Wedstrijdkalender Nederlandse Kampioenschappen kitesurfen update

0

Een update over de wedstrijdkalender Nederlandse kampioenschappen kitesurfen 2020. Duidelijk was natuurlijk dat het Coronavirus roet in het eten zou gooien voor de wedstrijdkalender Nederlandse kampioenschappen kitesurfen 2020. Alle wedstrijddata t/m 1 juni waren al komen te vervallen. Nu zien we toch dat er beweging is in de kalender en evenementen concreet gepland en gehouden worden indien mogelijk. Hierbij een update van de status zoals deze op dit moment bekend is.

Nederlands Kampioenschap Freestyle kitesurfen

Het laatste bericht is dat het Nederlands Kampioenschap Freestyle kitesurfen in ieder geval niet plaats zal vinden voor september. Ook dat er gekeken wordt naar heel concrete alternatieve opties. Zo is het laatste bericht dat een goede optie 24-25 oktober zou kunnen zijn te Lelystad in samenwerking met het NK Windsurfen.

Nederlands Kampioenschap Freestyle kitesurfen (jeugd)

Voor het Nederlands Kampioenschap Freestyle kitesurfen (jeugd) is momenteel nog geen update beschikbaar. Het windraam voor dit evenement staat gepland op 3, 4, 10, 11 oktober en alle weekend dagen vanaf 30 oktober t/m 29 november. We gaan er vanuit dat, als de ontwikkelingen het toelaten, er gekeken wordt hoe het evenement doorgang kan vinden.

Nederlands Kampioenschap Big Air kitesurfen

Voor het Nederlands Kampioenschap Big Air kitesurfen is momenteel nog geen update beschikbaar. Het windraam voor dit evenement staat gepland vanaf 5 september t/m 18 oktober. We hopen dat, als de ontwikkelingen het toelaten, er gekeken wordt hoe het evenement doorgang kan vinden.

Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen-2020
Informatie over Nederlands Kampioenschap Big Air op nk-bigair.nl

Nederlands Kampioenschap Wave kitesurfen

Voor het Nederlands Kampioenschap Wave kitesurfen is momenteel nog geen update beschikbaar. Het windraam voor dit evenement staat gepland vanaf 12 september t/m 27 september. Dit evenement is concreet gepland. De eerste mogelijkheid, 12 september, is afgevallen om betere condities af te wachten.

Nederlands Kampioenschap Foil kitesurfen

Voor het Nederlands Kampioenschap Foil kitesurfen is momenteel de status dat dit verzet wordt. De organisatie van het Waves Festival heeft laten weten het gehele evenement te verzetten naar 2021.

Red Bull Megaloop

De Red Bull Megaloop challenge is uitgesteld tot nader order. Normaal wordt dit kitesurf-evenement gehouden in het windraam tussen 1 april en 1 november. Dit is afhankelijk van de perfecte omstandigheden.

Hoek tot Helder

Hoek tot Helder is een downwinder waarbij meer dan 400 kitesurfer van Hoek van Holland naar Den Helder kitesurfen. Helemaal in het teken van de Hartstichting. Het windraam van de 4e editie Hoek tot Helder gaat open op 1 september 2020 en loopt tot 8 november 2020. Dit betekend dat Hoek tot Helder op de eerste dag met de juiste omstandigheden binnen deze periode zal plaatsvinden.

Europees Kampioenschap kitefoilen

De beste kitefoilers van Nederland waren van 18 tot en met 23 augustus in actie op het Europees Kampioenschap in Puck, Polen. Vervolgens staat van 15 tot en met 20 september het Europees Kampioenschap ‘mixed relay kitefoil’ op de agenda. Deze is gepland op de Traunsee in Oostenrijk. Deze wedstrijdvorm is tevens in 2024 en 2028 een nieuwe olympische discipline.

De tweede stop van de Kitefoil Cup Holland staat op 12 september gepland voor Katwijk.

Formula kite kitesurf wereldkampioenschappen in Nederland

De Jeugd Wereldkampioenschappen Zeilen 2021 staan gepland van 9 tot 18 juli 2021. Den Haag organiseert deze 50ste editie van het Jeugd Wereldkampioenschap Zeilen. Tijdens deze editie wordt voor het eerste het formula kite kitesurfen toegevoegd in opmaat naar de Olympische Jeugdspelen van 2022 in Dakar. De World Sailing Council (WSC) heeft twee kitesurf-evenementen bevestigd. Een tijdens de jaarlijkse wereldkampioenschappen Jeugd Zeilen vanaf 2021 in Den Haag (Nederland). En nog een tijdens de Olympische Jeugdspelen van 2022 in Dakar (Senegal).

Kitesurfen Olympische Sport
Kitesurfen Olympische Sport – Formula kite kiteboarding

Bekijk ook de wedstrijdkalender op de site van de Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) of lees meer over het NKV. We houden je op de hoogte.

Deel de kalender met je vrienden op Facebook →

PLAATS EEN REACTIE

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in