Dubbele kiteloop eindelijk een feit. Doorbraak kitesurfen

Dubbele kiteloop
De eerste dubbele kiteloop door Giel Vlugt. Filmpje door Oli Smith.

Daar waar de misleidende filmpjes je tegemoet komen waarbij kitesurfers twee heliloops draaien en daarmee een dubbele kiteloop claimen, is het nu toch echt zover. De Nederlandse professioneel kitesurfer Giel Vlugt is al een tijd op dreef. Echter, vorige week had hij een topweek met een aantal doorbraken. Zo draaide hij de befaamde S-Loop. Nog specialer en misschien zelfs nooit eerder gedaan of vastgelegd was de dubbele kiteloop.

Giel of de Ocean Rodeo Rise

Giel natuurlijk! Hij leeft ervoor en is meer dan 100% gecommitteerd. Toch mag je voor zijn prestatie voor de dubbele kiteloop de Ocean Rodeo Rise kite niet vergeten. Bekijk de Ocean Rodeo Rise review, want recent testte ik de Ocean Rodeo Rise. Zoals je weet is een extreme megaloop voor mij nog een uitdaging. Maar deze kite voelde bijzonder en daarom vroeg één van mijn grote voorbeelden dicht bij huis Bram Sanstra even mee te testen. Reactie:

Wat een bloedsnelle kite. Je zou er zo een dubbele kiteloop mee maken. -Bram Sanstra

Bram Sanstra draait een Boogieloop met de Ocean Rodeo Rise
Bram Sanstra draait een Boogieloop met de Ocean Rodeo Rise tijdens het testen.

Dubbele kiteloop video

Giel deed het kort daarop even voor. Kortom: alle lof aan Giel. Echter, zoals je leest, we verdenken de kite ervan dit mede mogelijk te kunnen maken.

Bekijk de dubbele kiteloop door Giel Vlugt op Instagram

High performance kites helpen doorbraak

Nu komt de hamvraag: helpen de nieuwste high performance kites doorbraken te realiseren? Wij noemen dit concept telkens ‘lite surf‘. Kan een 10 meter kite voorzien van de nieuwste technologie, en dus ook ongeveer 3.000 euro kost, op dit gebied het verschil maken? Of is het toeval en zien we binnenkort ook andere professioneel kitesurfers met doorsnee materiaal dubbele kiteloops maken? Zal daarmee de dubbele kiteloop de norm worden tijdens de Red Bull King Of The Air 2022? Wie het weet mag het zeggen maar Giel zijn dubbele kiteloop is en blijft legendarisch.

Disclaimer: mocht ik het mis hebben en de dubbele kiteloop al uitgevoerd zijn. Laat het hieronder weten. Bijvoorkeur met naam en toenaam én natuurlijk beeldmateriaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Kiteloop tutorial
Watergordijn kitesurfen
ALUULA Composites