KOTA 2021 – Updates Red Bull King of the Air 2021

KOTA 2021: Marc Jacobs (1), Kevin Langeree (2) en Stig Hoefnagel (3) vieren hun prestaties
Marc Jacobs (1), Kevin Langeree (2) en Stig Hoefnagel (3) vieren hun prestaties

Updates KOTA 2021. We volgen de Red Bull King Of The Air 2021 op de voet. In dit kitesurfblog delen we de updates en belangrijkste links met je. Als je doorleest vind je ook de blogs in aanloop naar KOTA 2021 met gave filmpjes. 100% inspiratie wat ons betreft. Zeker voor wie net als ik nog aan het trainen is voor de megaloop. Bekijk eventueel ook de KOTA 2022 updates.

Hoogtepunten en interviews van de Red Bull King Of The Air 2021.

Update 21 november 2021

Winnaars bekend

Wat een prachtig evenement is het geweest. Het ging razendsnel voorbij en de inspiratie was ongekend. We brengen snel uitgebreider verslag uit maar als je tijd hebt, kijk het dan zeker even terug via Red Bull TV.

Top 3 Red Bull King Of The Air 2021

  1. Marc Jacobs (Nieuw-Zeeland)
  2. Kevin Langeree (Nederland)
  3. Stig Hoefnagel (Nederland)
Winnaars Red Bull King of the Air 2021. 1. Marc Jacobs; 2. Kevin Langeree; 3. Stig Hoefnagel
Winnaars Red Bull King of the Air 2021. 1. Marc Jacobs; 2. Kevin Langeree; 3. Stig Hoefnagel

Heel gaaf voor de Nederlandse kitesurfers is nog te vermelden dat onze Giel Vlugt eindigde op de 4e plaats. Lasse Walker verloor in heat 13 van Stig.

Update 20 november 2021

Einde dag 1, op naar dag 2

Wat bewolkt en bij mildere wind dan gewend is de eerste ronde kitesurft. We zagen deelnemers vooral met 10 meter kites strijden voor de hoogste scores en beste algehele impressie.

Hieronder de eindstand na dag 1 en de volgende heats. Het overzicht kan je als volgt lezen. Ronde 1 is vandaag afgerond. Zodra mogelijk wordt gestart met ronde 2. De kitesurfers genoemd in ronde 3 zijn feitelijk al geplaatst voor de kwartfinale door hun prestatie in ronde 1.

Eindstand dag 1 Red Bull King Of The Air 2021
Eindstand dag 1 Red Bull King Of The Air 2021. Lees hierboven hoe je het schema moet lezen.

We zien Michael Mac Donald nog in het schema staan. Helaas neemt hij niet deel door een opgelopen blessure bij het trainen. Vervelend voor Michael, hij zag er vanzelfspreken enorm naar uit om deel te nemen.

KOTA 2021
Verslaggever Youri Zoon ondervraagt Angely Bouillot. Angely is de enige KOTA 2021 kitegirl.

Update 18 november 2021

Windraam is geopend

Donderdag 18 november is het windraam geopend. De omstandigheden zouden vanaf zaterdag gunstig zijn. De Kaapse wind in combinatie met de windrichting en branding maakt de spot prachtig voor dit kitesurfevent. In de opstelling staan 18 van beste kitesurfers ter wereld. Daarin staan dit jaar ook 4 Nederlanders:

  • Giel Vlugt
  • Kevin Langeree
  • Lasse Walker
  • Stig Hoefnagel

Veel succes heren!

KOTA live volgen

Dit evenement wordt zaterdag live uitgezonden op Red Bull TV met Nederlands commentaar door Ruben Lenten en Gijs Wassenaar.

KOTA 2021
Lasse Walker in actie tijdens KOTA 2019. Foto beschikbaar gesteld door Red Bull.

Update januari 2021

We kregen het bericht binnen dat de Red Bull King of the Air 2021 (KOTA 2021) is uitgesteld naar november / december 2021.

Update december 2020

Videoselectie Red Bull King Of The Air afgerond

Bekijk het proces en de uitkomsten van de videoselectie die is afgerond. In deze periode in 2020 werden ook de stranden van Kaapstad gesloten wegens Covid-19.

Update december 2020

Sluitingsdatum gepasseerd KOTA 2020 en 2021

De sluitingsdatum is gepasseerd en het is nu wachten op 10 december. Dan maakt de Red Bull de deelnemers bekend. Van de recent gehouden Cold Hawaii Big Air in Denemarken door naar de Red Bull King of the Air (KOTA) 2021 in Kaapstad. Dit is Kevin Langeree, drie maal KOTA winnaar, al gelukt. Wat zal hij trotst geweest zijn. Niet allerminst omdat Kevin in het jaar waarin hij het kitesurf merk Reedin is gestart al zo’n gave prijs won. Maar juist ook omdat hij direct was verzekerd van deelname aan de Red Bull King of the Air 2021. Maar nu we alle entry video’s zien is het toch even slikken. Wat zitten ze vol inspiratie!

KOTA - Red Bull King of the Air 2021

KOTA 2021 – Red Bull Events

De Red Bull King of the Air maakt deel uit van Red Bull Events en is al jaren dé kitesurfwedstrijd die de sport in zijn meest extreme vorm belicht. Big Air is de gevraagde vaarstijl waarbij deelnemende kitesurfers alles uit de kast moeten halen om zo hoog mogelijk te springen. Daarbij moet de hoge sprong dan ook nog eens zo extreem mogelijk zijn. Bijvoorbeeld door megaloops in combinatie met één of zelfs meerdere (gecombineerde) trucs.

Videoselectie KOTA voor kitesurfers

Inzending konden volgens restricties worden ingediend. Entry videos mochten door iedereen worden ingediend vanuit alle delen van de wereld. De sluitingsdatum was 30 november. Enige haast was natuurlijk geboden voor de kiters die hebben gewacht op de perfecte omstandigheden. Wind is er de laatste weekenden voor de deadline gelukkig genoeg. 😉 Op 10 december wordt vervolgens bekendgemaakt wie door de selectie is gekomen een aan de KOTA mag deelnemen.

32 Ingediende video entries

We komen online inmiddels bijna alle aantal ingediende kitesurfvideo’s tegen. Stuk voor stuk zeer spectaculair. Geniet van de inspiratie onder het genot van een warme chocomel. Of ga zelf ook voor deelname of een spectaculaire megaloop

Marc Jacobs

Pippa van Iersel

Kaimar Halliste

Sam Light

Mike van Get High with Mike 😉

Edgar Ulrich

Ryan Parsons

Michiel Schipper

Andrea Principi

Ross-Dillon Player

Kenan Azzam

Dennis Petersen

Aurélien Petreau

Paul Serin

Arthur Guillebert

Rangin Antonin

Lewis Crathern

Gijs Wassenaar

Stijn Mul

Janek Grzegorzewski

Erik Iida

Clement Huot

Shaun Bennet

Lucas Gramstrup

Airton Cozzolino Lopes

Stig Hoefnagel

Tom Bridge

Lasse Walker

Giel Vlugt – King of the Air 2021

Jamie Overbeek KOTA entry video

Sean Overbeek

Liam Whaley

Vetea Boersma

Nicolas Gambier

Update 1 augustus 2020

Red Bull Kind of the Air Nederland – Red Bull Megaloop

Een Red Bull King of the Air in Nederland is er niet. Echter, Nederlandse kitesurfers als Ruben Lenten zijn de grondleggers van de kitesurf-megaloop. Red Bull heeft van de megaloop zelfs een evenement gemaakt in Nederland. De Red Bull Megaloop. De Red Bull Megaloop is samen met de Red Bull King of the Air het meest extreme kitesurf-evenement ter wereld. Bij de Red Bull Megaloop is het de bedoeling dat wanneer de storm Nederland teistert kitesurfers worden uitgedaagd om hun grootste megaloops te laten zien. Bekijk de planning van kitesurf wedstrijden.

KOTA 2021

De Red Bull King of the Air (KOTA) 2021 wordt gehouden tussen 30 januari en 14 februari 2021. We volgen het op de voet en delen het gaafste en belangrijkste nieuws van de deelnemers en de Red Bull organisatie met je.

Ook gaan voor een megaloop, lees hier hoe je eraan begint →

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Wheels to wave downwinder voor rolstoel-kitesurfers
ALUULA Composites
Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen Red Bull Megaloop