Rain-X test kitesurfen op GoPro

Test Rain-X met kitesurfen op een GoPro

De Rain-X kitesurf test. Wie een GoPro heeft weet dat je er ontzettend gave actiefoto’s en filmpjes mee kan maken. Het is een actiecamera dus wij nemen hem ook mee de zee op als we gaan kitesurfen. Bevestigd op je helm, met een line-mount in je lijnen of zelfs via je mond via de mouth-mount of het drijfkussentje zelf. Inmiddels maken wij gebruik van de GoPro Hero 10 die een hydrofobische coating op de lens heeft. Bij de eerdere versies gebuikten we Rain-X met succes. Lees hieronder onze bevindingen.

Waterafstotende lens

Niets is echter vervelender dan er na een kitesurf sessie, waarvan je dacht schitterende beelden te hebben gemaakt, erachter te komen dat er telkens waterdruppels op je lens zijn blijven hangen. De beelden zijn dan bijna waardeloos. Om dit te voorkomen kan je natuurlijk grootmoeders tip uit de kast halen door regelmatig op de lens te spugen en hem vervolgens in het water de dompelen en tegen de wind te houden in de hoop waterdruppels op de lens te voorkomen. Zo dreig je het gevaar te lopen meer met het filmen bezig te zijn dan met het kitesurfen zelf. Laten we eerlijk zijn, het gaat toch in de eerste plaats om de fun, niet om de beelden.

Bekijk meer kitesurf video’s op ons Youtube kanaal

Na wat oriëntatie online en het lezen van recenties hebben we een flesje Rain-X Anti-Regen besteld. Rain-X zou zeer waterafstotend moeten zijn en een uitstekend beschermingslaagje tegen water moeten geven. Rain-X wordt veel gebruikt op verschillende soorten plastic en glas. Wij bestelden de plastic variant. De werking is zo dat het water transformeert in druppeltjes die wegrollen van het oppervlakte. Dat is toch ideaal op een GoPro voor het kitesurfen zou je zeggen.

Kitesurfen met een GoPro met Rain-X. Werkt het?

Ja, het werkt! Bekijk zelf het resultaat in het opgenomen kitesurf filmpje. Het valt echt niet tegen. Wel valt of staat het met de voorbereiding en hoe je het product aanbrengt op de GoPro lens. Zo uit de auto stappen met je kitesurfspullen en nog even snel een druppeltje Rain-X anti-regen aanbrengen heeft niet zo’n goed en maar een kortdurend effect.

Werkt Rain-X tegen waterdruppels op een GoPro tijdens het kitesurfen

Goed aanbrengen is de sleutel tot succes

De werking en het effect wordt veel beter voor je hele kitesurfsessie als je met een zachte doek de Rain-X anto-regen op je lens wrijft. Wij doen het ook wel met een vinger. Laat het vervolgens even intrekken en wrijf de lens dan zachtjes schoon met een zacht doekje. Bijvoorbeeld een brillendoekje.

Op de foto zie je dat mijn flesje Rain-X anti-regen er niet nieuw meer uit ziet. Dat klopt. In het flesje zit 200 ml en als je telkens maar een druppel gebruikt kan je hier jaren mee doen. Je kan er ook voor kiezen om het naast voor je GoPro en het kitesurfen ook nog voor andere doelen te gebruiken. Bijvoorbeeld op windschermen van motors, brillen en vizieren van helmen, autoruiten en voorruiten van boten etc. Al met doet Rain-X prima zijn werk op een GoPro bij het kitesurfen. Test geslaagd dus!

Rain-X anti-regen kopen

Wij bevelen Rain-X aan bij het gebruik van een GoPro of ander action camera op het water. Inmiddels maken wij gebruik van de GoPro Hero 10 die een hydrofobische coating op de lens heeft. Rain-X is online te koop maar vaak ook gewoon bij de lokale bouwmarkt in het pad bij de auto-accessoires.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

North Orbit 2023 review
North Reach 2024 review
Review van de Decathlon boardbag