Naish Monarch 2020 kiteboard review

Naish Monarch review
Naish Monarch concaaf

Het Naish Monarch kiteboard is de meest extreme twin tip van Naish. Speciaal ontworpen voor big air en performance freestyle. Daarnaast gaat hij supersnel en heeft het extreme grip op het water. Wij kunnen het weten want we hebben afgelopen seizoen met de Monarch gevaren. Dit kitesurf blog staat in het teken van een Naish Monarch 2020 kiteboard review.

Naish Monarch review

Prijzen winnend kiteboard

Dat de Monarch zeer geschikt is voor big air en performance freestyle is een feit. Niet voor niets heeft de Monarch Kevin Langeree driemaal zijn dienst bewezen. Kevin heeft er namelijk driemaal de Red Bull King of the Air mee gewonnen. Ook recent, bij de Cold Hawaii Big Air stond de Monarch Stig Hoefnagel van dienst met een derde plaats.

Zodra de Naish Monarch grip heeft op het water voelt het alsof je op een spoor gezet wordt. Als een wagon op een treinrails.’

Samenvatting testbevindingen Naish Monarch 2020 kiteboard review

  • De Monarch heeft 4 diepe channels aan de onderzijde. Channels zien eruit als groeven. Die geven het board meer grip.
  • De vinnen zijn 4 centimeter hoog en staan enigszins naar buiten in plaats van recht naar onder. Ook de kanten zijn scherp. Nog meer grip dus.
  • Zodra de Naish Monarch grip heeft op het water voelt het alsof je op een spoor gezet wordt. Als een wagon op een treinrails. Het nadeel hiervan is dat, als je snel een bocht wilt maken, je het board echt even uit zijn spoor moet halen. Dit is goed te doen maar de Monarch is zodoende iets minder speels.
  • De Naish Monarch heeft een kern van basaltvezel die wordt ondersteund door carbon. Je ziet daarnaast in het midden boven op het board een verdikking in de vorm van een ster (Flex Torsion Control). Hierdoor is het board nog stijver en tordeert het minder.
  • Het kiteboard heeft weinig rocker en is dus niet heel bol aan de onderkant. Daarnaast is de Monarch super stijf. Dit maakt het board supersnel. Hij gaat hard, enorm hard. Snelheden van 60 a 70 km/h zijn makkelijk haalbaar. Ook is het board direct. Wat jij wil dat het board doet, gebeurt ook. Zonder vertraging.
  • Ook is de Monarch vrij breed. Onze ervaring is dat hij daarmee ook bij minder wind toch redelijk snel op gang komt.
  • De Monarch is een zwaar kiteboard. Op een mechanische weegschaal weegt onze 138 x 42 versie met Apex bindingen meer dan 4 kilo. Op het water hebben wij hier echter totaal geen last van gehad.

Eindconclusie

Het Naish Monarch 2020 kiteboard review is geslaagd. De Monarch is één van de top kiteboards voor big air en freestyle. De Monarch heeft ons in laten zien wat extreme channels kunnen doen en voor je kunnen beteken. Inmiddels is de Naish Monarch 2021 ook uitgebracht.

Lees ook de review over de Naish Apex bindingen →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

North Orbit 2023 review
North Reach 2024 review
Review van de Decathlon boardbag