KOTA 2021 – 32 video entries Red Bull King of the Air 2021

De sluitingsdatum is gepasseerd en het is nu wachten op 10 december. Dan maakt de Red Bull de deelnemers bekend. Van de recent gehouden Cold Hawaii Big Air in Denemarken door naar de Red Bull King of the Air (KOTA) 2021 in Kaapstad. Dit is Kevin Langeree, drie maal KOTA winnaar, al gelukt. Wat zal hij trotst geweest zijn. Niet allerminst omdat Kevin in het jaar waarin hij het kitesurf merk Reedin is gestart al zo’n gave prijs won. Maar juist ook omdat hij direct was verzekerd van deelname aan de Red Bull King of the Air 2021. Maar nu we alle entry video’s zien is het toch even slikken. Wat zitten ze vol inspiratie!

KOTA - Red Bull King of the Air 2021

KOTA 2021 – Red Bull Events

De Red Bull King of the Air maakt deel uit van Red Bull Events en is al jaren dé kitesurfwedstrijd die de sport in zijn meest extreme vorm belicht. Big Air is de gevraagde vaarstijl waarbij deelnemende kitesurfers alles uit de kast moeten halen om zo hoog mogelijk te springen. Daarbij moet de hoge sprong dan ook nog eens zo extreem mogelijk zijn. Bijvoorbeeld door megaloops in combinatie met één of zelfs meerdere (gecombineerde) trucs.

Videoselectie KOTA voor kitesurfers

Inzending konden volgens restricties worden ingediend. Entry videos mochten door iedereen worden ingediend vanuit alle delen van de wereld. De sluitingsdatum was 30 november. Enige haast was natuurlijk geboden voor de kiters die hebben gewacht op de perfecte omstandigheden. Wind is er de laatste weekenden voor de deadline gelukkig genoeg. 😉 Op 10 december wordt vervolgens bekendgemaakt wie door de selectie is gekomen een aan de KOTA mag deelnemen.

32 Ingediende video entries

We komen online inmiddels bijna alle aantal ingediende kitesurfvideo’s tegen. Stuk voor stuk zeer spectaculair. Geniet van de inspiratie onder het genot van een warme chocomel. Of ga zelf ook voor deelname of een spectaculaire megaloop

Marc Jacobs

Pippa van Iersel

Kaimar Halliste

Sam Light

Mike van Get High with Mike 😉

Edgar Ulrich

Ryan Parsons

Michiel Schipper

Andrea Principi

Ross-Dillon Player

Kenan Azzam

Dennis Petersen

Aurélien Petreau

Paul Serin

Arthur Guillebert

Rangin Antonin

Lewis Crathern

Gijs Wassenaar

Stijn Mul

Janek Grzegorzewski

Erik Iida

Clement Huot

Shaun Bennet

Lucas Gramstrup

Airton Cozzolino Lopes

Stig Hoefnagel

Tom Bridge

Lasse Walker

Giel Vlugt

Jamie Overbeek KOTA entry video

Sean Overbeek

Liam Whaley

Vetea Boersma

Nicolas Gambier

Red Bull Kind of the Air Nederland – Red Bull Megaloop

Een Red Bull King of the Air in Nederland is er niet. Echter, Nederlandse kitesurfers als Ruben Lenten zijn de grondleggers van de kitesurf-megaloop. Red Bull heeft van de megaloop zelfs een evenement gemaakt in Nederland. De Red Bull Megaloop. De Red Bull Megaloop is samen met de Red Bull King of the Air het meest extreme kitesurf-evenement ter wereld. Bij de Red Bull Megaloop is het de bedoeling dat wanneer de storm Nederland teistert kitesurfers worden uitgedaagd om hun grootste megaloops te laten zien. Bekijk de planning van kitesurf wedstrijden.

KOTA 2021

De Red Bull King of the Air (KOTA) 2021 wordt gehouden tussen 30 januari en 14 februari 2021. We volgen het op de voet en delen het gaafste en belangrijkste nieuws van de deelnemers en de Red Bull organisatie met je.

Ook gaan voor een megaloop, lees hier hoe je eraan begint →

Interessant? Deel dit met anderen...

FacebookTwitterPinterestLinkedIn

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *