Prince of Speed 2021 wereldrecords kitesurfen, kitefoilen en wingfoilen

Prince of Speed wingfoil speed record
Foto's via Prince of Speed facebook door Aurelien Toulan

Tijdens de jaarlijkse Prince of Speed zijn meerdere snelheid wereldrecords en nationale records verbroken. Op wereldniveau dit keer niet voor kitesurfen. Wel voor kitefoilen en wingfoilen. Het wingfoil snelheidsrecord is weliswaar snel maar met een knipoog. Iemand moest de eerste zijn met de officiële meting. Hoe gaaf is het dan dat dit op naam van organisator Principe Baldini staat. Hiermee geeft hij het startschot om dit record te overtreffen. Bekijk de hoogtepunten van Prince of Speed 2021.

Forever Speed voor Principe Baldini

De man achter Prince of Speed is fervent ‘speed’ windsurfer Principe Baldini. Noem hem gerust ‘mister forever speed’. Principe draait immers al een tijdje mee en kan er geen genoeg van krijgen. Daarnaast heeft Principe een aantal snelheidsrecords op zijn naam staan. Het is een legende in de wereld van snelheid qua windsurfen. Een man die we vaak op facebook zien met een glimlach en vol passie en energie.

Mister Speed Forever Principe Baldini (rechts) met Sylvain Hoceini (midden) en Enzo Pineiro (links)
Mister Speed Forever Principe Baldini (rechts) met Sylvain Hoceini (midden) en Enzo Louber (links)

Echt harde wind bleef uit

De gevoelstemperatuur, aan het begin van de zomer ter plaatse, was veel lager dan gewoonlijk en het waaide minder hard dan normaal. De verwachte windsnelheden van 90 km/uur bleef uit en er bleef zo’n 60 km/uur van over.

Hierdoor lukte het voor speed windsurfers als Antione Albeau, David Garrel, Rob Douglas, Vincent Valkenaers, Heidi Ulrich, Katsuro Nagai niet hun records te verbreken. Wel lukte het Sufyan Setti op 6 juni, met 32.67 knopen (60.50 km/uur) gemiddeld, het nieuwe Algerijnse windsurfrecord voor één nautische zeemijl op zijn naam te zetten

Snelheidsrecords één nautisch zeemijl (1852 meter)

Kitesurfen: record niet verbroken

De snelsten van de Prince of Speed waren Sylvain Hoceini met gemiddeld 37 knopen (68.54 km/uur) over één nautische zeemijl (1852 meter). Dit is 2.13 knopen verwijderd van het wereldrecord in kitesurfen over één nautische zeemijl.

Kitefoilen: nieuw wereldrecord foil 10 meter

https://www.facebook.com/princeofthespeed/videos/238931181084291

Sylvain behaalde opnieuw een record als snelste kitefoiler in de categorie 10 meter foil. Hij knalde gemiddelde over een nautische zeemijl met 32.76 knopen (60.67 km/uur). Het record is het resultaat van een nek-aan-nek race met Thomas Lombardo die gemiddeld 31.92 knopen (59.12 km/uur) haalde over één nautische zeemijl. De 14-jarige Enzo Pineiro haalde maar liefst 30.14 knopen.

Wingfoil snelheidsrecord gevestigd

Speed record wingfoil
Eerste winfoil snelheidsrecord over één nautische zeemijl door Principe Baldini

Principe Baldini nam tijdens Prince of Speed ook tijd om het water op te gaan met zijn wingfoil set en daarmee historisch gezien het eerste snelheidsrecord vast te leggen. Hij haalde gemiddeld 25 km/uur over één nautische zeemijl.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties