Wedstrijdkalender Nederlandse Kampioenschappen kitesurfen update

0
Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen Red Bull Megaloop
Red Bull Megaloop 2019. Foto: Red Bull

Een update over de wedstrijdkalender Nederlandse kampioenschappen kitesurfen 2020. Duidelijk was natuurlijk dat het Coronavirus roet in het eten zou gooien voor de wedstrijdkalender Nederlandse kampioenschappen kitesurfen 2020. Alle wedstrijddata t/m 1 juni waren al komen te vervallen en er wordt gekeken naar mogelijkheden in het najaar. Hierbij een samenvatting van de status zoals deze op dit moment bekend is.

Nederlands Kampioenschap Freestyle kitesurfen
Het laatste bericht is dat het Nederlands Kampioenschap Freestyle kitesurfen in ieder geval niet plaats zal vinden voor september. Ook dat er gekeken wordt naar heel concrete alternatieve opties. Zo is het laatste bericht dat een goede optie 24-25 oktober zou kunnen zijn te Lelystad in samenwerking met het NK Windsurfen.

Nederlands Kampioenschap Freestyle kitesurfen (jeugd)
Voor het Nederlands Kampioenschap Freestyle kitesurfen (jeugd) is momenteel nog geen update beschikbaar. Het windraam voor dit evenement staat gepland op 3, 4, 10, 11 oktober en alle weekend dagen vanaf 30 oktober t/m 29 november. We gaan er vanuit dat, als de ontwikkelingen het toelaten, er gekeken wordt hoe het evenement doorgang kan vinden.

Nederlands Kampioenschap Big Air kitesurfen
Voor het Nederlands Kampioenschap Big Air kitesurfen is momenteel nog geen update beschikbaar. Het windraam voor dit evenement staat gepland vanaf 5 september t/m 18 oktober. We gaan er vanuit dat, als de ontwikkelingen het toelaten, er gekeken wordt hoe het evenement doorgang kan vinden.

Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen-2020
Informatie over Nederlands Kampioenschap Big Air op nk-bigair.nl

Nederlands Kampioenschap Wave kitesurfen
Voor het Nederlands Kampioenschap Wave kitesurfen is momenteel nog geen update beschikbaar. Het windraam voor dit evenement staat gepland vanaf 12 september t/m 27 september. We gaan er vanuit dat, als de ontwikkelingen het toelaten, er gekeken wordt hoe het evenement doorgang kan vinden.

Nederlands Kampioenschap Foil kitesurfen
Voor het Nederlands Kampioenschap Foil kitesurfen is momenteel de status dat dit verzet wordt. De organisatie van het Waves Festival laat weten het gehele evenement te verzetten naar 2021. Het is nog niet duidelijk of er nog naar mogelijkheden gekeken wordt om het Nederlands Kampioenschap Foil kitesurfen in 2020 apart te organiseren.

Red Bull Megaloop
De Red Bull Megaloop challenge is uitgesteld tot nader order. Normaal wordt dit kitesurf-evenement gehouden in het windraam tussen 1 april en 1 november afhankelijk van de perfecte omstandigheden.

Formula kite kitesurf wereldkampioenschappen in Nederland
De Jeugd Wereldkampioenschappen Zeilen 2021 staan gepland van 9 tot 18 juli 2021. Den Haag organiseert deze 50ste editie van het Jeugd Wereldkampioenschap Zeilen en tijdens deze editie wordt voor het eerste het formula kite kitesurfen toegevoegd in opmaat naar de Olympische Jeugdspelen van 2022 in Dakar. De World Sailing Council (WSC) heeft twee kitesurf-evenementen bevestigd. Een tijdens de jaarlijkse wereldkampioenschappen Jeugd Zeilen vanaf 2021 in Den Haag (Nederland) en een tijdens de Olympische Jeugdspelen van 2022 in Dakar (Senegal).

Kitesurfen Olympische Sport
Kitesurfen Olympische Sport – Formula kite kiteboarding

Bekijk ook de wedstrijdkalender op de site van de Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) of lees meer over het NKV. We houden je op de hoogte.

PLAATS EEN REACTIE

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in