Wedstrijdkalender Nederlandse Kampioenschappen kitesurfen update

Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen Red Bull Megaloop
Red Bull Megaloop 2019. Foto: Red Bull

Een update over de wedstrijdkalender Nederlandse kampioenschappen kitesurfen 2020-2021. In 2020 was al snel duidelijk dat het Coronavirus roet in het eten zou gooien voor de wedstrijdkalender Nederlandse kampioenschappen kitesurfen. Alle wedstrijden t/m 1 juni waren al komen te vervallen. We zagen in de zomerperiode toch beweging in de kalender en wedstrijden concreet gepland worden. Helaas verslechterde de situatie in oktober weer. Hierbij een update en vooruitblik 2021 van de status kitesurf wedstrijden zoals deze op dit moment bekend is. Word jij de nieuwe Nederlands Kampioen Kitesurfen? Waag het erop en schrijf je in 2021 in voor een van de wedstrijden.

Nederlands Kampioenschap Freestyle kitesurfen

De eerste stop van het Nederlands Kampioenschap Freestyle kitesurfen staat gepland op 3 en 4 juli voor het strand van Hoekipa Dijk. De tweede stop staat gepland op 3 en 4 oktober voor het strand van Scheveningen. De organisatie ligt in handen van Surffestival. Het surffestival is een gratis toegankelijk evenement. Tijdens de stops zijn er ook clinics te volgen en materiaal te testen voor het golfsurfen, windsurfen, kiteboarden en suppen.

Nederlands Kampioenschap Freestyle kitesurfen (jeugd)

Ook de Nederlandse Kampioenschappen Freestyle kitesurfen (jeugd) heeft in 2020 niet kunnen doorgaan. Zodra er nieuws is over de mogelijkheden en planning in 2021, lees je het hier.

Nederlands Kampioenschap Big Air kitesurfen

Het Nederlands Kampioenschap Big Air kitesurfen 2020 was tevens definitief van de baan. De organisatie liet weten in verband met het Covid-19 geen mogelijkheid te zien een mooi NK Big Air neer te zetten. Zodra er nieuws is over de mogelijkheden en planning in 2021, lees je het hier.

Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen-2020
Kitesurf wedstrijden – Informatie over Nederlands Kampioenschap Big Air op nk-bigair.nl

Nederlands Kampioenschap Wave kitesurfen

Het windraam voor het Nederlands Kampioenschap Wave kitesurfen is feitelijk al open. De organisatie laat weten, zodra de ontwikkelingn omtrent Covid-19 het mogelijk maakt, een NK Kite Wave te organiseren en ze klaar staat dit te doen.

Inschrijven voor de Open NK Kite Wave kan via The Sport Zandvoort.

Nederlands Kampioenschap Foil (NK Foil)

We hebben te horen gekregen dat de organisatie van het Waves Festival, als het nog door zal gaan in 2021, geen Open Nederlands Kampioenschap kitefoilen (Open NK Foil) meer in het programma heeft. Meer informatie over het NK Foil wordt binnenkort verwacht.

Red Bull Megaloop – Kitesurf wedstrijden

De Red Bull Megaloop challenge was in 2020 uitgesteld tot nader order. Normaal wordt dit kitesurf evenement, afhankelijk van de perfecte omstandigheden, gehouden in het windraam tussen 1 april en 1 november. Zodra er nieuws is over de mogelijkheden en planning in 2021, lees je het hier.

Hoek tot Helder – Kitesurf downwinder

Hoek tot Helder is een downwinder waarbij meer dan 400 kitesurfers van Hoek van Holland naar Den Helder kitesurfen. Helemaal in het teken van de Hartstichting. Hoek tot Helder redt mensenlevens. Het windraam is open van 1 mei t/m 30 juni.

Kite Wave op Scheef

Kite Wave op Scheef stond na het succes in 2019 ook weer gepland in het najaar van 2020. Het windraam besloeg vier weekenden. Door Corona zou de wedstrijd in aangepaste vorm worden gehouden. Dus zonder extra activiteiten en zonder publiek. Helaas is Kite Wave op Scheef niet doorgegaan. Zodra er nieuws is over de mogelijkheden en planning in 2021, lees je het hier.

Europees Kampioenschap kitefoilen

De beste kitefoilers van Nederland waren van 18 tot en met 23 augustus in actie op het Europees Kampioenschap in Puck, Polen. Een schitterde toevoeging aan de kitesurf wedstrijden. Vervolgens stond van 15 tot en met 20 september het Europees Kampioenschap ‘mixed relay kitefoil’ op de agenda. Deze was gepland op de Traunsee in Oostenrijk. Deze wedstrijdvorm is tevens in 2024 en 2028 een nieuwe olympische discipline.

De tweede stop van de Kitefoil Cup Holland stond op 12 september gepland voor Katwijk. We kijken nu uit naar de nieuwe planning voor 2021.

Formula kite kitesurf wereldkampioenschappen in Nederland

Den Haag organiseert deze 50ste editie van het Jeugd Wereldkampioenschap Zeilen. Tijdens deze editie wordt voor het eerste het formula kite kitesurfen toegevoegd in opmaat naar de Olympische Jeugdspelen van 2026 in Dakar. De World Sailing Council (WSC) heeft twee kitesurf-evenementen bevestigd. Een tijdens de jaarlijkse wereldkampioenschappen Jeugd Zeilen vanaf 2022 in Den Haag (Nederland). En nog een tijdens de Olympische Jeugdspelen van 2026 in Dakar (Senegal).

  • WK Jeugdzeilen 2022: voorjaar of zomer 2022. Hieraan is kitesurfen toegevoegd.
  • WK Zeilen 2023: donderdag 10 tot en met zondag 20 augustus.
Kitesurfen Olympische Sport
Kitesurf wedstrijden. Foto: In opmaat naar Kitesurfen als Olympische Sport – Formula kite kiteboarding

Wedstrijdkalender Nederlandse kampioenschappen kitesurfen

Word jij de nieuwe Nederlands Kampioen Kitesurfen? Waag het erop en schrijf je in voor een van de wedstrijden. Bekijk ook de wedstrijdkalender op de site van de Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) of lees meer over het NKV. We houden je op de hoogte.

Interessant? Deel dit met anderen...

FacebookTwitterPinterestLinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *