Wedstrijdkalender Nederlandse Kampioenschappen kitesurfen update

Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen Red Bull Megaloop
Red Bull Megaloop 2019. Foto: Red Bull

Een update over de wedstrijdkalender Nederlandse kampioenschappen kitesurfen 2020-2021. In 2020 was al snel duidelijk dat het Coronavirus roet in het eten zou gooien voor de wedstrijdkalender Nederlandse kampioenschappen kitesurfen. Alle wedstrijden t/m 1 juni waren al komen te vervallen. We zagen in de zomerperiode toch beweging in de kalender en wedstrijden concreet gepland worden. Helaas verslechterde de situatie in oktober weer. Hierbij een update en vooruitblik 2021 van de status kitesurf wedstrijden zoals deze op dit moment bekend is. Word jij de nieuwe Nederlands Kampioen Kitesurfen? Waag het erop en schrijf je in 2021 in voor een van de wedstrijden.

Groen = gepland

Rood = nog niet gepland of gecanceld

Nederlands Kampioenschap Freestyle kitesurfen

Het Nederlands Kampioenschap Freestyle kitesurfen staat gepland van 16 t/m 24 oktober voor het strand van Hoekipa Dijk (Lelystad). Aanvankelijk zouden er twee stops gepland worden maar dit lijkt er in 2021 niet van te komen. Inschrijven kan via nkkiteboard.nl. De stop die tijdens het Surffestival zou plaatsvinden is ons niet helemaal duidelijk maar zouden we natuurlijk aanmoedigen. Het surffestival is een gratis toegankelijk evenement. Tijdens de stops zijn er ook clinics te volgen en materiaal te testen voor het golfsurfen, windsurfen, kiteboarden en suppen.

Nederlands Kampioenschap Freestyle kitesurfen (jeugd)

De Nederlandse Kampioenschappen Freestyle kitesurfen (jeugd) staan gepland in de weekend in de periode van 30 oktober t/m 28 november op en voor het strand van Schoorl / Camperduin. Informatie voor het inschrijven is momenteel nog niet bekend.

Nederlands Kampioenschap Big Air kitesurfen

Het Nederlands Kampioenschap Big Air kitesurfen 2021 staat gepland bij een mogelijkheid van 5 september t/m 18 oktober op en voor het strand van Castricum aan zee. Waar eerder in verband met het Covid-19 geen mogelijkheid was een mooi NK Big Air neer te zetten kijken we daar nu wel naar uit. Inschrijven kan via nk-bigair.nl.

Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen-2020
Kitesurf wedstrijden – Informatie over Nederlands Kampioenschap Big Air op nk-bigair.nl

Nederlands Kampioenschap Wave kitesurfen

Het windraam voor het Nederlands Kampioenschap Wave kitesurfen is open in de weekenden van 11 september t/m 3 oktober. Het laatste weekend is nog onder voorbehoud. Het NK Wave zal worden gehouden op en voor het strand van Zandvoort. Bij strattent ‘The Spot’. Inschrijven voor de Open NK Kite Wave kan via The Sport Zandvoort.

Nederlands Kampioenschap Foil (NK Foil)

De Open Nederlands Kampioenschap Kitefoilen staat gepland onder voorbehoud gepland van 17 t/m 19 september te Hellevoetsluit. Meer informatie over het Open NK Foil wordt binnenkort verwacht.

Red Bull Megaloop – Kitesurf wedstrijden

Het windraam voor de Red Bull Megaloop 2021 is geopend. Dit kitesurf evenement, wordt afhankelijk van de perfecte omstandigheden, gehouden tussen 1 juli en 1 november. De perfecte omstandigenheden voor de Red Bull Megaloop zijn natuurlijk 35+ knopen aan wind en een zee met mooie golven om op af te zetten voor de gaafste sprongen. De 16 genodigdgen van vorig jaar zijn opnieuw uitgenodigd om dit jaar deel te nemen. Gezien de namen belooft het wederom spectaculair te worden.

Nieuwsbericht Red Bull Nederland over de Megeloop

Hoek tot Helder – Kitesurf downwinder

Hoek tot Helder is een downwinder waarbij meer dan 400 kitesurfers van Hoek van Holland naar Den Helder kitesurfen. Helemaal in het teken van de Hartstichting. Hoek tot Helder redt mensenlevens. Het windraam is open van 1 mei t/m 30 juni.

Kite Wave op Scheef

Kite Wave op Scheef stond na het succes in 2019 ook weer gepland in het najaar van 2020. Het windraam besloeg vier weekenden. Door Corona zou de wedstrijd in aangepaste vorm worden gehouden. Dus zonder extra activiteiten en zonder publiek. Helaas is Kite Wave op Scheef niet doorgegaan. Zodra er nieuws is over de mogelijkheden en planning in 2021, lees je het hier.

Europees Kampioenschap kitefoilen

Het Europees Kampioenschap kitefoilen 2021 is bevestigd en staat gepland van 6 tot 12 september te Montpellier in Frankrijk. De opzet is een individuele ‘formula kite’ race zoals deze in 2024 op de Olympisch Spelen gepland staat.

Terugblik 2020 – De beste kitefoilers van Nederland waren in 2020 van 18 tot en met 23 augustus in actie op het Europees Kampioenschap in Puck, Polen. Een schitterde toevoeging aan de kitesurf wedstrijden. Vervolgens stond van 15 tot en met 20 september het Europees Kampioenschap ‘mixed relay kitefoil’ op de agenda. Deze was gepland op de Traunsee in Oostenrijk. Deze wedstrijdvorm is tevens in 2024 en 2028 een nieuwe olympische discipline.

Kitefoil Cup Holland

De stops van de Kitefoil Cup Holland staan doorlopend gepland en zijn soms ook ad hoc. Daabij zijn er soms tevens wedstrijden waaraan elke kitefoiler kan meedoen. Hoe gaaf is dat. Blijf op de hoogte via kitefoilcupholland.nl.

Formula kite kitesurf wereldkampioenschappen in Nederland

Den Haag organiseert deze 50ste editie van het Jeugd Wereldkampioenschap Zeilen. Tijdens deze editie wordt voor het eerste het formula kite kitesurfen toegevoegd in opmaat naar de Olympische Jeugdspelen van 2026 in Dakar. De World Sailing Council (WSC) heeft twee kitesurf-evenementen bevestigd. Een tijdens de jaarlijkse wereldkampioenschappen Jeugd Zeilen vanaf 2022 in Den Haag (Nederland). En nog een tijdens de Olympische Jeugdspelen van 2026 in Dakar (Senegal).

  • WK Jeugdzeilen 2022: voorjaar of zomer 2022. Hieraan is kitesurfen toegevoegd.
  • WK Zeilen 2023: donderdag 10 tot en met zondag 20 augustus.
Kitesurfen Olympische Sport
Kitesurf wedstrijden. Foto: In opmaat naar Kitesurfen als Olympische Sport – Formula kite kiteboarding

Open Militair Kampioenschap (OMK) Kitesurfen

Dit jaar organiseren de Koninklijke Landmacht en de Nederlandse Kitesurf Vereniging het eerste Open Militair Kampioenschap (OMK) Kitesurfen in Bloemendaal. Zo staat er in week 38 een twintip race op de planning. Iedereen die kan kitesurfen, werkzaam is bij defensie en/of veteraan, is welkom om mee te doen. Inschrijven kan op NLveteraneninstituut.nl.

Wedstrijdkalender Nederlandse kampioenschappen kitesurfen

Word jij de nieuwe Nederlands Kampioen Kitesurfen? Waag het erop en schrijf je in voor een van de wedstrijden. Bekijk ook de wedstrijdkalender op de site van de Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) of lees meer over de NKV. We houden je op de hoogte.

Interessant? Deel dit met anderen...

FacebookTwitterPinterestLinkedIn

200.000+ lezers. Ontvang nieuwe blogs direct via:

Gerelateerde blogs en reacties

Op naar Olympisch kitesurfen Parijs 2024. Foto: Peter van der Klooster tijdens Nederlandse Kitefoil Cup Holland 2020.
Hoeveel wind nodig kitesurfen
WK Zeilen en WK Jeugdzeilen met kitesurfen Scheveningen
Syroco kite speed record project
Kitesurfen olympisch. Uitleg over hoe dit gelopen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *