Kitesurfen op zee in januari. Niet als Jan zonder plan het water op. Leuke video

Kitesurfen op zee in januari. Kitesurfplan

Gisteren sneeuwde het nog en was het koud. De gevoelstemperatuur was toen zomaar -6 graden. Vanmorgen zag de wereld er echter letterlijk weer heel anders uit. Zo gingen wij gewoon even kitesurfen op zee in januari. Maar niet zonder kitesurfplan.

Maak je kitesurfplan

In de winter ga je niet als een Jan zonder plan het water op. Nee, dan maak je een kitesurfplan. Veilig uit, veilig thuis. Weet je nog.

Dit was ons plan

Hoe zag het kitesurfplan er voor ons dan uit vanmorgen? We leggen het je kort en bondig uit. Het waaide stabiel en ongeveer 18 knopen. Dat is windkracht 5. Geen storm Bella spektakel maar echt een lekker windje. Geen rare voorspellingen de komende uren. De temperatuur was ongeveer 7 graden. De wind blies zijdelings naar de kant (side-on-shore). De gevoelstemperatuur, daar heb je hem weer, was zodoende zomaar 10 graden hoger dan gisteren. Ook was er een zonnetje in het gezicht wat altijd extra helpt. De basiselementen van het plan stonden. Dan nog even de #betraceable, #besafe en #bromfly gedaan. Ik had een buddy bij me die ik vertrouw en mij goed kent. Er waren ook nog andere kitesurfers aanwezig die ik heel even heb gecheckt. Goeie gasten die de indruk gaven het ook allemaal te snappen. Zo, nu pompen met die benen.

Kitesurfen op zee in januari

Kitesurfen op zee in januari. Check deze en ook onze andere kitesurfvideo’s op youtube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Bijna kitesurf crash - Wie heeft voorrang
Gevoelstemperatuur
Kitesurfen december - Winterkiten