Vijfde plaats voor Team NL kitefoil duo Sven en Mariska

Team-NL-kitefoil-duo-Sven-en-Mariska
Mariska Wildenberg en Sven van de Kamp. Foto: Formulakite.org

Het Nederlandse team heeft deze week gestreden op het Europees Kampioenschap kitefoilen. Dit vond plaats op de Oostenrijkse Traunsee. Op de kitesurf wedstrijden is gevaren met één team per land.

Kitesurf wedstrijd vorm ‘Kitefoil mixed relay’

De ‘kitefoil mixed relay’ is de nieuwe Olympische discipline. In de ‘kitefoil mixed team relay’ bestaat ieder team uit één man en één vrouw. Het is een aflossingsrace waarbij ze het opnemen tegen andere teams. Het Nederlands team bestond voor de wedstrijd in Oostenrijk uit Sven van de Kamp en Mariska Wildenberg. Casper Bouman is coach.

Nederlandse team in ‘Bronze flight’

De kitefoil kitesurf wedstijd is gevaren in drie klasse. De Gold Flight, Silver Flight en Bronze Flight. Sven van de Kamp en Mariska Wildenberg zaten in de Bronze Flight. Al met al is het resultaat een vijfde plaats voor Team NL kitefoil duo Sven en Mariska. Op puntenaantal lijkt het een gedeelde vierde plaats. Op de ranking geeft men echter een vijfde plaats aan voor het Nederlandse kitefoil team. Lees de totale scores zoals vermeld op formulakite.org.

Ervaring opdoen voor Europees Kampioenschap Den Haag

Waar nu één team mee mocht doen, kunnen bij volgende wedstrijden meer teams per land aan de start verschijnen. Voor nu is de missie om ervaring op te doen en deze naar het totale team mee terug te nemen. Op watersportverbond.nl valt meer achtergrond te lezen over de opzet en strategie van Team NL Kitefoil.

Ontvang updates als eerste op onze facebook-pagina →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen Red Bull Megaloop
Hoeveel wind nodig kitesurfen
Op naar Olympisch kitesurfen Parijs 2024. Foto: Peter van der Klooster tijdens Nederlandse Kitefoil Cup Holland 2020.