Kitesurfers blij met nieuw Bataviastrand ‘Hookipa Beach’

watersportstrand-kitesurfstrand-bataviastrand-hookipa-beach-lelystad
Kitesurfers blij met watersportstrand 'Hookipa Beach' Lelystad

Dat wij als kitesurfers blij zijn met het nieuwe Bataviastrand in Lelystad is nog bekrompen uitgedrukt. Een groep watersporters heeft Bataviastrand zelfs op facebook een eigen pagina gegeven genaamd ‘Hoekipa Dijk’. Vernoemd dus naar het ware Hookipa Beach, maar dan in ons eigen Lelystad als Hoekipa beach.

‘Hoekipa Dijk’- Watersportstrand Lelystad

Je vraagt je vast of waar deze naam vandaan komt. Via facebook kwamen wij erachter. Sinds tientallen jaren wordt er op deze locatie al gewindsurft. Het was al die tijd een moeilijk bereikbaar zandstrandje van een paar meter tussen de rotsen; zie daar de vergelijking met Hookipa op Hawaï. Sinds 2014 is die groep waterspoters aan het lobbyen geweest voor een veilige watersportlocatie in de gemeente Lelystad. Daarvoor hebben zij een stichting opgericht; stichting Hoekipa Dijk. Uiteindelijk heeft de naamgeving commissie van de gemeente besloten het Bataviastrand te noemen. Onderaan de streep: de droom, ontwerp, de lobby is het werk van jarenlange inzet van een paar lokale waterspoters.

Niet meer klunen om in het Markermeer te komen

Er hoeft nu niet meer gekluund te worden over basaltblokken om in het Markermeer te komen. Ook de nieuwe parkeergelegenheid is een flinke vooruitgang.

Kitesurfers blij met watersportstrand 'Hookipa Beach' Lelystad
Watersportstrand Bataviastrand aan het Markermeer in Lelystad. Kitesurfers zijn er blij mee.

Eerste reactie Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) en kitesurfer

Omroep Flevoland heeft de ontwikkeling van het watersportstrand op de voet gevolgd. Ook plaatste de omroep recent een kort verslag. Daarin een kort interview met kitesurfer Gerrit Renooij en regiocoördinator van de Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) Leo van Loon.

Het Bataviastrand is bedoeld als waar watersportstrand, dus niet alleen bedoeld voor kitesurfers maar ook voor andere watersporters. Nu nog een Hoekipa Dijk webcam en we kunnen ook of afstand genieten van alle activiteiten. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen Red Bull Megaloop
NKV safety event 2023
Kitesurf Vereniging. Steun het NKV en wordt lid. Foto: zomaar een zomerse dag op kitespot Brouwerdam