Nieuw wereldrecord speed-kitesurfen door Sylvain Hoceini

0

Op 15 juli 2020 verbrak de Franse kitesurfer Sylvain Hoceini het wereldrecord speed-kitesurfen bij Plage du Rouet, in La Palme te Frankrijk. Sylvain is al vanaf 2015 zeer actief in de wereld van het kitesurfen op snelheid. Het nieuwe snelheidsrecord kitesurfen bleef niet onopgemerkt en is natuurlijk iets om trots op te zijn. Onze mooie sport breekt records!

Kitesurf-record over 1 zeemijl

Dit record is een record gemeten over 1 (internationale) zeemijl, dit is exact 1852 meter. Sylvian behaalde maar liefst een snelheid van 39,11 knopen (72,23 km/u) tijdens de Prince of Speed 2020.

Het nieuwe kitesurf-wereldrecord voor de snelste zeemijl moet nog worden erkend door de World Sailing Speed Record Council (WSSRC).

Sylvain-Hoceini-Prince-of-speed-2020-kitesurfen-wereldrecord
Sylvain Hoceini verbreekt wereldrecord speed-kitesurfen tijdens de Prince of Speed

Absolute snelheidsrecord kitesurfen 107,36 km/u

De snelste kitesurfer ter wereld is Alexandre Caizergues. Met een snelheid van 50.97 knopen gemeten over een afstand van 500 meter. Alexander haalde in 2017 een maximumsnelheid van maar liefst 58 knopen (107,36 km/u). Tot nu toe een ongeëvenaarde prestatie.

Lees meer over wereldrecords speed-kitesurfen en het verloop ervan door de tijd heen.

Eigen snelheidsrecord kitesurfen: 64 km/u!

Mogen wij ook nog even stoer doen? Want recent lieten we ons eigen kitesurf-setje even lekker lopen. Het resultaat was 64 km/u op de teller. Gewoon op een stukje Noordzee. Bekijk het filmpje.

PLAATS EEN REACTIE

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in