Vakkundige reparatie van kitesurf-uitrusting. Interview Gerrit Renooij

kite-reparatie-zelf-repareren-of-vakkundig
Kitesurf-uitrusting vakkundig laten repareren. Gerrit Renooij in actie!

Je kite lek of een klein gaatje in je kite. Kite-reparatie! Geen paniek want een kleine kite-reparatie is goed te doen zonder dat de kite er op achteruit gaat. Je kan je kite zelf repareren. Bekijk de uitleg zelf een gat in je kite reparen. Mocht je een groot probleem hebben. Bijvoorbeeld een ventiel van een kite dat lek is en vervangen moet worden, een complete bladder die vervangen moet worden of een scheur in je kite van 50 cm, dan zijn er de kite-reparatie experts. Zij kunnen je kite vakkundig repareren. Daarnaast bieden kitesurf-uitrusting reparatie-experts bijvoorbeeld ook aan om lijnen in te korten, te verlengen, complete lijnen aan de kite (‘bridle’ lijnen) te vervangen of schade taxaties uit te voeren ten behoeve van verzekeringsmaatschappijen.

Vakkundig repareren van kitesurf-uitrusting

We vroegen vervend kitesurfer Gerrit Renooij zijn advies. Gerrit kitesurft sinds 2000 en windsurft vanaf 1980. In 2004 is hij kitereparatie.nl gestart. Daarnaast heeft hij kitesurf-webshop kiteoutlet.eu. Een echte waterman en oude rot in het kitesurf wereldje dus.

Wat zijn de meest voorkomende reparaties aan kitesurf uitrusting?
“De meest voorkomende schades om te repareren zijn scheuren in het doek van kites, lekke kites en gebroken of kapotte lijnen.”

Wat is de grootste reparatie die je ooit hebt gedaan?
“Het grootste oppervlakte dat ik ooit heb moeten repareren was een gat van 320 cm in het doek van een kite.“

Kite reparatie vakkundig uitgevoerd door kitereparatie.nl
Kite-reparatie vakkundig uitgevoerd door kitereparatie.nl

Welke tips heb je voor kitesurfers voor onderhoud van je kitesurf materiaal?
“Mijn advies is om je kites en kite-bar zo zandvrij mogelijk te houden. Zand kan je vergelijken met grof schuurpapier en het gaat overal tussen zitten. Spuit de rits van je kite tas af en toe in met silicone spray, dit houdt hem soepel en voorkomt zoutaanslag. Controleer daarnaast je lijnen altijd op knopen. Mocht er een knoop in zitten, haal deze er dan zo snel mogelijk uit. Iedere knoop verzwakt namelijk een lijn met ongeveer 50%.”

kite-repareren-scheur-doek-reparatie-plakken-vakkundig
Voorbeeld van een vakkundig gerepareerde kite

Welke tips heb je om reparatie van je kitesurf materiaal te voorkomen?
“Naast de tips die ik hiervoor heb gegeven is er nog een belangrijke tip. Ieder scheurtje of sneetje in het spinnaker doek van de kite is potentieel het begin van een enorme scheur. Controleer zodoende af en toe je kite op scheurtjes. Mocht je een scheurtje ontdekken, repareer deze dan direct.”

“Nu je mij toch wat vragen stelt wil ik nog een belangrijke tip geven. Wordt lid van de Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV). Dit zijn de belangenbehartigers van onze sport die we met elkaar moeten steunen. Daarnaast biedt lidmaatschap ook een aantal voordelen.”

Gerrit, onwijs bedankt voor het ‘flits’ interview, het delen van je ervaring en tips. We houden contact!

Zelf repareren van kitesurf-uitrusting?

We lezen regelmatig vragen van kitesurfers over hoe een reparatie aan een kite gedaan moet worden. In dit item hebben we een kitesurf-uitrusting reparatie-expert gevraagd naar zijn ervaring en tips. Zelf je kite-reparatie uitvoeren. Bekijk de uitleg zelf een gat in je kite reparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Wetsuit repareren - Zo repareer je een scheur op de naad van je surfpak
Neopreen lijmen doe je zo
kitesurfmateriaal checklist