Storm Christoph kitesurfen: piek op 127 km/u

Storm Christoph kitesurfen

De eerste storm in 2021 is een feit. Storm Christoph heeft afgelopen nacht flink huisgehouden in Nederland. Aan zee waaide het overdag ook nog stormachtig met windkracht 8 of 9.

Storm Christoph kitesurfen

Dan hebben we het nog niet eens over de windstoten. De zwaarste windstoot tot nu toe was 127 kilometer per uur en werd gemeten in IJmuiden. Alhoewel we zelf graag kitesurfen met storm, hadden we geen tijd. En laten we eerlijk zijn, met een windstoot van 127 kilometer per uur op het water is niet aan te raden, niet verstandig en niet zonder risico.

Storm Bella

De laatste storm van 2020 was Bella. Toen was de hardste windstoot 105 kilometer per uur en gingen we nog wel even de Noordzee op. Weliswaar met met twee handen aan de bar en geknepen billen. Eerlijk is eerlijk.

Kitesurfen vandaag?

Lees via onderstaande links meer over welke wind bij jou past en hoe je een inschatting maakt of het verstandig is om te gaan kitesurfen.

Mocht jij storm Christoph kitesurfend hebben getrotseerd, laat even weten hoe het was en een foto’s of filmpje zou helemaal gaaf zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *