AED ‘Hoek tot Helder’ redt leven van kitesurfer in Zandvoort

AED ‘Hoek tot Helder’ redt leven van kitesurfer in Zandvoort
AED ‘Hoek tot Helder’ redt leven van kitesurfer in Zandvoort

Ruim 130 kilometer kitesurfen van Hoek van Hollend tot aan Den Helder. Missie: AED’s, een apparaat dat wordt gebruikt voor reanimatie bij een hartstilstand, aan de kust. Dit was in 2019 het goede doel gekoppeld aan de Hartstichting. Initiatiefnemer van ‘Hoek tot Helder’ Martijn van Dijk.

Resultaat ‘Hoek tot Helder’ 2019

Het resultaat van ‘Hoek tot Helder’ in 2019 was prachtig. Ruim 300 kitesurfers trokken al kitesurfend langs de kust. Een afstand van 130 kilometer kitesurfen van Hoek van Holland tot aan Den Helder. Er werd 350.000 Euro opgehaald door de kitesurfers. Dit bedrag is ingezet om de hele kustlijn te voorzien van 64 AED’s.

AED-hoek-tot-helder-op-strand-van-den-helder
‘Hoek tot Helder’ AED op strand van Den Helder

AED redt kitesurfer Zandvoort

Een aantal maanden later is het zover. Eind juni 2020 kon een onwel geworden kitesurfer in Zandvoort het nog navertellen dankzij doortastend optreden van omstanders en het gebruik van een AED.
Lees het verslag en bekijk de video op NHnieuws.nl waarbij Nancy Wessels van surfschool The Spot in Zandvoort, die nauw betrokken was bij de hulpactie, wordt geïnterviewd. En de reactie van initiatiefnemer Martijn van Dijk is opgehaald in de video.

“Toen ik hoorde dat deze surfer het heeft overleefd, kreeg ik echt kippenvel. Dat is echt heel mooi, om op die manier bij te dragen aan zijn leven eigenlijk.”

Op naar nog een betere dekking van AED’s langs onze prachtige Nederlandse Noordzee. Op naar wederom support voor Hoek tot Helder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen Red Bull Megaloop
Beau van Erven Dorens kitesurfen