Snowkiten 2021 in Woerden: leuke video

Het eerste snowkite moment van 2021 afgewacht en gepakt. Dat is het verhaal van Raymond Stalfoort en Roel Haanappel. Die gingen vandaag gewoon snowkiten op het terrein bij Watersportvereniging Woerden. We hadden even contact met Cees. Een leuk contact van ons via instagram. Cees filmde Raymond en Roel bij het snowkiten. Zodoende genieten wij mee van bijna 5 minuten ongedwongen snowkiten.

Vlagerige wind

Naar verluidt was de wind erg vlagerig. Op zich logisch want zo stabiel als de wind aan zee, is het in het binnenland bijna nooit. De snowkiters waren met een Bandit 8 meter en een Flysurfer 6 meter aan de slag. Dit was goed te doen. De fervent en ervaren kitesurfers hadden plezier. Snowkiten was voor hen bijna 10 jaar geleden.

Snowkiten in Woerden 2021.

“Pas op veur puntdroad!”

Wat minder was is dat Raymond even in de problemen kwam toen zijn lijnen om een paal met informatiebordjes draaide. Het blijft opletten geblazen voor obstakels in het binnenland. ‘Tukker Erik’ noemde het gekscherend van de week op facebook nog: “Pas op veur puntdroad!”

Volgende sessie snowkiten

Hopelijk van de week meer sneeuw en iets minder vlagerige wind. Dan komt er vast nog een snowkiten 2021 in Woerden. Overigens: de mannen in zwembroek die je aan het begin ziet rennen zijn verre oosterburen die voordat ze gingen zwemmen even warmliepen. 😉

Snowkiten in Woerden 2021

En ijskiten dan?

Goede vraag. Wat opvalt is dat de wateren geen last hebben gehad van, zoals de schaatsers dit noemen, de ‘witte sloper’. Er ligt namelijk nog geen ijs. Mocht het sneeuwen stoppen en het vriezen doorgaan. Dan kan het zomaar dat we van de week nog kunnen ijskiten en / of ijswingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Kitesurfen februari. Of toch maar gaan snowkiten of ijskiten?
Snowkiten in Nederland
IJssurfen, ijskitesurfen of ijswingsurfen. Wat gaat het worden?