Uitleg kiteloops en megaloops. Kiteloop ambities? Doe mee of geef tips

uitleg-kiteloop-megloop-kitesurf-trucje-trick
Uitleg kiteloop en megaloop. Nico Gambier laat ons zien hoe het moet. ;-)

Er zit nogal een verschil tussen kiteloops en megaloops. Wij zijn ons aan het opladen voor megaloops. Heb jij deze ambitie ook of heb je tips voor ons. Doe mee. Uitleg kiteloops en megaloops.

Kiteloops en megaloops

De kiteloop is een trucje waarbij de kitesurfer zijn kite een looping laat maken. De kiteloop kan zo extreem maken als je zelf wilt. Je kan hem bijvoorbeeld al kitesurfend doen als je je kitesurf-board wat downwind laat lopen. Of tijdens de landing van een (hoge) sprong waarbij je de kite ver over je heen is gekomen. Dan kan de kiteloop helpen je kite snel weer goed in het windvenster te plaatsen. Kiteloops en ander kitesurf-tricks kan je opbouwen, uitbouwen en telkens iets extremer uitvoeren. Daarnaast heb je nog de megaloops waarvoor geldt: alles of niets.

Megaloops een begrip op zich en vergt 100% commitment

Tijdens een sprong hoog in de lucht je kite door een kiteloop trekken is een heel ander verhaal dan de hiervoor omschreven kiteloops. Je wordt dan als het ware afgeschoten doordat de kite dwars door de powerzone gaat. Dit geeft een enorme krachtexplosie. Je hebt 100% commitment nodig voor een mega-loop. Als je net voordat je het hoogste punt van je sprong bereikt een megaloop inzet is er geen weg meer terug. Je moet de kiteloop dan doorzetten om een enorme crash te voorkomen.

Als de megaloop lukt geeft het een enorme kick. Lukt de megaloop niet en resulteert hij in een harde crash. Een paar van deze crashes kan je doen besluiten het op te geven. Dit proces hebben wij al jaren geleden meegemaakt. Toch staat hij weer op ons lijstje om dit jaar onder de knie te krijgen.

uitleg kiteloop en megaloop
Uitleg kiteloop en megaloop. Nico Gambier laat ons zien hoe het moet. 😉

Red Bull Megaloop

Uitleg kiteloops en megaloops kan niet zonder de Red Bull Megaloop. Red Bull heeft van de Megaloop zelfs een evenement gemaakt in Nederland. De Red Bull Megaloop is samen met de Red Bull King of the Air het meest extreme kitesurf-evenement ter wereld. Bij de Red Bull Megaloop is het de bedoeling dat wanneer de storm Nederland teistert kitesurfers worden uitgedaagd om hun grootste megaloops te laten zien. Nederlandse kitesurfers als Ruben Lenten zijn de grondleggers van de kitesurf-megaloop.

Megaloop voor kitesurfers als een marathon voor hardlopers

Dit slaat natuurlijk nergens op want kitesurfen is een super diverse sport. Kitesurfen biedt voor ieder wat wils en het gaat erom dat je plezier hebt. Maar goed, wij hebben zelf ambitie en de megaloop voelt voor ons als een soort mijlpaal. Als voor een hardloper die al 20 jaar hardloopt en nog nooit een marathon heeft gelopen. Op een gegeven moment moet het er voor velen toch van komen. Lees de special ‘Megaloop voor kitesurfers als een marathon voor hardlopers.

Heb jij tips of ga je er ook voor? Laat van je horen.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Kiteloop tutorial
Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen Red Bull Megaloop
KOTA 2023 - Alle informatie over de Red Bull King of the Air 2023