Reedin Supermodel en Kev Pro getest op kitesurf-testdag

review-reedin-supermodel-kevpro-slufter-testdag
Mini-review Reedin Supermodel en Kev Pro 

Er gebeurt een hoop in Nederland kitesurf-land. Zo waren er vandaag voor zover bij ons bekend twee testdagen. Eén georganiseerd door Versus kitesurf-shop en één door Eurofuncenter. Beide testdagen waren in samenwerking met importeurs en zelfs de kitesurf-industrie. Zoals eerder gemeld komen er namelijk steeds meer Nederlandse kitesurf-merken bij. Hoe gaaf is dat!

Keven Langeree en Reedin

Eerder introduceerde we Reedin met de nieuwe Super-E en Kev Pro. Eurofuncenter organiseerde vandaag een Reedin testdag. Mede-eigenaar en Nederlands trots in kitesurf-land, Kevin Langeree, was er hoogstpersoonlijk bij aanwezig. We kennen Kevin al een tijd en een eigen kitesurf-merk opstarten is echt geen appeltje-eitje. Toch valt het op hoe toegankelijk en enthousiast Kevin is gebleven.

En raad eens wie als eerste in de regen het water op ging met een Reedin Supermodel 10m kite en Kev Pro 133 kitesurf-board. Wij dus.

Mini-review Reedin Supermodel en Kev Pro

Het uitpakken, oppompen en aankoppelen wijst voor zich voor een kitesurfer. In de kite-tas zit een extra verloopstuk die je op je pomp aan kan sluiten. Het ventiel is namelijk extra groot waardoor het oppompen snel gaat. Ook de Reedin Dream Stick bar en lijnen koppelt makkelijk aan en is direct goed afgesteld voor de Supermodel kite. Dat is fijn en dus allemaal ‘plug and play’.

review-reedin-supermodel-kevpro-slufter-testdag
Mini-review Reedin Supermodel en Kev Pro

Eenmaal in de lucht stuurt de Supermodel soepel en voelt hij direct vertrouwd aan. Hij staat zeer stabiel in de lucht. Ook op het water stuurt de Supermodel heel licht. De bardruk is gemiddeld zodat je goed aanvoelt wat de kite doet maar hij niet aan je sleurt. Toch zit er aardig wat kracht in de Supermodel.

https://www.facebook.com/151353485646835/videos/708524489991309

Het waaide niet heel hard. Desondanks kon ik er goed en snel meer kitesurfen. Ook maakte ik met gemak een aantal freestyle tricks. De combinatie tussen de Reedin Supermodel en de Kev Pro zorgt voor de mogelijkheid flinke druk op te bouwen om te springen. Wat mij tevens opviel is dat de Supermodel een strakke vorm heeft. Zo heb ik het doek niet een keer horen klapperen. Het Kev Pro kitesurf-board zit door zijn goed gevormde Super Binding voetbanden als gegoten aan mijn voeten. Ook de grip is goed. Het board voelt speels en niet heel stug aan. Het geeft tegelijk een heel goede pop.

Mijn mini-review van de Reedin Supermodel en de Kev Pro was een top-ervaring. Reden te meer dit nog eens over te doen bij meer wind en een zonnetje. 😉

  Volg de kitesurfpro.nl facebook-pagina  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Overzicht alle kitesurf merken wereldwijd
Kitesurf marktonderzoek
Switch kites gekocht door Ventum Kiteboarding