Dubbele megaloop en s-loop nieuwe KOTA-norm. 3 filmpjes

dubbele megaloop
Stig Hoefnagel in actie met een dubbele megaloop

Eerder waren het nog veelal misleidende filmpjes waarbij kitesurfers twee heliloops draaiden en daarmee een dubbele kiteloop claimden. De befaamde s-loop was door Ruben Lenten al wel geïntroduceerd maar daar was het een tijd bij gebleven. Toen kwam Giel Vlugt die de kitesurfwereld op zijn kop zette. Zo draaide hij de befaamde s-loop en de nooit eerder vertoonde dubbele kiteloop in één week.

Dubbele megalooop nieuwe KOTA standaard

Hiermee heeft Giel alle professioneel kitesurfers aangezet tot actie. Of ze het nu leuk vinden of niet. Lasse Walker (NL), Marc Jacobs (NZ) en Stig Hoefnagel (NL) zijn Giel inmiddels gevolgd met de dubbele kiteloop. Marc en Lasse ook met de s-loop. Stuk voor stuk extreme big air Red Bull King Of The Air kitesurfers. Hiermee is een nieuwe norm gezet op het allerhoogste niveau kitesurfen.

Dubbele megaloop en s-loop Marc Jacobs

Dubbele kiteloop en s-loop Marc Jacobs

Dubbele megaloop Lasse Walker

Dubbele megaloop Lasse Walker

Dubbele megaloop Stig Hoefnagel

Dubbele megaloop Stig Hoefnagel

Fanatieke kitesurfers zullen snel volgen

Onze verwachting is dat ook anderen snel zullen volgen. Het niveau onder de meest fanatieke kitesurfers is immers ontzettend hoog.

Af te raden voor 99,99% van alle kitesurfers

Desondanks is de dubbele megaloop af te raden voor 99,99% van alle kitesurfers. Het is een zeer extreme kitesurf-trick met veel risico op een ongekend harde crash met alle gevolgen van dien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Kiteloop tutorial
ALUULA Composites
KOTA 2023 - Alle informatie over de Red Bull King of the Air 2023