Naish Motion kiteboard review

Naish Motion kiteboard review

Het Naish Motion S25 2021 kiteboard is al jaren de meest allround twintip van Naish. Speciaal ontworpen voor kitesurfers die feitelijk alles met een twintip willen kunnen doen. ‘Performance freestyle’ noemt Naish dit. De grip op het water is niet zo extreem als die van de Naish Monarch waar we eerder een review over hebben geplaatst. Daarentegen is de Motion veel lichter en speelser. Wij kunnen het weten want we hebben de Monarch ingeruild voor de Motion en kitesurfen er inmiddels al een aantal maanden mee. Dit kitesurf blog staat in het teken van een Naish Motion kiteboard review.

Naish Motion kiteboard review

Lichtgewicht kiteboard

Wat als eerste opvalt is het lichte gewicht van de Motion. Een bijzonder licht kiteboard is niet wat we van Naish gewend zijn. De nieuwe Motion is echter echt licht. Fijn om mee te nemen en onder je arm, maar ook op het water voelt het heerlijk aan je voeten. Naish geeft aan de constructie te hebben gewijzigd waardoor de Motion lichter is geworden. Bijvoorbeeld door het gebruik van een andere houtkern, de lagen daaromheen en dunnere uiteinden.

Naish Motion performance freeride kiteboard

Ronde flexibele kanten

Daarnaast zijn te tips dunner, ronder en flexibeler geworden. Dit helpt enerzijds het kiteboard vergevingsgezinder te maken. De Motion glijdt soepel door rimpels op het water en golfjes. Ook het landen van een sprong gaat soepel. Anderzijds geven de ronde punten je ondersteuning om mooi door bochten te gaan. De Motion hapt niet snel in een onverwachts golfje in een bocht. Bochten draaien is heerlijk met de Motion.

Speels kiteboard

De Motion is gemaakt voor freeride tot aan performance freestyle. Hij heeft niet de extreme grip van de Monarch. Zodra de Naish Monarch grip heeft op het water voelt het alsof je op een spoor gezet wordt. Als een wagon op een treinrails. De Motion is veel speelser en vergevingsgezinder. Je hoeft voor een bochtje het board nauwelijks eerst uit zijn spoor te halen. Dit voelt heel vrij op het water. Toch voelt het niet alsof je veel elementen van de Monarch mist als je op Motion overstapt. De concave biedt veel controle, druk op de kanten is goed te zetten en het board reageert vrij direct. Lees verder in dit Naish Motion kiteboard review hoe de Motion S25 het doet op het gebied van big air en freestyle. Ook of hij gemakkelijk hoogte loopt.

Storm Christoph kitesurfen
De Naish Motion S25 in de golven
Kitesurfen in storm Bella
De Naish Motion in storm Bella
Kitesurfen op zee in januari. Kitesurfplan
Met de Motion knallen op vlak water

Motion ook voor big air en freestyle

Ons antwoord is ja. Ook de Motion heeft ook channels in het midden van het board aan de randen. Deze ‘edging channels’ zien eruit als groeven. Weliswaar niet heel diep maar diep genoeg voor extra grip. Lekker om druk te zetten voor een sprong of trucje maar ook om voldoende tegendruk te geven wanneer je wind toeneemt.

Naish Motion review. Bekijk het concaaf en de 'edging channels'
Naish Motion review. Bekijk het concaaf en de ‘edging channels’

Hoogte lopen met de Naish Motion 2021

De vinnen zijn 5 centimeter hoog. Dit is best hoog waardoor goed op je vinnen kan varen. Je kan daardoor ook fijn contact houden met het water als je een golf overgaat of stukken met veel kleine golfjes hebt. Dit helpt ook om scherp aan de wind te kitesurfen en maximaal hoogte te lopen. Wat ook opvalt is dat het een vrij snel kiteboard is. Het board nodigt uit om op snelheid mee te kitesurfen. Ik weeg zelf 86 kilo en ben 1.87 meter land. De Motion 138 x 41.5 is voor mij de juiste maat.

Naish Apex binding

Tijdens de Naish Motion kiteboard review hadden we de Naish Apex 2021 bindingen gemonteerd. Net als de Motion bestaan de Naish Apex voetbanden al jaren. Ze zijn ontworpen voor comfort en boardgevoel. We kunnen feitelijk niets anders zeggen dan dat dit klopt. Bekijk de uitgebreide Naish Apex bindingen review.

Eindconclusie Naish Motion kiteboard review

Het Naish Motion 2021 kiteboard review is geslaagd. Ik kitesurf ruim 20 jaar. Ik verwacht veel van een kiteboard. De Motion is dit seizoen mijn enige kiteboard en dat zegt voor mij genoeg. Het board heeft alles dat ik wens: hard gaan, hoog gaan, freestyle trucs, cruisen bij minder wind, de golven in, de storm trotseren etc. Ik ben bijzonder onder de indruk van zijn lichte gewicht en veelzijdigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

North Orbit 2023 review
North Reach 2024 review
Review van de Decathlon boardbag