Kitesurfen Olympische sport. Den Haag (2021), Dakar(2022), Parijs (2024)

1
Kitesurfen Olympische Sport
Kitesurfen Olympische Sport - Formule kite kiteboarding

Dat de kogel door de kerk is en kitesurfen een Olympische sport wordt was al bekend. Voor nu is het interessant om te weten dat gemeente Den Haag in 2021 de 50ste editie van het Jeugd Wereldkampioenschap Zeilen organiseert. Nu is dat voor ons nog geen groot nieuws tenzij we je kunnen melden dat tijdens deze editie voor het eerst het kitesurfen toegevoegd wordt. En ja, dit is het geval.

De World Sailing Council (WSC) heeft twee kitesurf-evenementen bevestigd. Een tijdens de jaarlijkse wereldkampioenschappen Jeugd Zeilen vanaf 2021 in Den Haag (Nederland) en een tijdens de Olympische Jeugdspelen van 2022 in Dakar (Senegal).

 kitesurfen-olympische-sport-formula-kiteboarding
Kitesurfen Olympische sport in 2024

De wereldkampioenschappen kitesurfen zullen hetzelfde karakter en formaat hebben als de Olympische spelen van 2024 in Parijs. Dit betreft een estafette waarin kitesurfers in gemengde teams (mannen en vrouwen) met zogenoemd formula kitesurf-materiaal strijden om medailles.

Kitesurf-materiaal voor Olympische spelen kitesurfen
Wat we je ook nog kunnen melden is dat voor het formula kitesurf-materiaal recent een inschrijving is geweest zodat de kitesurf-industrie en -leveranciers daaraan mee kunnen doen. De International Kitesurfing Association (IKA) verzorgt de inschrijving. Inmiddels zijn Levitaz R5, Bionic P110 HW en de Ozone R1V4 goedgekeurd met draagvleugelsystemen en een foil kite (RAM-air).

Kitesurfen Olympische sport vervolg
We houden je op de hoogte. Zien hoe formula kitesurfen er aan toe gaat, bekijk de filmfragmenten en lees verder op formulakite.org.

1 REACTIE

PLAATS EEN REACTIE

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in