Kitesurf-set kopen – Welke kite-set past bij mij?

Complete kitesurfset kopen

Of je nu beginner bent, herintreder of al een ervaren kitesurfer: een complete kitesurf-set kopen is vaak een verstandig besluit. Enerzijds omdat vanuit persoonlijk advies je aangeschafte kitesurf-uitrusting direct klaar is om mee het water op te gaan. Anderzijds omdat er regelmatig complete kitesurf-set aanbiedingen zijn tijdens de kitesurf-sale acties. Dit scheelt in de portemonnee.

Juiste kitesurf-set kopen voor beginners en herintreders

Kitesurf-set kopen
Kitesurf-set kopen. Voorbeeld van een Cabrinha kite-set aanbieding

Voor beginnende kitesurfers en herintreders kan het een uitdaging zijn om de juiste kitesurf-set of kite-uitrusting te vinden passend bij je vaardigheidsniveau. Dat is niet vreemd, want als rookie kitesurfer of herintreder weet je vaak niet precies wat je zoekt. De kitesurf-shops hebben bijna altijd kitesurf-sets samengesteld speciaal voor beginnende kitesurfers en herintreders. Deze kitesurf-sets zijn vaak ook scherp geprijsd als aanbieding. Genoeg inspiratie te vinden dus. Daarnaast is een belletje of bezoek aan een kitesurf-shops zo gemaakt. Persoonlijk advies werkt vaak het best.

‘PERSOONLIJK ADVIES WERKT VAAK HET BEST.’

Een andere manier om erachter te komen wat je zoekt is door contact op te nemen met je kitesurf-trainer. Die heeft jou kitesurfles gegeven en kan je aan het einde van de kitesurfles goed vertellen welke kitesurf-set of kitesurf-uitrusting bij je past. Daarnaast staan ze met hun passie voor kitesurfen vaak ook daarna nog voor je klaar om advies te geven.

Tips om erachter te komen wat je zoekt

  • Bekijk de kitesurf-sets voor beginners in de kitesurf-shops
  • Ga langs bij een kitesurf-shop of bel voor persoonlijk advies
  • Vraag je kitesurf-trainer voor advies

Tips voor kitesurfers met een kleine beurs

  • Kitesurf-set kopen - Daar ga je met je nieuwe kite-set
    Kitesurf-set kopen – Daar ga je met je nieuwe kite-set

    Laat je budget een nieuwe complete kitesurf-set kopen niet toe? Ga voor een kite-set aanbieding. Kitesurf-shops hebben soms ook overjarige complete kitesurf-sets of kitesurf-uitrusting. Dit is nieuw materiaal maar dan van een vorig seizoen. Dit wordt vaak verkocht met flinke korting.

  • Koop een tweedehands kitesurf-set via je kitesurf-shop. Een complete kitesurf-set kopen maar dan tweedehands is helemaal zo gek nog niet. Dan heb je enerzijds advies zodat je weet dat de kitesurf-uitrusting bij je past. Anderzijds is onze ervaring dat kitesurf-shops alle kitesurf-uitrusting die ze tweedehands verkopen nakijken en er soms zelfs garantie op geven.

Dit artikel is opgenomen in het kitesurf handboek. Bekijk de kitesurf-shops bij jou in de buurt.

Bekijk de complete handleiding kitesurfmateriaal kopen →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Kosten kitesurfen - Kitesurf set
Cabrinha Contra 1 Strut kite review
Kitesurf occasion kopen? Lees vooraf de tips