Decathlon wingsurf board, foil, wing en e-foil

Decathlon heeft een wingsurf board, foil, wing en e-foil assortiment
Decathlon heeft een wingsurf board, foil, wing en e-foil assortiment. Foto: Decathlon

Recent hebben we de hele wingsurf markt doorgelicht. Het resultaat is een lijst met circa 100 wingsurf merken die wingsurf en wingfoil materiaal op de markt brengen of van plan zijn te brengen. Ons oog viel toen ook op Decathlon. Decathlon voert namelijk wingsurf boards van het merk SIC Maui. Toen we even verder keken zagen we internationaal ook wingsuf en wingfoil materiaal; Decathlon wingsurf board, foil, wing en e-foil, van het merk Takuma. Omdat Decathlon geen eigen merken heeft, staat het niet op de lijst met merken. Maar het is duidelijk dat Decathlon ook materiaal om mee te wingsurfen en wingfoilen aan het assortiment toevoegt.

Decathlon Orao kite

We hebben eerder geschreven over de review van de Decathlon Orao kite. Met een prijs van 750 Euro voor een 9 meter is deze kite een van de goedkoopste kites die er op de markt te vinden is. Dit kan best aantrekkelijk zijn voor kitesurfers met kleine beurs. Interessant is dat er inmiddels meer kitesurf merken zijn die een 9 meter rond die prijsklasse aanbieden.

decathlon-kite-orao-review
De Decathlon kite Orao. Foto: Decathlon.

Decathlon wingsurf en wingfoil en Takuma

Decathlon heeft een eigen watersportcrew met enthousiastelingen. Voor het wingsurfen en wingfoilen hebben zij het 100% foil merk Takuma geselecteerd. Decathlon neemt de Takuma BK900 boards en Takuma Pro Foil foils op in het assortiment. Van ieder 3 maten en dat is dus best een goede basis. De Takuma wingsurf boards zijn geprijsd vanaf 599 Euro en de foils vanaf 499 Euro. Bekijk de wingfoil boards op Decathlon.nl.

Decathlon wing Takuma WK900

Om complete sets aan te kunnen bieden waarmee wingsurfers en wingfoiles zo het water op kunnen verkoopt Decathlon ook wings. Ook voor de wing is Takuma geselecteerd met de Takuma WK. Deze is tevens verkrijgbaar in 3 maten: de 3.2, 4.3 en 5.2 meter. De prijs van een wing start bij 540 Euro voor de 3.2 meter. Bekijk de wings op Decatlon.nl.

Decathlon Wing. De Takuma WK900. Foto: Decathlon
Decathlon Wing. De Takuma WK900. Foto: Decathlon.

Decathlon e-foil

Als klap op de vuurpijl zijn ook de e-foils opgenomen in het assortiment. Echt een ander verhaal natuurlijk, want met de e-foil ben je niet afhankelijk van de wind. De e-foil wordt namelijk elektrisch aangedreven door een kleine schroef.

Decathlon efoil (elektrische foil). De Takuma e-foil. Foto: Decathlon.
Decathlon efoil (elektrische foil). De Takuma e-foil. Foto: Decathlon.

Takuma overtuigd: foilen is de toekomst

Takuma gelooft dat foilen de toekomst is van watersporten met boards. Dit beeld wordt momenteel best breed gedragen. Ten eerste door de stormloop aan nieuwe wingfoil merken en merken die aangeven er dit seizoen in te stappen. Ten tweede zien we de watersporten op de Olympische Spelen overstappen naar foils. Denk aan het kitefoilen en de windsurf RS:X klasse die wordt vervangen door de iQfoil. Daarnaast zien we het zeilen overstappen naar een soort van formule-1 klasse met foils. Hypermoderne zeilboten die snelheden van bijna 100 km/u behalen.

Prijzen zijn concurrerend maar vraag advies

Een ding is zeker voor het Decathlon wingsurf board, foil, wing en e-foil assortiment. De prijzen van Decathlon zijn zeer concurrerend met andere merken. Of het nu voor een wingsurf board is, een wingfoil board, een foil, een wing of zelfs een e-foil. De prijzen zijn scherp.

Neem les en vraag advies

Een tip we meegeven voordat je aan een van deze gave sporten begint. Hiervoor geldt namelijk hetzelfde als voor het kitesurfen zelf: lees de handleiding materiaal kopen. Probeer het eens uit door een paar lessen te nemen. Is het wat voor je en voel je je vertrouwd om zelf of met een buddy aan de slag te gaan? Laat je dan goed voorlichten door je instructeur of een van de winkels. We hopen dat Decathlon hier ook aandacht aan geeft. Onze stelling is dat het namelijk geen sporten zijn om zonder begeleiding aan te beginnen.

3 reacties

    1. Die informatie ontbrak nog en we proberen dit ook te achterhalen via Decathlon en Takuma. Misschien kan jij er iets meer over vertellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

wingsurfer
Leren wingsurfen
Wingsurfen snel populairder dan kitesurfen en windsurfen