Wedstrijdkalender Nederlandse Kampioenschappen kitesurfen update

0

Een update over de wedstrijdkalender Nederlandse kampioenschappen kitesurfen 2020-2021. Duidelijk was natuurlijk dat het Coronavirus roet in het eten zou gooien voor de wedstrijdkalender Nederlandse kampioenschappen kitesurfen 2020. Alle wedstrijden t/m 1 juni waren al komen te vervallen. We zagen in de zomerperiode toch beweging in de kalender en wedstrijden concreet gepland en gehouden worden. Helaas is de situatie in oktober weer verslechterd. De wind is in ieder geval wel helemaal terug na de warme zomer. Hierbij een update van de status kitesurf wedstrijden zoals deze op dit moment bekend is.

Nederlands Kampioenschap Freestyle kitesurfen

Het laatste bericht is dat het Nederlands Kampioenschap Freestyle kitesurfen in 2020 niet meer door zal gaan.

Nederlands Kampioenschap Freestyle kitesurfen (jeugd)

Voor het Nederlands Kampioenschap Freestyle kitesurfen (jeugd) is vastgesteld deze in 2020 niet meer door te laten gaan.

Nederlands Kampioenschap Big Air kitesurfen

Het Nederlands Kampioenschap Big Air kitesurfen 2020 is definitief van de baan. De organisatie heeft laten weten in verband met het Corona virus geen mogelijk te zien een mooi NK Big Air neer te zetten.

Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen-2020

Kitesurf wedstrijden – Informatie over Nederlands Kampioenschap Big Air op nk-bigair.nl

Nederlands Kampioenschap Wave kitesurfen

Het Nederlands Kampioenschap Wave kitesurfen heeft in september een aantal keer niet door kunnen gaan om betere condities af te wachten. Er staan helaas geen mogelijkheden meer gepland in 2020.

Nederlands Kampioenschap Foil kitesurfen

Voor het Nederlands Kampioenschap Foil kitesurfen is momenteel de status dat dit verzet wordt. De organisatie van het Waves Festival heeft laten weten het gehele evenement te verzetten naar 2021.

Red Bull Megaloop – Kitesurf wedstrijden

De Red Bull Megaloop challenge is uitgesteld tot nader order. Normaal wordt dit kitesurf-evenement gehouden in het windraam tussen 1 april en 1 november. Dit is afhankelijk van de perfecte omstandigheden.

Hoek tot Helder – Kitesurf downwinder

Hoek tot Helder is een downwinder waarbij meer dan 400 kitesurfer van Hoek van Holland naar Den Helder kitesurfen. Helemaal in het teken van de Hartstichting. Het windraam van de 4e editie Hoek tot Helder stond open van 1 september 2020 tot 8 november 2020. Inmiddels is het besluit genomen dat Hoek tot Helder is uitgesteld naar het voorjaar van 2021.

Kite Wave op Scheef

Kite Wave op Scheef staat ook dit najaar weer gepland. Het windraam beslaat vier weekenden: 24 en 25 oktober, 31 en 1 november, 7 en 8 november en 14 en 15 november. Door Corona zal de wedstrijd in aangepaste vorm worden gehouden. Dus zonder extra activiteiten en zonder publiek.

Europees Kampioenschap kitefoilen

De beste kitefoilers van Nederland waren van 18 tot en met 23 augustus in actie op het Europees Kampioenschap in Puck, Polen. Een schitterde toevoeging aan de kitesurf wedstrijden. Vervolgens stond van 15 tot en met 20 september het Europees Kampioenschap ‘mixed relay kitefoil’ op de agenda. Deze was gepland op de Traunsee in Oostenrijk. Deze wedstrijdvorm is tevens in 2024 en 2028 een nieuwe olympische discipline.

De tweede stop van de Kitefoil Cup Holland stond op 12 september gepland voor Katwijk. We kijken nu uit naar de nieuwe planning voor 2021.

Formula kite kitesurf wereldkampioenschappen in Nederland

De Jeugd Wereldkampioenschappen Zeilen 2021 staan gepland van 9 tot 18 juli 2021. Den Haag organiseert deze 50ste editie van het Jeugd Wereldkampioenschap Zeilen. Tijdens deze editie wordt voor het eerste het formula kite kitesurfen toegevoegd in opmaat naar de Olympische Jeugdspelen van 2022 in Dakar. De World Sailing Council (WSC) heeft twee kitesurf-evenementen bevestigd. Een tijdens de jaarlijkse wereldkampioenschappen Jeugd Zeilen vanaf 2021 in Den Haag (Nederland). En nog een tijdens de Olympische Jeugdspelen van 2022 in Dakar (Senegal).

Kitesurfen Olympische Sport
Kitesurf wedstrijden. Foto: In opmaat naar Kitesurfen als Olympische Sport – Formula kite kiteboarding

Kitesurf wedstrijden

Bekijk ook de wedstrijdkalender op de site van de Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) of lees meer over het NKV. We houden je op de hoogte.

Deel de kalender met je vrienden op Facebook →

PLAATS EEN REACTIE

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in