Prolimit Charger kite zittrapeze review

Prolimit Charger kite zittrapeze review

Zoals gesteld in onze kite trapeze keuzehulp behoort je trapeze tot de kernuitrusting van het kitesurfen. Je kan niet zonder en een kite-trapeze bepaalt voor een groot deel of je plezier hebt of niet. Niets is namelijk zo vervelend als een kitesurf-trapeze die omhoog kruipt of zorgt voor pijnlijke momenten op het water. Ik switchte afgelopen jaren nog weleens tussen een heuptrapeze en een zittrapeze. Dit keer pakte ik de kans om een aantal keer met de Prolimit Charger kite zittrapeze, officieel de ’Prolimit Kite Seat Charger’ te kitesurfen. Bekijk de bevindingen in deze Prolimit Charger kite zittrapeze review.

Waarom een kitesurf zittrapeze?

We vallen met de deur in huis want de Charger is de duurste en meest geavanceerde zittrapeze van Prolimit. Op zoek naar de beste zittrapeze waarmee ik de zwaarste stormen kan trotseren en kiteloops mee kan draaien zonder mijn onderrug te zwaar mee te belasten bezuinig ik niet op een trapeze. Zoals uitgelegd in de kitesurf trapeze keuzehulp vind ik een zittrapeze fijn omdat de hoogte van de trapeze op de heupen lager is dan een heuptrapeze. Dit helpt bij het wegstampen van de kracht op het kiteboard bij harde wind en windvlagen. Het zwaartepunt ligt immers lager. Ook ontlast het de buikspieren en ribben. Hierdoor heb ik langere sessies. Een zittrapeze schuift daarnaast nooit omhoog waardoor het risico op ribblessures veel kleiner is.

Kiteloop met de Prolimit Charger kite zittrapeze

Prolimit Charger review

3D vormen maken verschil

Zoals gesteld is de Charger de meest geavanceerde zittrapeze van Prolimit. Zo heeft de Charger een hard 3D voorgevormd achterlijk aan de buitenkant met extra onderrug ondersteunende delen aan de binnenkant. Ook het zitgedeelte is 3D gevormd. Waar ik normaal de zittrapeze maar heel losjes aansnoer omdat er al snel te veel druk op de heupen ontstaat merk ik dat, door de voorgevormde vormen, ik de trapeze wat strakker aan kan snoeren zonder dat er vervelende of beperkende drukpunten ontstaan. Ook het lopen met het broekje aan gaat goed. Al met al wat positieve eerste bevindingen in deze Prolimit Charger kite zittrapeze review.

Veel steun voor de onderrug

Normaal snoer ik de trapezehaak van een zittrapeze ook maar losjes aan zodat de haak wat ruimte heeft. Omhoog kruipen doet een zittrapeze toch maar nauwelijks en van de steun aan de onderrug bij zittrapezes ben ik normaal niet zo onder de indruk. Vanaf de vierde kitesurfsessie met de Prolimit Charger heb ik de spreader bar ook maar eens flink strak aangesnoerd. Verrassend genoeg gaf dit veel extra steun in de onderrug. Iets dat je met kiteloops maar ook aan het begin van je kitesurf-carrière goed kan gebruiken.

Prolimit Charger met extra steun voor de rug

Prolimit Charger trapeze maat

De omtrek van mijn heupen op de breedste plek van mijn heupen is 97 centimeter. De Charger in maat M past mij prima. Hij zit goed en ik kan er ook nog goed mee lopen. Na anderhalf uur kitesurfen met een 8 meter kite bij 25 knopen merk ik dat de Charger iets omhoog gekropen is bij de banden tussen de benen. Misschien kan ik de afstelling nog iets verbeteren.

Kwaliteit Prolimit Charger kite zittrapeze

Ik ga verder niet in op alle extra’s waarmee de Charger is uitgerust. Dit kan je zelf even bekijken op Prolimit.com. Feit is dat dit het zittrapeze paradepaardje van Prolimit is.

Conclusie Prolimit Charger kite zittrapeze review

Natuurlijk blijft het gevoel van een zittrapeze alsof je een luier aan hebt. Het ziet er ook niet zo cool uit. Echter, de voordelen van een zittrapeze wegen voor mij zwaarder dan de nadelen. Normaal gebruik ik een zittrapeze alleen als ik een heel grote kite gebruik bij weinig wind om de buikspieren te ontlasten of bij storm om mijn ribben te beschermen. De Prolimit Charger kitesurf zittrapeze is de eerste zittrapeze die ik keer na keer gebruik. Het is ook de eerste zittrapeze die mij voldoende ondersteuning biedt bij bijvoorbeeld kiteloops. Voor mij een blijvertje dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Prolimit Alpha review