Kitesurfen met storm Corrie

Kitesurfen met storm Corrie - Instagram foto van SpaceX Kitesurfing.
Kitesurfen met storm Corrie - Instagram foto van SpaceX Kitesurfing.

Natuurlijk ga je met Corrie niet als ‘Jan zonder plan’ kitesurfen als je het al van plan zou zijn. We adviseren om vanaf waarschuwingscode geel van het KNMI aan zee extra voorzichtig te zijn en te overwegen niet te gaan kitesurfen. Vandaag werd zelfs code Oranje verwacht en was het dus af te raden.

Kitesurfen met storm Corrie

Desondanks zijn er vandaag kitesurfers het water op gegaan. Juist omdat een heel selectie groep kitesurfers deze momenten zien als de krenten in de pap: elke storm willen ze meepakken.

We zagen al oproepen voorbij komen waarbij kitesurfers op zoek waren naar buddies. Ook zagen we buddies die zich aanboden. Een crew van kitesurfers die zich groeperen als ‘SpaceX Kitesurfing’ waren alvast van de partij voor IJmuiden.

Hoogterecords gesneuveld

Het was ook een dag van de hoogterecords. Met 26,9 meter hoogte verbrak Stijn Koster zijn record. Ook Michiel Schipper zijn record sneuvelde. Met 29,5 meter was de magische grens van 30 meter in het vizier.

Bekijk ook SpaceX Kitesurfing op Instagram. Een filmpje is te bekijken via het account van Stijn Koster.

Merijn Pol zijn eerste stormsessie

Ook Merijn Pol trok ten strijde voor Strand Horst. Merijn is 14 jaar en weegt 45 kilo. Hij ging met zijn 5 meter North Orbit het water op. Hieronder een foto van hem met zijn WOO meetgegevens.

Het was te doen maar soms was ik even flink overpowered.

Merijn Pol gereed om te gaan kitesurfen in storm Corrie
Merijn Pol gereed om te gaan kitesurfen in storm Corrie

Ook Youri Zoon in actie

Ook oud wereldkampioen kiteboarden Youri Zoon kitesurfte uit met Corrie. Hij werd kort op beeld gezet door Sven Ottevanger voor de Brouwersdam. De schitterende hangtime en dubbele heliloop voor een zachte landing zijn goed te zien. Thanks voor het delen van de beelden Sven!

Youri Zoon in actie voor de Brouwersdam

Thomas de Ridder kiten met Corrie

Thomas de Ridder was met kornuiten aan het kitesurfen op de Zandmotor. Bekijk de beelden met een paar prachtige sprongen.

Thomas de Ridder met winterstorm Corrie op de Zandmotor

Storm Corrie kitesurfen – gave beelden

Ben je met Corrie wezen kitesurfen en heb je de zee getrotseerd? Of heb je gave beelden gemaakt? Laat het ons weten als reactie of deel ze via de facebook post. De SpaceX Kitesurfing crew liet vast weten deze week met een aftermovie te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Kitesurf filmpjes
KOTA 2021: Marc Jacobs (1), Kevin Langeree (2) en Stig Hoefnagel (3) vieren hun prestaties
Tatajuba Kite Fest