Red Bull Megaloop – Vooruitblik en updates

Volle bak actie tijdens de Red Bull Megaloop
Volle bak actie tijdens de Red Bull Megaloop 2019. Foto: Jarno Schurgers / Red Bull

Met de Red Bull King Of The Air 2021 nog vers in het geheugen kijken we uit naar KOTA 2022. We houden je op de hoogte over de ontwikkelingen in het speciale KOTA-blog. Maar wie aan KOTA denkt, kan niet om onze eigen Red Bull Megaloop heen. Het windraam voor de Red Bull Megaloop 2022 is open tussen 1 april en 1 november volgens Red Bull. In dit blog houden we je op de hoogte over de ontwikkelingen.

Red Bull Megaloop omstandigheden

De kitesurf evenement wordt afhankelijk van de perfecte omstandigheden gehouden. Juist daarom is er sprake van een zogenoemd ‘windraam’, een periode waarin de perfecte omstandigheden kunnen worden afgewacht. De perfecte omstandigheden voor de Red Bull Megaloop zijn 35+ knopen aan wind en een zee met mooie golven om op af te zetten voor de gaafste sprongen. Zo’n schans wordt ook wel een ‘kicker’ genoemd. De laatste Megaloop is gehouden op 8 juni 2019 voor de kust van Zandvoort in Nederland.

Red Bull Megaloop 2019 aftermovie. Meer filmpjes vind je via ons youtube kanaal.

Megaloop niet toevallig in Nederland

Het lijkt misschien bijzonder dat de Red Bull Megaloop in Nederland wordt gehouden. Dat is het echter niet. In Nederland is kitesurfen zeer populair en de beste kitesurfers ter wereld komen ook uit Nederland. Zo is de grondlegger van de Megaloop, wat een heel extreme kiteloop trick is, de Nederlandse Ruben Lenten. Bekijk de geschiedenis van de Red Bull Megaloop in het filmpje hieronder.

Dat een megaloop niet voor elke kitesurfer is weggelegd mag duidelijk zijn. Lees in het blog ‘Megaloop voor kitesurfers als een marathon voor hardlopers’ hoe wij dit ervaren.

Geschiedenis en hoogtepunten van de Red Bull Megaloop

Top 3 2019

Ook in 2019 was er 2 jaar gewacht voordat de Red Bull Megaloop plaatsvond in Zandvoort. Dit was de top 3 2019:

  1. Ross-Dillon Player (Zuid-Afrika)
  2. Oswald Smith (Zuid-Afrika)
  3. Lasse Walker (Nederland)
Red Bull Megaloop 2019 hoogtepunten. Filmjes door Red Bull beschikbaar gesteld.

Aantal deelnemers

Helaas de Red Bull Megaloop kitesurf wedstrijd in 2020 en 2021 niet doorgegaan. De 16 genodigden van 2020 waren in 2021 opnieuw uitgenodigd om deel te nemen. Helaas heeft de organisatie geen kans gezien om de Megaloop in 2021 door te laten gaan. Hoe de selectie van deelnemers dit jaar is voorzien, is ons nog niet bekend. We zullen dit blog updaten wanneer er nieuws is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen Red Bull Megaloop
KOTA 2022
GKA Big Air Championship 2022