Kitesurfen Olympische sport. Den Haag (2021), Dakar(2022), Parijs (2024)

Kitesurfen Olympische Sport
Kitesurfen Olympische Sport - Formule kite kiteboarding

Dat de kogel door de kerk is en kitesurfen een Olympische sport wordt, was al bekend. In opmaat daarnaartoe hebben we interessant nieuws voor je. Voor nu is het interessant om te weten dat gemeente Den Haag in 2021 de 50ste editie van het Jeugd Wereldkampioenschap Zeilen organiseert. Nu is dat voor ons nog geen groot nieuws. Wel gaaf nieuws is het volgende. Namelijk dat we kunnen melden dat tijdens deze editie voor het eerst kitesurfen toegevoegd wordt. Ook kunnen we melden welk materiaal is geselecteerd voor de Olympisch spelen kitesurfen in 2024.

World Sailing Council

De World Sailing Council (WSC) heeft twee kitesurfwedstrijden bevestigd. Een tijdens de jaarlijkse wereldkampioenschappen Jeugd Zeilen vanaf 2021 in Den Haag (Nederland). En een tijdens de Olympische Jeugdspelen van 2022 in Dakar (Senegal).

 kitesurfen-olympische-sport-formula-kiteboarding
Kitesurfen Olympische sport in 2024

Raceformat wereldkampioenschappen

De wereldkampioenschappen kitesurfen zullen hetzelfde karakter en formaat hebben als tijdens de Olympische spelen 2024 in Parijs. Dit betreft een estafette. Daarin strijden kitesurfers in gemengde teams tegen elkaar. Dus per land één man en vrouw die samen één team vormen. Met Formula materiaal is waarmee gesurft om de medailles voldoet aan strenge criteria. Dit om een gelijk speelveld te creëren voor alle teams.

Kitesurfmateriaal voor Olympische spelen kitesurfen

Daarnaast kunnen we melden dat voor het Formula kitesurfmateriaal recent een inschrijving is geweest. Daaraan kon de kitesurfindustrie en -leveranciers meedoen. De International Kitesurfing Association (IKA) verzorgde de inschrijving. Inmiddels zijn Levitaz R5, Bionic P110 HW en de Ozone R1V4 goedgekeurd met draagvleugelsystemen en een foil kite (RAM-air).

Bekijk hoe een Formula kite race eraan toe gaat tijdens de Europese Kampioenschappen in 2020.

Alle kitesurfen Olympische sport informatie

We volgen de ontwikkelingen op de voet en houden je op de hoogte. Bekijk al onze kitesurfen Olympische sport informatie via onderstaande link. Daarin tref je alle diepte informatie. Verder ook gave interviews, blogs over ontwikkelingen en wedstrijdverslagen.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Wedstrijdkalender-Nederlandse-Kampioenschappen-kitesurfen Red Bull Megaloop
Hoeveel wind nodig kitesurfen
Op naar Olympisch kitesurfen Parijs 2024. Foto: Peter van der Klooster tijdens Nederlandse Kitefoil Cup Holland 2020.