Snelheid kitesurfen wedstrijd – Filmpje 64 km/h. Jij kan winnen

snelheid kitesurfen record

Op snelheid kitesurfen is iets wat ons enorm trekt. We hebben er echter nooit echt werk van gemaakt door bijvoorbeeld een speciaal op snelheid gericht kiteboard aan te schaffen. Snel kitesurfen is best een ding want snelheid op het water lijkt sneller dan op het land. Onze ervaring is ook dat er een bepaalde adrenaline vrijkomt als je echt hard gaat. Maar goed, je hebt er iets mee of niet.

Snelheid kitesurfen record op 64 km/h

Ik liet mijn setje vorig jaar eens lekker lopen met de GoPro aan waarop een gps-functie zit. Zodoende kan ook de snelheid gemeten worden. Misschien niet 100% betrouwbaar maar het ligt in ieder geval vast. Mijn snelheid piekte op 64 kilometer per uur. Mijn idee is dat dit zo’n beetje het maximale is met normaal kitesurfmateriaal.

Wereldrecord op 107.36 km/h

Alexandre Caizergues is wereldrecordhouder als het gaat om het ‘speed kitesurfing record’. De Franse kitesurfer verbeterde in 2017 zijn eigen record met een snelheid van 57.97 knopen gemeten over een afstand van 500 meter. Dit is 107.36 km/h. De meting vond plaats tijdens het Salt and Speed evenement bij Salin-de-Giraud in Frankrijk. Caizergues wil overigens nu door de 150 km/h barrière breken met Syroco. Dit is een zes meter lange visvormige capsule die wordt voortgetrokken door een kite.

Ga de uitdaging aan!

We zetten een leuke challenge neer voor wie er wat mee heeft. Overtref mijn 64 km/h kitesurf snelheid en wees de snelste vóór december 2021. Ben je sneller, stuur dan je filmpje of bewijs op zodat we het kunnen plaatsen in de ranglijst in dit bericht. Dit gaat het makkelijks via de facebook pagina of via contact. De enige voorwaarde is dat je snelheidsrecord in Nederlands opgenomen moet zijn in 2021 op een twintip (incl. surfboard, zelfgemaakt raceboard etc.) of kitefoil. We willen graag oer-Hollands geknal zien op het water. Niet zoals Kevin die 98 km/h haalde in een kiteloop. Als laatst genoemd maar nog belangrijker. We gaan voor safety first, dus beloof ons… Geen blessures of gevaarlijke tafrelen.

Win een kitesurfpro hoody

Wie wint krijgt als presentje een felbegeerde Kitesurfpro.nl hoody. Tweede prijs is een Kitesurfpro t-shirt. Derde prijs een kitesurfpro stickerpakket. Wie wil dat nou niet. 😉 Wacht een mooi moment af, zet je meetapparatuur aan en laat je kitesetje eens lekker lopen…

Ingezonden filmjes

Ingezonder filmjes of links daarnaartoe worden in deze post geplaatst op deze plek.

Inzendingen

Julian met 51 kilometer per uur

Helaas is het filmpje niet in Nederland opgenomen maar absoluut de moeite waard qua inspiratie.

Gerrit Renooij met 62 kilometer per uur

Helaas niet in 2021 maar ook de moeite waard om te zien.

Adriaan Lopik met 78 kilometer per uur

Adriaan schijnt een echt racemonster op het water te zijn. In 2020 opgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Speed world record