WK Zeilen en WK Jeugdzeilen met kitesurfen Scheveningen uitgesteld

WK Zeilen en WK Jeugdzeilen met kitesurfen Scheveningen
WK Zeilen en WK Jeugdzeilen met kitesurfen Scheveningen

Dat de kogel door de kerk is en kitesurfen een Olympische sport wordt, was al bekend. In opmaat daarnaartoe hadden we eerder interessant nieuws voor je. Namelijk dat gemeente Den Haag in 2021 de 50ste editie van het Jeugd Wereldkampioenschap Zeilen organiseert. Daarbij kwam als klap op de vuurpijl nog eens dat tijdens de 50ste editie voor het eerst kitesurfen zou worden toegevoegd.

We zagen echter al dat het Coronavirus roet in het eten gooide voor bijna alle kitesurfwedstrijden in 2020. Inmiddels is wel duidelijk dat dit in 2021 ook nog zo zal zijn. Het WK Zeilen en WK Jeugdzeilen met kitesurfen Scheveningen is uitgesteld.

WK Zeilen en WK Jeugdzeilen met kitesurfen Scheveningen uitgesteld

De Wereldkampioenschappen Zeilen en de Wereldkampioenschappen Jeugdzeilen, die gepland stonden in de zomer van 2021 en 2022, zijn beide met één jaar uitgesteld. De organisatie voorzag vorig jaar al dat het niet meer mogelijk was om deze wereldkampioenschappen waardig te organiseren.

Bekijk WK Zeilen en WK Jeugdzeilen met kitesurfen Scheveningen uitgesteld

Wereldkampioenschap zeilen Scheveningen: megaorganisatie

Want voor deze kampioenschappen zou de absolute wereldtop naar Nederland komen. Daarbij zou het Wereldkampioenschap zeilen het allereest gehouden worden in Nederland. Verder staat dan ook The Ocean Race stop-over gepland. Beide zijn nu verplaatst naar zomer 2023 te Scheveningen. De verwachting is dat zo’n 1.400 zeilers uit meer dan 90 landen zullen deelnemen. Je kunt je voorstellen dat dit een megaorganisatie is en een heel gaaf event wordt voor de kust en op het strand van Scheveningen. Meer hierover op zeilen.nl.

Nieuwe data WK Zeilen en WK Jeugdzeilen Scheveningen

  • WK Jeugdzeilen 2022: voorjaar of zomer 2022. Hieraan is kitesurfen toegevoegd.
  • WK Zeilen 2023: donderdag 10 tot en met zondag 20 augustus.

Alle kitesurfen Olympische sport informatie

We volgen de ontwikkeling hierover op de voet en houden je op de hoogte. Bekijk al onze kitesurfen Olympische sport informatie via onderstaande link. Daarin tref je alle diepte informatie. Verder ook gave interviews, blogs over ontwikkelingen en wedstrijdverslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Annelous Lammerts pakt goud Olympische spelen Kitefoilen
Wheels to wave downwinder voor rolstoel-kitesurfers
Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen Red Bull Megaloop