Review: Kitesurfen met UGO line-mount en GoPro

review-kitesurfen-ugo-line-mount-gopro
Review: Kitesurfen met UGO line-mount en GoPro. Hoor de lijnen eens ouderwets fluiten! Mocht de kitesurf-video niet direct afspelen (Firefox), hierbij de link (zet hem even op hoogste resolutie voor het beste testbeeld).

Wie een GoPro heeft weet dat je er ontzettend gave actiefoto’s en filmpjes mee kan maken. Het is een actiecamera dus wij nemen de GoPro ook mee de zee op als we gaan kitesurfen. Bevestigd op je helm of met een line-mount in je lijnen of zelfs via je mond via de mouth-mount of het drijfkussentje zelf. Dit laatste is hoe wij hem het meest gebruiken. In deze review: kitesurfen met UGO line-mount en GoPro.

Inspiratie kitesurfen met UGO line-mount en GoPro
u.go line-mount kitesurfen goproToch zijn we afgelopen periode erg nieuwsgierig geworden naar een line-mount. Op Instagram zijn er in ieder geval twee Nederlandse kitesurfers die er doorlopend supergave kitesurf-video’s posten waarbij ze zichzelf vanuit de lijnen filmen met een GoPro. Check David van Breukhoven en Kite.Surf.Skate.Board zelf maar even. Na wat speurwerk komen we erachter dat een goede line-mount er een is waar je lijnen niet makkelijk achter blijven hangen en die zo stabiel mogelijk blijft tussen de lijnen. We doen geen concessies aan veiligheid want dat is regel 1: als kitesurfer zijn je spullen tiptop in orde. Je moet dus gewoon de Quick-release (nood veiligheid-systeem) kunnen gebruiken en de kans dat lijnen achter het frame van de GoPro houder blijven hangen moet zo klein mogelijk zijn. Zodoende kwamen we uit bij de UGO line-mount.

review-kitesurfen-met-ugo-line-mount-en-gopro
Bevestigen van de UGO line-mount met GoPro aan de lijnen. Zie hoe het werkt met de schuiftjes.

Monteren van de UGO line-mount
Het monteren van de UGO line-mount met een GoPro aan je lijnen gaat redelijk makkelijk en snel. Je schuift de UGO line-mount feitelijk over je middelste lijnen waarna je met schuifjes de UGO line-mount op zijn plek houdt. Een lijn loopt vrij door de UGO line-mount waardoor je ook je Quick-release kan blijven gebruiken. Een aandachtspunt is de goede hoogte van bevestigen. Als je kite eenmaal met line-mount en GoPro in de lucht staat zie je of de middelste lijnen via de UGO line-mount netjes in een ‘V’ lopen of dit te geforceerd is. Als dit geforceerd is, moet je de UGO line-mount iets opschuiven tot de lijnen zo natuurlijk mogelijk met via het frame hun weg vervolgen naar de kite.

Filmen met een UGO-line mount en een GoPro: instellingen

kitesurfen-met-ugo-line-mount-en-gopro
Gereed voor kitesurf-actie

Je ziet hoe mooi de beelden zijn. En dit zijn nog maar onze eerste paar seconden. Als je met je kitesurf-setje naar het water loopt, ziet dit er nog wat schokkerig uit maar zodra je kitesurft is het beeld super stabiel. De GoPro stabilisator doet natuurlijk zijn werk maar de UGO line-mount staat er ook om bekend dat hij minder schommelt tussen de lijnen dan zijn concurrenten.

De instelling van de GoPro hadden wij op ‘wide’ staan en niet op ‘superview’ (nog wijder). Volgende keer proberen we direct ‘superview’ want je ziet dat we niet helemaal in beeld zijn.

Demonteren van de UGO line-mount
review-kitesurfen-met-ugo-line-mount-en-goproDit ging lastig op het strand. De lijn die geklemd zit met gele schuifje was amper los te krijgen. We hadden er een ander voorwerp voor nodig om hem in beweging te krijgen. Lijndiktes van kitesurf-lijnen zijn nog weleens verschillend en daarvoor levert UGO er speciaal 3 lijnbegeleiders bij van verschillende diktes. Volgende keer proberen we een iets dikkere lijnbegeleider waardoor de lijn iets minder knel komt te zitten en mogelijk wel op zijn plek blijft maar tegelijk ook zorgt voor een gemakkelijkere demontage van de UGO line-mount. En de GoPro… Tja, die hield zich als vanouds goed.

Wordt vervolgd
Dit was een eerste test met de UGO line-mount met de GoPro. We nemen onze ervaring mee en laten je zeker nog eens wat beelden zien bij een sterkere wind en andere instellingen. Het gave van de UGO line-mount is dat je hem ook nog aan je kite zelf vast zou kunnen maken. Dit gaan we zeker ook testen.

200.000+ lezers. Ontvang nieuwe blogs direct via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *