Cabrinha Switchblade – Legendarische allround performance kite

Uitleg over de Cabrinha Switchblade 2022. Foto: Cabrinha.com
Uitleg over de Cabrinha Switchblade 2022. Foto: Cabrinha.com

Cabrinha stapte vanuit het windsurfen als een van de eerste kitesurfmerken in het kitesurfen. In 2006 kwam de Cabrinha Switchblade uit als opvolger van de Crossbow. De Switchblade staat vanaf de start wereldwijd bekend als een allemansvriend. Door de jaren heen hebben we zowel beginnende als gevorderde kitesurfers dit zien beamen. Daarnaast heeft de Switchblade zelfs een Red Bull Kite of The Air titel op zijn naam staan. Dit was in 2017 door Nick Jacobsen. In dit blog meer over de Cabrinha Switchblade 2022,

2022 Cabrinha Switchblade

Het is voor ons jaren geleden dat we met een Switchblade hebben gekitesurft. We nemen dus wat informatie over van Cabrinha over de eigenschappen van, én verbeteringen aan, de nieuwe Switchblade.

Eigenschappen en verbeteringen

  • De Switchblade heeft een zogenoemd ‘Hybride profiel‘. Dit is een vrij open profiel van de kite met sterk gebogen uiteinden van de kite. Dat herken je aan de kite in de lucht. Hij ligt eenmaal ontkracht vrij plat op de wind. Goede depower dus en veel hang time. Dit zorgt er ook voor dat je een vrij grote windrange kan overbruggen met één kite. Daarnaast is de Switchblade ook geschikt voor het kitefoilen, kiteloops en het wave kitesurfen.
  • Met 5 struts heeft de Switchblade en sterk frame. Dit geeft de kite stabiliteit, zelfs bij harde wind en windstoten. Dit geeft vertrouwen. 
  • De 2022 versie zou sneller en lichter sturen dan zijn voorgangers. Dit zou komen doordat de bridles opnieuw zijn ontworpen. De nieuwe toom setup wordt ondersteund door een vernieuwde keramische katrol die zorgt voor een soepeler verloop van de toomlijnen.
  • Daarnaast is de nieuwe Switchblade voorzien van Nano Ripstop spinnakerdoek. Dit maakt de kite kwalitatief slijtvast maar ook stijf. Zodoende versnelt het ook de snelheid en wendbaarheid van de kite. Op andere kwetsbare plekken is de kite ook verstevigd met vernieuwde kevlar stukken.
Bekijk de highlights van de Cabrinha Switchblade 2022 aan het begin van de video.

Conclusie Cabrinha Switchblade 2022

Lees gerust verder op Cabrinha.com maar als we de Cabrinha Switchblade 2022 willen samenvatten, dan doen we dit als volgt. De Switchblade is een allround kite met een groot windbereik. De Switchblade zou goede herstartmogelijkheden hebben nadat deze is neergestort in het water en je zou er gemakkelijk hoogte mee kunnen lopen. Het is zodoende zowel voor beginnende als gevorderde kitesurfers een fijne kite. Voor de gevorderden biedt de Switchblade nog altijd big air, hoge sprongen dus, en enorme hang time.

Cabrinha Switchblade 2022 review

We hopen snel eens de kans te krijgen met deze nieuwe kite te kitesurfen. Op naar een Cabrinha Switchblade 2022 review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Kitesurfen november
Extreme Big Air
Red Bull KOTA 2021 deelnemers