Jamie en Sean Overbeek oer Hollands kitesurfen Maasvlakte, Wijk aan Zee en Workum

Jamie Overbeek en Sean Overbeek door de lens van Edwin Haighton
Jamie Overbeek en Sean Overbeek door de lens van Edwin Haighton

Oer Hollands kitesurfen Maasvlakte, Wijk aan Zee en Workum. Maar dit eerst… Wie ze nog niet kent is bij deze bijgepraat. Jamie Overbeek interviewde ik vorig jaar toen hij nog 14 jaar was. Zijn broer Sean Overbeek viel ons niet direct op. Daarentegen nu steeds meer. Niet omdat het duo alles samen lijkt te doen. Nee, juist om het kitesurftalent dat ze beiden hebben. Voeg daar nog ons oer Hollandse klimaat en kitespots aan toe en we komen op 3 punten: duo, kitesurftalent en oer Hollands. Laat dat nou net zijn vastgelegd.  

Voeg daar nog ons oer Hollandse klimaat en kitespots aan toe en we komen op 3 punten: duo, kitesurftalent en oer Hollands. Laat dat nou net zijn vastgelegd.  

Door de lens van Edwin Haighton

We bouwen de spanning nog wat op want kitesurf-filmpjes zijn er ten overvloede. Van deze kwaliteit zijn ze echter redelijk zeldzaam. Zo waren wij zelf met Jamie en Sean tijdens storm Bella op het water op de Maasvlakte tijdens de opname. Wij met een GoPro en Edwin Haighton met de real stuff. Wat een verschil en die oer Hollandse bruine bakken van golven op de Maasvlakte… Zo mooi hebben we ze nog niet vaak op beeld gezien.

Jamie en Sean Overbeek. Oer Hollands kitesurfen Maasvlakte, Wijk aan Zee en Workum. Door de lens van Edwin Haighton

Kitesurfen Maasvlakte, Wijk aan Zee en Workum

De drie kitespots zijn prachtig in beeld. Ook wordt duidelijk de Jamie en Sean jagen op harde wind in Nederland. Koude temperaturen, windstoten en onbetrouwbare voorspellingen nemen ze voor lief op zoek naar de perfecte kitesurfspots en -momenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

kitesurf-podcast-redding-maasvlakte
Interview big air kitesurfer Sean Overbeek met KiteusurfPro. Foto door Samuel Tome.
GKA Big Air Championship 2022