Zo word je twintip kiteboard gemaakt. Inkijkje in het productieproces

zo word je twintip kiteboard gemaakt

Eerder waren we zelf te gast bij Lieuwe boards en zagen we het productieproces van twintip kiteboard van dichtbij. Ditmaal werden we getipt door communicatie en designbureau Meteldert om op Discovery het laatste deel van ‘How do they do it’ te bekijken. Het is een oude documentaire waarin het productieproces wordt getoond van Nobile kiteboards. Dit speelt zich af in een fabriek in Polen. Zo word je twintip kiteboard gemaakt.

Twintip kiteboards hebben veel te verduren. Ze moeten licht, sterk en flexibel zijn.

Zo word je twintip kiteboard gemaakt

Zeker terugkijken op Discovery

Mocht je in de gelegenheid zijn, dan is het wat ons betreft de moeite waard om de Discovery aflevering van 1 februari 2022 om 14.40 uur even te bekijken. Daarin zie je rond 18:30 minuten begint het deel waarin het productieproces wordt getoond. Het is een verouderde documentaire maar absoluut de moeite waard.

Nieuwerwets Duotone productieproces

Naast het verouderde inkijkje dat we online niet konden terugvinden hierbij een inkijkje in de fabriek van Duotone 2 jaar geleden. Professioneel kitesurfer Tom Court bezoekt daarin de Duotone Kiteboarding fabriek in Oostenrijk. Een heel ander verhaal, want de ‘Capita Mothership’ fabriek is een ultramoderne productiefaciliteit die gespecialiseerd is in snowboards en die technologie gebruikt voor het maken van twintip kiteboards.

Ze konden toen al 120 kiteboards per dag maken.

Zo word je twintip kiteboard gemaakt. Door Tom Court.

Aandacht voor het klimaat

Zoals we hebben gezien bij Lieuwe boards streeft ook Duotone Kiteboarding ernaar om de impact op het klimaat zo klimaatneutraal mogelijk te maken. Zo zie je in deze video in dit kader dat niet-toxische harsen worden toegepast en stroom uit de nabijgelegen rivier wordt gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

ALUULA Composites
Wingfoilen met weinig wind. Een optie voor bij 5 knopen
Duotone kitesurf app