Windsurfen Olympisch Tokio – Kiran Badloe pakt goud!

windsurfen olympisch Tokio 2020 - 2021 Goud
Kiran Badloe pakt Goud! Lilian de Geus helaas niet. Foto's: instagram Kiran en Lilian

In opmaat naar de Olympische Spelen Parijs 2024 waarbij kitesurfen voor het eerst op het programma staat volgden we de Olympische Spelen Tokio. Zo kregen we een beeld hoe dit eraan toegaat en wat er in 2024 te verwachten is. Daarnaast dragen we het windsurfen, en in het bijzonder Team NL, vanzelfsprekend een warm hart toe. Zodoende dit Windsurfen Olympisch blog dat we regelmatig zullen bijwerken komende dagen. Laatste update: zondag 1 augustus 2021.

Programma Olympisch Windsurfen

Het Olympisch windsurfen Tokio 2020 kende een programma met 12 races. Daarin is geracet met de RS:X-klasse van zondag 25 juli tot en met zaterdag 31 juli. Tot en met donderdag zijn er 12 wedstrijden volgens het schema doorlopen waarvoor een puntentelling geldt. Daarna is op zaterdag nog een zogenoemde medaille race (‘Medal Race’) gehouden.

Lillian de Geus update

Waar windsurfster Lilian de Geus eerder nog zesde in het algemeen klassement van de RS:X-klasse stond is ze er niet geslaagd door te stomen en een medaille te pakken. Ze werd zondag nog eerste in race 3. Lilian de Geus was drie keer de beste van de wereld, maar olympisch eremetaal behaalde ze helaas niet. Het was haar laatste kans, want RS:X wordt geschrapt van de Spelen

Kiran Badloe update

We hebben genoten van Kiran Badloe. De windsurfer hoefde in de afsluitende medal race alleen maar over de finish te komen om het goud op te eisen. Zo gezegd, zo gedaan!

In de wedstrijden in opmaat naar de medal race behaalde Kiran Badloe telkens plekken in de top 10 en in race 3 en 4 zelfs een eerste plaats. Voor de vijfde race in de RS:X-klasse werd Kiran helaas gediskwalificeerd. Immers, dat bepaalde de jury omdat hij Camboni te weinig ruimte zou hebben gegeven bij de bovenste boei. Hierdoor zakte Kiran Badloe naar de derde plaats in het algemeen klassement. Daarna pakte Kiran de leiding in het algemeen klassement.

Volg het Olympisch Windsurfen RS:X

Mocht je nog meer informatie willen bekijken, dan kan dit. Zo kan je op teamallianz.nl de scores terugkijken en is op de speciale Tokio 2020 NOS.nl pagina telkens live verslag gedaan van de het Windsurfen Olympisch.

RS:X in 2024 vervangen door iQfoil

Veel huidige windsurf kampioenschappen, bijvoorbeeld de Olympische klasse RS:X, is nog met traditionele windsurfboards. Dit type windsurfboard wordt voor de Olympisch Spelen 2024 echter vervangen door een olympische surfplank: de windfoil. De olympisch klasse wordt iQfoil genoemd. Bekijk meer informatie over kitesurfen als Olympische sport in 2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Wingsurfen snel populairder dan kitesurfen en windsurfen
Wingfoilen met weinig wind. Een optie voor bij 5 knopen
Achensee