Ocean Rodeo Poptart kiteboard voor freestyle en big air

Ocean Rodeo Poptart
Giel Vlugt met de nieuwe Ocean Rodeo Poptart. Foto: Oceanrodeo.com

Met ‘pop’ zelfs in de naam wikkelt Ocean Rodeo er geen doekjes om. De Ocean Rodeo Poptart is een board speciaal ontwikkeld voor freestyle kitesurfen. Daar heb je natuurlijk een goede pop voor nodig. En ga je voor big air, dan heb je tevens een goede pop nodig. We hebben het nieuwe Ocean Rodeo kiteboard helaas zelf nog niet getest maar dit is hoe het board wordt gepresenteerd.

Dit is ‘Pop’

Pop staat voor de mate van tegendruk die het board kan geven aan de kite. Zodoende kan een kiteboard feitelijk geladen worden met kracht. Dit zorgt voor een goede afzet voor een sprong en is de basis voor freestyle en (extreme) big air sprongen.

Ocean Rodeo Poptart eigenschappen

Om de Poptart te ontwikkelen heeft Ocean Rodeo nauw samengewerkt met board shaper Saul Voludskis van Saul Custom boards uit Tarifa. De Poptart zou een freestyle board moeten zijn ter ondersteuning van het hoogste niveau kitesurfers op het gebied van freestyle en big air. De Poptart heeft een carbon boven- en onderkant. De kern is van het befaamde Paulownia hout. Daarnaast heeft de Poptart scherpe zijkanten en een dubbele concaaf. Dit helpt om het board goed de laden met druk voor een sprong.

Poptart versus Tumbler

Waar de Ocean Rodeo Tumbler volledig ontworden is voor big air zou de Poptart ook geschikt zijn voor wakestyle en het het kitesurfen met boots aan. Lees en bekijk meer over de Poptart op de site van Ocean Rodeo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Ocean Rodeo Roam review
Naish Drive review