Wedstrijdkalender Nederlandse Kampioenschappen kitesurfen update

Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen Red Bull Megaloop
Red Bull Megaloop 2023. Foto door Red Bull

Hierbij een update en vooruitblik van de kitesurf-wedstrijden zoals deze op dit moment bekend zijn voor 2023 en 2024. Word jij de nieuwe Nederlands Kampioen Kitesurfen? Waag het erop en schrijf je in voor een van de wedstrijden in de wedstrijdkalender Nederlandse Kampioenschappen kitesurfen hieronder. Voor de niet deelnemers zijn de kitesurf-wedstrijden ook aan te bevelen om te volgen en eens te bezoeken als toeschouwer. Ze bieden gegarandeerd inspiratie en een leuke dag.

Groen = gepland

Rood = nog niet gepland of gecanceld

NK Kitesurfen 2023

We volgen de opties voor een NK kitesurfen 2023 op de voet maar dit event is vooralsnog niet gepland.

Nederlands Kampioenschap Freestyle kitesurfen (jeugd)

We volgen de opties voor een NK kitesurfen 2023 op de voet maar dit event is vooralsnog niet gepland.

Nederlands Kampioenschap Big Air kitesurfen

Na 4 jaar weggeweest is het NK Big Air in 2023 terug. Tijdens het NK Big Air kitesurfen strijden de beste kitesurfers van Nederland om de landstitel. Inschrijven kan tot 24 augustus via NK-bigair.nl. Het NK Big Air vindt plaats op 13 oktober voor Zandvoort.

Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen-2020
Kitesurf wedstrijden – Informatie over Nederlands Kampioenschap Big Air op nk-bigair.nl

Open NK Kite Wave

Het Open NK Kite Wave 2022 was na 3 jaar weer een feit. Hoe gaaf was dat! Met 27 deelnemers, golven hoger dan 3 meter en goede wind. Bekijk een kort verslag en de uitslag van het Open NK Kite Wave 2022.

Open NK Kite Wave 2022
De trotse winnaars van het Open NK Kite Wave. Foto: NKV

We kijken nu uit naar het Open NK Kite Wave 2023. Het windraam is geopend vanaf september. Bekijk de laatste updates en schrijf je in op The Spot Zandvoort.

Red Bull Megaloop – Kitesurf wedstrijden

Het windraam voor de Red Bull Megaloop is geopend tussen 1 april en 1 november. Dit kitesurfevenement wordt afhankelijk van de perfecte omstandigheden gehouden. De perfecte omstandigheden voor de Red Bull Megaloop zijn natuurlijk 35+ knopen aan wind en een zee met mooie golven om op af te zetten voor de gaafste sprongen. Met de Red Bull King Of The Air nog vers in het geheugen keken we uit naar de Red Bull Megaloop. Deze heeft 19 september plaatsgevonden en het was een groot succes. Bekijk de live-stream eventueel terug via de link hiervoor.

Volle bak actie tijdens de Red Bull Megaloop
Volle bak actie tijdens de Red Bull Megaloop 2019. Foto: Jarno Schurgers / Red Bull

Hoek tot Helder – Kitesurf downwinder

Hoek tot Helder is een downwinder waarbij meer dan 400 kitesurfers van Hoek van Holland naar Den Helder kitesurfen. Helemaal in het teken van de Hartstichting. Hoek tot Helder redt mensenlevens. In 2021 kitesurfte er 450 kitesurfers mee die samen 602.665 Euro aan sponsorgeld hebben opgehaald voor de Hartstichting. Wat een prachtige prestatie voor deelnemers, helpers en organisatie. We keken uit naar Hoek tot Helder 2023 en 20 september was het zover. De 6e editie Hoek tot Helder was een groot succes met in 2023 meer dan 500 deelnemers!

Kite Wave op Scheef

Kite Wave op Scheef staat nog niet gepland. Het windraam is meestal open in oktober en november en aanmelden kan via jumpteam.nl. Blijf op de hoogte over de mogelijkheden voor een Kite Wave op Scheef in 2023.

Formula Kite in Nederland

De Formula Kite wedstrijden in Nederland zijn als knal op de vuurpijl gevaren van 10 t/m 21 augustus tijdens het WK Zeilen voor Scheveningen. Dit betrof de Olympische discipline.

Terugblik 2020 – De beste kitefoilers van Nederland waren in 2020 van 18 tot en met 23 augustus in actie op het Europees Kampioenschap in Puck, Polen. Een schitterde toevoeging aan de kitesurf wedstrijden. Vervolgens stond van 15 tot en met 20 september het Europees Kampioenschap ‘mixed relay kitefoil’ op de agenda. Deze was gepland op de Traunsee in Oostenrijk. Deze wedstrijdvorm is tevens in 2024 en 2028 een nieuwe olympische discipline.

Kitefoil Cup Holland

De stops van de Kitefoil Cup Holland staan doorlopend gepland en zijn soms ook ad hoc. Daabij zijn er soms tevens wedstrijden waaraan elke kitefoiler kan meedoen. Hoe gaaf is dat! Bekijk de laatste updates en / of meld je aan op kitefoilcupholland.nl.

Kitesurfen Olympische Sport
Kitesurf wedstrijden. Foto: In opmaat naar Kitesurfen als Olympische Sport – Formula kite kiteboarding

Open Militair Kampioenschap (OMK) Kitesurfen

In 2021 organiseerde de Koninklijke Landmacht en de Nederlandse Kitesurf Vereniging het eerste Open Militair Kampioenschap (OMK) Kitesurfen in Bloemendaal. Het was een twintip race voor iedereen die kan kitesurfen, werkzaam is bij defensie en/of veteraan is. Inschrijven kon op NLveteraneninstituut.nl en het was een gaaf evenement. Bekijk de beelden en het verslag van het OMK Kitesurfen 2021. In 2022 kon het OMK helaas niet doorgaan vanwege te weinig wind. Het OMK 2023 is in september gehouden.

Wedstrijdkalender Nederlandse kampioenschappen kitesurfen

Word jij de nieuwe Nederlands Kampioen Kitesurfen? Waag het erop en schrijf je in voor een van de wedstrijden. Bekijk ook de wedstrijdkalender op de site van de Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) of lees meer over de NKV. Keer nog eens terug naar deze pagina om de wedstrijdkalender Nederlandse Kampioenschappen kitesurfen te blijven volgen.

Van beginner naar gevorderd

Bekijk de niveaus in het kitesurfen en lees wanneer jij volgens ons beginner af bent. Een lijvig maar heel interessant en leerzaam stuk over kitesurfen.

Kitesurfen voor beginners - de niveaus
De levensloop van een kitesurfer met een indicatie van het vaardigheidsniveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

NKV safety event 2023
Hoeveel wind nodig kitesurfen
Op naar Olympisch kitesurfen Parijs 2024. Foto: Peter van der Klooster tijdens Nederlandse Kitefoil Cup Holland 2020.