Switch gekocht door Nederlandse Ventum kiteboarding

Switch kites gekocht door Ventum Kiteboarding

Mijn oog viel op dit opmerkelijke bericht. Omdat Ventum Kiteboarding een van onze Nederlandse pareltjes is, was het nieuws des te opmerkelijker. Van de zomer stond ik nog oog en oog met een Switch Nitro v7. Een robuuste kite met een prima performance en bovendien goedkoop. Kort erna ontdekte ik bij het updaten van het overzicht met kitesurf-merken het nieuws dat Switch gestopt was. Het had de nasleep van de Coronapandemie niet doorstaan. Toen ineens het nieuws van Ventum over de overname. Na het checken van Switchkites.com had ik even contact met Sebastiaan van der Velden, oprichter en eigenaar van Ventum Kiteboarding, en kunnen we er het volgende over schrijven.

Switch Nitro v7 wordt opgelaten in de Golf van Roses in Spanje

Kitesurf-materiaal tegen gunstige prijzen

Switch en Ventum Kiteboarding lijken enigszins op elkaar. Beide merken trekken voor een deel hetzelfde type kitesurfers aan. Kitesurfers die niet zo gevoelig zijn voor marketing maar die kiezen voor goede producten met een hoge service tegen gunstige prijzen.
Dit wordt bereikt door spullen zonder tussenkomst van een winkel uit te leveren, weinig investeren in marketing en zonder nonsens mensen te helpen bij problemen.

Komt er een verbeterde Switch Nitro V7?

Ventum Kiteboarding is bezig alle Switch klanten te informeren over de overname, service op hun huidige producten en hun toekomstige plannen. Daarnaast wordt mensen om hun input gevraag mbt de toekomst. Mocht er bv animo zijn, dan is Ventum bereid een verbeterde Switch Nitro V7 uit te brengen onder de vlag van Ventum Kiteboarding.

De Ventum Tough v3 kitebar

Ventum Kiteboarding no nonsense 

We kennen Ventum Kiteboarding als een no nonsense kitesurf-merk. Persoonlijk contact met de eigenaar en extra services waar gewenst is de normaalste zaak van de wereld bij Ventum. In het persbericht op Switchkites.com is dit dan ook direct herkenbaar. Alhoewel garantie niet onder de overname valt, zegt Ventum toe altijd te zoeken naar een oplossing. 

Laatste voorraad Switch te koop

Switch is gekocht door Ventum Kiteboarding en het laatste Switch materiaal is onderweg naar Nederland. Over ongeveer 6 weken zal de overgebleven Switch voorraad in Nederland arriveren en via Ventum Kiteboarding te koop worden aangeboden. Het gaat hier vooral om grote hoeveelheden poncho’s, reis tassen, kleine harnessen en dergelijke. Er zijn nog wel kites maar het grootste deel van de kites en wings had Switch in de laatste 2 jaar al verkocht in ‘fire-sales’ om schulden te reduceren. Daarnaast dus ‘spares’ al gaat Ventum de bladders rechtstreeks vanaf de fabriek verzenden op aanvraag om de kwaliteit te kunnen garanderen.

We wensen Ventum Kiteboarding veel succes bij het integreren van Switch! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Overzicht alle kitesurf merken wereldwijd
Kitesurf marktonderzoek
kitesurf aanbiedingen