kitesurf set of los materiaal nagenoeg hetzelfde geprijsd als tweedehands materiaal.
  • Kitesurf nog even door met je huidige materiaal en zorg dat dit in orde blijft. Heb ondertussen geduld en wacht met het verkopen van je huidige materiaal tot je het nieuwe in handen hebt.

We zijn benieuwd naar jouw ervaring aangaande leveringen. Wacht je momenteel op kitesurfen 2021 materiaal of greep jij onlangs al naast een kite, kiteboard, wing of een onderdeel? Misschien heb je zelfs je bestelde kitesurf materiaal afgezegd en ben je gegaan voor een alternatief? Laat het weten in een reactie hieronder of via een van de social media updates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Tweedhands kitesurf-set kopen
Natta kite drogen
Black Friday kitesurf deals