Snowkite S-Loop vs Kitesurf S-Loop

Snowkite S-Loop (Edgar Ulrich) vs Kitesurf S-Loop (Ruben Lenten)
Snowkite S-Loop (Edgar Ulrich) vs Kitesurf S-Loop (Ruben Lenten)

We zitten nog te mijmeren over het snowkiten. De voorspelling was goed en is nu wat minder. Maar goed, we hebben in ieder geval nu nog tijd om een oud snowboard op de kop te tikken. Je weet hoe het werkt… Als je eenmaal iets in je hoofd hebt, zie je het overal om je heen. Zo viel ons oog op snowkiter Edgar Ulrich die en wel heel gave truc doet: de S-Loop, ook wel Infinity loop genoemd. En dit triggerde op zichzelf weer een heel andere naam en onderwerp. Namelijk onze eigen Ruben Lenten met zijn S-Loop in 2010.

Snowkite S-loop door Edgar Ulrich

Edgar Ulrich laat even zien wat je met snowkiten kan. Ten eerste hoeveel airtime je kan pakken in de bergen vanwege de stijgende lucht. Daarnaast wat voor trucs je allemaal kan doen. Bijvoorbeeld de S-Loop. Zelf geeft hij aan ‘don’t try this at home’. Mocht het er toch van komen in Nederland, lees dan in ieder geval nog even wat je over snowkiten moet weten. Juist omdat snowkiten voor velen van ons geen dagelijkse bezigheid is.

Kitesurf S-loop en Ruben Lenten in 2010

Link naar Youtube als het afspelen niet werkt.

Storm Chasers en Kitecinema. Wie herinnert zich deze combinatie nog? Telkens als het stormde kwam Ruben samen met zijn vaste cameraman Dave (Kitecinema) het strand op. Het was daarna vol spanning wachten op de preview en videomontage van het hele gebeuren. Hier zien we Ruben een S-Loop draaien. Nog steeds jaloersmakend want wij zijn nog moed aan het verzamelen voor de megaloop.

S-Loop met Camdyn Kellett in 2021

Recent ging Camdyn Kellett er ook voor. Je ziet hem er op zijn intagram account vol voor gaan. Je ziet direct ook dat een snowkite S-Loop in de bergen een stuk makkelijker verloopt dan op het water. De S-Loop wordt niet goed afgerond en daaraan zie hoe hard je daalt na de tweede loop. In de comments brengt hij een ode aan Ruben en geeft in alle eerlijkheid toe wat er gebeurde. Bij de landing schampte hij wat ongelukkig op een golf en daarna trok hij de kite even uit te wind die vervolgens weer vol wind pakte. Met als gevolg een gave ervaring rijker en een set gebroken lijnen.

Nieuw kitesurf trucs uitproberen?

We hoeven je vast niet te melden dat een S-Loop geen beginnerstrucje is. Zelfs professional kiters zeggen ‘don’t try this at home’. Heb je toch zin om nieuwe trucs te leren net als wij? Lees dan nog eens ons blog over hoe je dat kan aanpakken op een leuke en veilige manier.

Soms is het oefenen van nieuwe kitesurf-tricks niets meer of minder dan een plons die tussen het doen en het niet doen in staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Kiteloop tutorial
Kitesurfen februari. Of toch maar gaan snowkiten of ijskiten?
Snowkiten in Nederland