Reedin Supermodel v2 review: 10 bevindingen

Reedin Supermodel v2 review

We hebben je eerder een aantal details van de nieuwe Reedin Supermodel v2 uitgelegd. Dit was op basis van beschikbare informatie van verschillende bronnen waaronder Kevin Langeree zelf. We hoopten toen snel eens een Supermodel v2 te kunnen testen om de genoemde punten te checken. Zo gezegd, zo gedaan pakte ik de kans dit te doen. Zodoende hierbij de Reedin Supermodel v2 review.

Supermodel v2 details

Voordat ik mijn ervaring geef hierbij nog even de grootste verbeteringen van de Supermodel v2 ten opzichte van de Supermodel v1.

Zelfde eigenschappen bij verschillende maten

De lijnen aan de kite (bridle) zijn onder de loep genomen en aangepast. Het doel daarvan was om de verschillende maten Reedin v2 kites dezelfde eigenschappen te geven. Dit stelt je in staat om nog vertrouwder te raken met de Supermodel v2. Welke maat je ook kiest, de eigenschappen zouden hetzelfde moeten zijn.

Betere prestaties Reedin

De naad van de behuizing van de leading edge is anders geplaatst. Hierdoor is het frame stijver geworden waardoor ook de diameter iets kleiner kon worden gemaakt. Dit zou ertoe moeten leiden dat de kite verder in het windvenster kan vliegen waardoor je bijvoorbeeld nog scherper aan de wind kan kitesurfen. Ook zou het moeten leiden tot meer stabiliteit, een lichtere kite en en een kite die beter geschikt als het net wat even wat minder hard waait (low end performance).

Reedin kites: kleuren Supermodel v2

Daarnaast komt de Supermodel v2 in drie kleuren: een overwegend grijze, zwart en witte. Dit maakt dat er anno 2021 ook keuze in kleuren is. Zeker bij de zwarte en de grijze zal je zodoende ook minder last hebben van de verweerde plek, zoals we vaak hebben gezien bij de witte Supermodel v1, die na loop van tijd ontstaat op het doek bij het hoofdventiel.

Reedin Supermodel 2021
De Reedin Supermodel v2 laat zich snel en actief kitesurfen.

Reedin Supermodel v2 review

Geschikt voor ‘wave’ kitesurfen

Mijn mogelijkheid om de Supermodel v2 te reviewen kreeg ik dankzij Lucas Siddre. Lucas heeft zich al een tijd toegelegd op het ‘wave’ kitesurfen en gebruikt daar zijn Reedin kites voor. De speciale bedrukte O’Neill versie had hij net in bezit. De wind waaide niet bijzonder hard, zo’n 18 knopen. Waar Lucas met zijn Supermodel v2 9 meter aan het ‘wave’ kitesurfen was, was ik met mijn Naish Triad 12 meter aan het ‘freeriden’.

Ook al is de Reedin Supermodel v2 misschien niet speciaal ontworpen om mee te golfrijden, het kan er goed mee. Dat laat Lucas je hieronder wel even zien. Typerend bij de Supermodel v2 is gemakkelijk ontkrachten (‘depoweren’). Dit is nodig omdat je, wanneer de kite je op de golf heeft gebracht, zelf verder wilt golfsurfen zonder dat de kite aan je blijft trekken. Je verwacht feitelijk dat de kite even krachtloos is zodat je kan surfen op de golven. 

Bevindingen freeride sessie Supermodel v2

  • De Supermodel v2 stuurt zo licht als een veertje en ontzettend soepel. Ook op het water stuurt de Supermodel v2 heel licht. Ik voelde de kite goed aan.
  • Daarbij voelde het sturen met de lichte bardruk direct vertrouwd aan. Voor mijn gevoel hetzelfde als bij de Supermodel v1.
  • De Supermodel v2 staat zeer stabiel in de lucht. Het frame gaf tijdens de review geen kick.
  • Omdat het niet hard waaide en ik met een 9 meter deze test uitvoerde was ik aangewezen op de snelheid van de Supermodel v2 en zijn ‘low end’ kracht. Dit is kracht die de kite genereert onderin zijn windbereik. Dit ging zoals je ziet prima.
  • De Supermodel v2 laat zich snel sturen, valt niet stil en trekt door tot ver in het windvenster waar hij tevens krachtig blijft. Zo kon ik makkelijk hoogte lopen en er tevens nog trucs bij doen.
  • Je ziet dat ik er bij de trucs nog aardig wat spronghoogte en kracht uit kan halen. Ook de downloops bij de landing gaan soepel.
  • Waar de Supermodel v1 nog wat indirect kracht opbouwde tijdens een sprong, wat ik een minpuntje vond, is dit bij de v2 helemaal weg. De verdeling van de kracht en overbrenging voelde perfect en echt.
  • Bij het draaien van richting en het omsturen van de Supermodel v2 schiet de kite over je hoofd snel naar de rand van het windvenster. Dit komt met name door het slanke profiel. Het zegt mij dat het een ‘high end’ kite is. Dit kan bij kitesurfers nog wel eens voor verrassingen zorgen. Echter, wat ik merkte bij de Supermodel v2 is dat de bardruk heel realistisch laat voelen hoe de kracht overkomt op de kitesurfer. Hiermee is zelfs bij het sturen van de kite over de top van het windvenster bij het draaien de kite heel goed controleerbaar.

Dreamstick kite bar 2021

  • De dreamstick kite bar 2021 is een verhaal apart. We hebben er hierboven al een en ander over toegelicht. Je ziet het in het filmpje maar pak hem maar eens vast in een kitesurf winkel. Hij oogt en voelt ontzettend slank en licht. Dit in combinatie met de snelheid en wendbaarheid van de Supermodel v2 maakt de ervaring met de Dreamstick kite bar 2021 uniek. Daarnaast is de Dreamstick verstelbaar in zowel breedte als ook de lijnlengte. Dit vind ik persoonlijk fijn aan een bar.
Reedin Supermodel v2 review – Met de speciale O’Neill versie aan het kitesurfen

Conclusie Reedin Supermodel v2 review

Test geslaagd zou ik zeggen. Het indirecte bargevoel van de Supermodel v1 is opgelost. Ook zit er bescherming op de kite ter voorkoming van de bruine vlek op het doek achter het ventiel die bij de Supermodel v1 regelmatig ontstond. De Supermodel v2 is sowieso in 3 kleuren beschikbaar. Daarnaast geeft het frame geen kick en zijn de vaareigenschappensuper voor kitesurfers met een actieve vaarstijl. Of dit nu ‘wave’ kitesurfen is, kitefoilen en / of andere kitesurf vaarstijlen. Als laatste: de Supermodel v2 laat zich snel vliegen en genereert daarbij goede kracht. Misschien kan je hem daarom ook al snel een maatje kleiner vliegen dan andere kites. Tenzij je natuurlijk voor ‘big air’ gaat met een maximale ‘hang time’. Dan pak je gewoon je favoriete gebruikelijke maat natuurlijk.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Kitesurf marktonderzoek
North Orbit 2023 review
North Reach 2024 review