Top 10 kitesurf filmpjes 2021 van KitesurfPro.nl

Kitesurf filmpjes

Het jaar is ten einde en we wensen iedereen alvast een heel goed 2022. Op gezondheid, geluk, welzijn en natuurlijk mooie sportmomenten! Wij hebben er zin in om je ook in 2022 van inspiratie te voorzien. Kitesurfen, kitefoilen, wingsurfen, wingfoilen, ijswingen, ijskiten, snowkiten, skatewingen… Noem de windsporten maar op, wij vinden ze allemaal prachtig. Om te doen, maar ook om erover te bloggen in de hoop anderen te inspireren en er telkens beter in te worden. Voor nu blikken we nog een keer terug met de top 10 meest bekeken kitesurf filmpjes van kitesurfpro.nl.  

10 meest bekeken kitesurf filmpjes

1. Magaloop inspiratie van Bram Sanstra

Bram Sanstra en zijn vrienden inspireerden mij met hun megaloops. Ik ontdekte een nieuwe lichting kitesurfers op een plek waar ooit jarenlang de oude garde zich vermaakten. Uiteindelijk voelt het alsof ik de enige is die overgebleven is. Bekijk mijn struggle met de megaloop. Daarom ook in mei 2022 de kitesurf museumdag. Speciaal voor iedereen met met een knipoog naar de oude garde. Kom ook. We zorgen voor een versnapering.

Bram Sanstra doet de megaloop even voor.

2. Kitesurfen met windvlagen van 105 km/h

We preken regelmatig voor veiligheid en het nemen van verstandige besluiten. Geen loopje meenemen hoor: ‘risk happens thick and fast!’ Tegelijk pakken we met ruim 20 jaar ervaring op zee de zwaarste stormen graag mee. Het zijn de krenten in de pap. In dit filmpje zie je de grillen van de wind. Op het ene moment windvlagen van 105 km/h en op het andere moment zie je een flinke vent oogenschijnlijk rustig het water in lopen.

Kitesurfen met windvlagen van 105 km/h

3. Reedin Supermodel v2 review

We reviewen graag en daar kan elk merk ons voor porren. Dit keer kwamen we Lucas Siddre tegen, een van de ambassadeurs van Reedin. Lucas had zojuist de nieuwe Reedin Supermodel v2 uitgepakt. Natuurlijk pakte ik hem even voor een paar rakjes. Foto’s, filmpje en mijn bevindingen. Zoals je gewend bent. Eventueel bekijk je ook de review van de Supermodel v1.

Reeding Supermodel v2 review

4. Front roll kitesurf trick in 11 stappen

Na de transities en back roll komt vaak de front roll. We hebben de front roll uitgelegd in 11 stappen en bij makkelijke omstandigheden. Natuurlijk gaat het bij kitesurfen om het plezier. Dat is voor elke kitesurfer uniek. Mocht je toch meer ambitie hebben, dan nodigen we je uit om de front roll onder de knie te krijgen.

Uitleg van de front roll, lees de 11 stappen in het blog…

5. Speed kitesurfen met 51 en 64 km/u

Kitesurfers die ons volgen weten dat we gek zijn op hard gaan. Het meten ervan is een sport op zich. Daar gaan we dan weer niet voor en daarom zijn we vast niet 100% accuraat. Hieronder een ingezonden filmpje van onze kitevriend Julian. Hij knalt met 51 km/u over het water. Kijk eventueel ook even naar een filmpje waarop we met 64 km/u over het water knallen. Beide filmpjes met normaal kitesurfmateriaal.

Julian kitesurft vol gas met 51 km/u.

6. Oefenen downloops bij ‘goede woei’

Kiteloops en daarna megaloop leren begint met het aanleren van downloops. Downloops en heliloops heb je nodig om een goede kiteloop of megaloop te landen maar helpen je ook om hoge sprongen goed te landen. Het filmpje is van 4 mei. Nu ik ze onder controle heb kan ik niet meer zonder. Op dit moment land ik bijna elke sprong met een down- of heliloop.

Oefenen van downloops bij harde wind… Maar vooral ook een gaaf filmpje om terug te kijken…

7. Old school en vooruitblik kitesurf museumdag 2022

Sommige kiteboards zijn voor mij als nostalgie. Deze Naish Mutant staat als decoratie op mijn werkkamer. Laatst kon ik de verleiding niet meer weerstaan. Ik nam hem mee naar zee voor een sessie. Natuurlijk maakte ik er een youtube kitesurf filmpje van.

Museum kitesurf dag in 2022

Heb jij nog oud materiaal liggen en zin om daar nog eens mee het water op te gaan? We gaan daarvoor speciaal iets plannen in mei 2022. Dan halen we alle museumstukken uit de kast en gaan we onder begeleiding van elkaar en gunstige omstandigheden te water. Natuurlijk willen we dit vastleggen en de beelden van het kitesurfen op youtube plaatsen. Wil je meehelpen, laat het weten.

Een sessie met de legendarische Naish Mutant: tong eruit een gaan…

8. Kitesurfen op zee leren

We hebben 10 tips opgesteld voor kitesurfen op zee. Het maakt niet uit of je je eerste meters wilt gaan maken op zee of al even op zee kitesurft en er beter in wilt worden. Als je deze tips volgt en de principes naleeft, dan kan je zomaar heel veel plezier gaan beleven op het strand en de zee. Het filmpje bevat ruim 7 minuten ruwe film van het kitesurfen op zee om je een beeld te geven. Elke sessie is echter uniek dus lees vooral ook de tips.

Kitesurfen op zee leren. Lees de uitleg en tips.

9. Wingfoilen leren. Het zevende uur!

Leren wingsurfen en wingfoilen moest er ook van komen. Maar goed, dat begint natuurlijk met wingsurfen. Hieronder een filmpje van mijn zevende uur leren wingsurfen. Je kan mijn progressie volgen vanaf mijn eerste ervaring. In 2022 gaan jullie hier meer over zien en lezen. Ik heb namelijk eindelijk een eigen wingfoil set en kan niet wachten om het verder onder de knie te krijgen.

10. Front roll kiteloop tranisition in 8 stappen

Eerder hebben we de back rollfront rollfront roll met grab en andere kitesurf tricks uitgelegd. Allemaal filmpjes op youtube en blogs over kitesurfen Een aantal relatief makkelijke trucs. Hier voegen we nu een trick voor gevorderden aan toe. De ‘front roll kiteloop transition’. Echter, een lage en dus makkelijke variant zonder al teveel risico op een harde crash. 

Inspiratie genoeg? Meer kitesurf filmpjes in 2022

Met gepast trots hebben we dit blog geschreven met de top 10 kitesurf filmpjes. De informatie op de site is inmiddels uitgebreid en in 2021 hebben we bijna om de dag een unieke blog gepubliceerd. Wil je deze blogs en youtube filmpjes als eerste zien en op de hoogte blijven. Volg ons dan op instagram of facebook. Daar plaatsen we al onze updates. Of sla kitesurfpro.nl op als app op je smart phone, dat navigeert ook makkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Kitesurfen met storm Corrie - Instagram foto van SpaceX Kitesurfing.
Kitesurfen met windstoten
Kitesurfen in storm Bella