Reedin kites – Reedin Supermodel v2 details

reedin kites

Je had het misschien al gezien, Reedin heeft recent de Supermodel 2 uitgebracht. De nieuwe versie van de Supermodel, ook wel Supermodel v2 genoemd. Reedin kites zijn zo terecht gekomen in het tweede seizoen want vorig jaar was feitelijk het kick-off jaar van Reedin.

We leggen je uit wat de aangebrachte verbeteringen zijn en hebben wat filmpjes voor je verzameld. Eén daarvan is gemaakt op het strand van Noordwijk, de homespot van Kevin, in samenwerking met Kitemana. Nederlandse trots dus en daamee beginnen we dan ook dit kitesurfblog over de Reedin v2 kites.

Kevin Langeree samen met Kitemana op het strand van Noordwijk over de Supermodel v2.

Reedin Supermodel review

Vorig jaar waren wij aanwezig op een testdag van Reedin en stonden we oog en oog met mede-eigenaar Kevin Langeree. Lees en bekijk onze Reedin Supermodel review.

Reedin kites: Supermodel v2

Zoals Kevin uitlegt in het filmpje zijn dit de grootste verbeteringen van de Supermodel v2 ten opzichte van de Supermodel v1.

Zelfde eigenschappen bij verschillende maten

De lijnen aan de kite (bridle) zijn onder de loep genomen en aangepast. Het doel daarvan was om de verschillende maten Reedin v2 kites dezelfde eigenschappen te geven. Dit stelt je in staat om nog vertrouwder te raken met de Supermodel v2. Welke maat je ook kiest, de eigenschappen zouden hetzelfde moeten zijn.

Betere prestaties Reedin

De naad van de behuizing van de leading edge is anders geplaatst. Hierdoor is het frame stijver geworden waardoor ook de diameter iets kleiner kon worden gemaakt. Dit zou ertoe moeten leiden dat de kite verder in het windvenster kan vliegen waardoor je bijvoorbeeld nog scherper aan de wind kan kitesurfen. Ook zou het moeten leiden tot meer stabiliteit, een lichtere kite en en een kite die beter geschikt als het net wat even wat minder hard waait (low end performance).

Reedin kites: kleuren Supermodel v2

Daarnaast komt de Supermodel v2 in drie kleuren: een overwegend grijze, zwart en witte. Dit maakt dat er anno 2021 ook keuze in kleuren is. Zeker bij de zwarte en de grijze zal je zodoende ook minder last hebben van de verweerde plek, zoals we vaak hebben gezien bij de witte Supermodel v1, die na loop van tijd ontstaat op het doek bij het hoofdventiel.

Reedin 2021

Naast de Reedin Supermodel v2 zijn ook de kiteboards KevPro 2021 en Super-E 2021 inmiddels uit. Daarnaast is de nieuwe bar, de Dream Stick 2021 en de bindingen, de Super Binding 2021 uit. Zoals je ziet komt er ook een Reedin wing, de Reedin Superwing en een Reedin wingfoil board, de Feater, uit. Daarmee wordt de stap naar het wingfoilen ook gezet in 2021.

Testen van Reedin kites

We hopen snel eens een Supermodel v2 te kunnen testen om de punten die Kevin aandraagt van de nieuwe Reedin kite te kunnen beamen. Onze Supermodel test vorig jaar was zeker geslaagd en het was al helemaal top om icoon Kevin tegen het lijf te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Kitesurf marktonderzoek
North Orbit 2023 review
North Reach 2024 review