GKA Big Air Championship 2022 hoogtepunten

GKA Big Air Championship 2022

Van 20 juni tot 6 juli 2022 stond het GKA Big Air Championship 2022 op het programma van de Global Kitesports Association. Het event werd gehouden voor Tarifa in Spanje. Ook wel de kitesurf-hoofdstad van de wereld genoemd. De absolute top van het kitesurfen was aanwezig om het tegen elkaar op te nemen in verschillende vaarstijlen: twintip, strapless en kitefoil. Bekijk in het kort meer informatie over dit event in dit blog. We blikken terug op de hoogtepunten.

Niveau ontzettend hard gestegen

Ten opzichte van de laatste Red Bull King of the Air is het niveau van de kitesurfers ontzettend hard gestegen. Dat is mede mogelijk doordat het inmiddels topsport is voor professioneel kitesurfers. Ze leven ervoor. Daarnaast stapelen de technologische ontwikkelingen zich nog steeds op. Ook al stijgen de prijzen, er is vraag naar het allerbeste kitesurf-materiaal dat steeds lichter, sterker en betrouwbaarder wordt. De absolute wereldtop profiteert daarvan en we zien nieuwe trends ontstaan in moves. Denk aan de dubbele kiteloop, de s-loop en zelfs al combinaties met deze tricks.

Bekijk de hoogtepunten van de twintip vaarstijl GKA Big Air Championship 2022

Uitslagen GKA Big Air Championship 2022

Twintip big air heren

 1. Andrea Principi
 2. Liam Whaley
 3. Giel Vlugt
 4. Lorenzo Casati

Twintip big air dames

 1. Mikali Sol
 2. Zara Hoogenraad
 3. Nathalie Lambrechts
 4. Michela Pilkenton

Strapless big air heren

 1. Airton Cozzolino
 2. Gabriel Benneton
 3. Lorenzo Casasti
 4. Camille Delannoy

Strapless big air dames

 1. Capuchine Delannoy
 2. Mikaili Sol

Kitefoil big air

 1. Charles Brodel
 2. Jamie Overbeek
 3. Maxime Chabloz
 4. Alex Soto
Bekijk een aantal hoogtepunten van de kitefoil (hydrofoil) vaarstijl GKA Big Air Championship 2022

Terugblik GKA Big Air Championship 2022

Naast de terugblik hiervoor zijn er zijn er online genoeg terugblikken te vinden. Wij focussen ons hieronder nog even op de terugblik van 3 Nederlandse kitesurfers.

Cohan van Dijk en Stig Hoefnagel

Bekijk hoe Cohan en Stig terugkijken op het GKA Big Air Championship. Beide professioneel kitesurfers gingen door tot in de derde ronde. Cohan moest het afleggen tegen Jessi Reichman en Stig tegen Liam Whailey.

Terugblik GKA Big Air 2022 Cohan van Dijk en Stig Hoefnagel

Terugblik Jamie Overbeek

Onze Jamie Overbeek was natuurlijk ook van de partij. Dat Jamie big air gaat met het kitefoilen wisten we natuurlijk al maar in een wedstrijd hadden we hem nog niet tot het uiterste zien gaan op de hydrofoil. Hier een gaaf filmpje van hem aan het trainen voor, en tijdens, de GKA Big Air Championships 2022 kitefoilen.

Terugblik GKA Big Air 2022 Jamie Overbeek

Op naar Megaloop en King of the Air big air wedstrijden

We kijken uit naar de Red Bull Megaloop en de Red Bull King of the Air. Meer daarover vind je in de links hiervoor. Voor nu genieten we even na van de GKA Big Air Championship 2022.

Kiteloop leren?

Last but not least… Mocht je zelf al lekker kitesurfen en willen beginnen met de kiteloop. Bekijk dan onze kiteloop uitleg waarin we je helpen hiermee te starten op een laagdrempelige en veilige manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Kiteloop tutorial
ALUULA Composites
Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen Red Bull Megaloop