Legendarische Duotone Rebel in de spotlights met de Rebel SLS

Duotone Rebel SLS 2022

De Duotone Rebel heeft door de jaren heen, én nog steeds, veel kitesurfers een topdienst bewezen. Dat geldt ook voor mij. Het is een heerlijke freeride kite voor veel kitesurfers. Van heerlijk cruisen met goede low-end prestaties, die specifiek heel fijn zijn voor de wat zwaardere kitesurfers en bij minder wind, tot ontzettend lange hang time voor kitesurfers die daarvoor gaan. De Rebel is uiterst betrouwbaar en kon daardoor soms nog weleens als wat saai ervaren worden. Dit is natuurlijk juist perfect voor veel kitesurfers die daarvan houden. Met de nieuwe Rebel SLS beoogt Duotone de kite iets levendiger te maken op de punten waar dit gewenst is.

Strong, Light, Superior (SLS)

SLS staat voor Strong, Light, Superior en wordt door Duotone gedefinieerd als de top als het gaat om kites en kiteboards. Met SLS duidt Duotone dat in het betreffende product nieuwe technologieën zijn toegepast welke de eigenschappen van de producten hebben verbeterd. Bekijk ook meer over de Duotone SLS technologie verwerkt in Duotone kiteboards.

Duotone Rebel SLS 2022. Nieuwe technologieën die zorgen voor een verbetering in performance

Belangrijkste verbeterpunten Duotone Rebel SLS 2022

  • Het traditionele Dacron is vervangen door Penta TX. Penta TX is stijver en lichter. Duotone heeft de Rebel daarmee lichter gemaakt. Ook wordt de kite hierdoor levendiger.
  • Door het gebruik van Penta TX werd het ook mogelijk een aantal andere geometrische verbetering door te voeren die de eigenschappen van de kite verbeteren. Een aantal lees je hierna.
  • Om goede eigenschappen van de Rebel te borgen voor alle omstandigheden is de doorontwikkeling van de Rebel specifiek toegespitst op: 1. maat 11 meter een kleiner; 2. maat 12 & 13 meter; 3. maat 14 & 15 meter. Er is aan veel gedacht zoals de verhouding van de struts, de spanning van het doek op verschillende plaatsen en de verhouding van het doek op sommige plaatsen. Zodoende is de opzet van de Duotone Rebel SLS 2022 op een aantal punten aangepast.
  • Wat heb je eraan? De Rebel SLS zou snellere en meer volledige depower hebben. Ook zij de Rebel SLS sneller en soepeler sturen en meer verticale lift geven in sprongen. Je zou dus eerder direct omhoog worden getrokken bij een sprong dan meer voorwaarts.
  • De Duotone Rebel SLS is zoals te zien in het filmpje in te stellen speciaal voor het kitefoilen en wave kitesurfen.

Bekijk en lees meer over de nieuwe Duotone Rebel SLS 2022 op Duotonesport.com. We hopen de nieuwe Rebel SLS zelf ook snel eens een keer te testen.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

ALUULA Composites
Wingfoilen met weinig wind. Een optie voor bij 5 knopen
Duotone kitesurf app