Decathlon kite Orao review

decathlon-kite-orao-review

Met een prijs van 750 Euro voor een 9 meter kite is de Decathlon Orao kite waarschijnlijk de goedkoopste kitesurf-kite die je in een winkel kan kopen. Ogenschijnlijk lijkt dit aantrekkelijk voor kitesurfers met een kleine beurs. Dat zal niemand ontkennen. Maar misschien voelt het tegelijkertijd ook wel te mooi om waar te zijn. Ook dat zal niemand ontkennen. Op Wetestkites.com is een review geplaatst van de Decathlon kite. We delen de kernpunten graag met je.

decathlon-kite-orao-review
De Decathlon kite Orao. Foto: Decathlon website.

Kernpunten review Decathlon kite Orao

  • Er is niets mis met de kite, hij is betrouwbaar en misschien wel een beetje saai. Je zou daar juist heel blij mee kunnen zijn. Een kitesurfer met talent die door wilt groeien en er bijvoorbeeld meer freestyle trucs mee willen doen, zou er echter redelijk snel op uitgekeken kunnen raken.
  • De kite is op veel plaatsen uitgevoerd met dubbel ripstop spinakerdoek. Dit is het minimum in de markt op dit moment.
  • Er zijn concurrenten met kites in dezelfde prijsklasse. Bijvoorbeeld de Gong Freewave, Takoon Furia en Ventum Xplore. Allemaal geprijsd tussen de 750-850 euro. De Orao is volgens het testpanel wel beter voor beginnende kitesurfer dan de Gong Freewave en Takoon Furia.
  • Als de wind toeneemt is de Decathlon kite Orao volgens het testpanel lastig te depoweren (ontkrachten).
  • Kiteloops met de Decathlon Orao kite is een verkoopargument maar volgens het testpanel onterecht. Het is een freeride kite zoals Decathlon óók aangeeft.
  • Het landen van sprongen gaat prima.
  • De bardruk is gemiddeld tot hoog waardoor je altijd voelt waar de vlieger zich bevindt.

Het aardige van de Decathlon Orao is dat Decathlon een verzekering aanbiedt voor 70 Euro. Dit is een verzekering van twee jaar die kan worden afgesloten bij aankoop. De belofte is dat als het euvel niet kan worden gerepareerd, de Decathlon kite Orao wordt vervangen.

Wij zouden deze goedkope kite zelf ook graag eens testen. Er een sessie mee kitesurfen. Lees de complete review op Wetestkites.com van het testpanel zelf of bezoek de Decathlon website voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

North Orbit 2023 review
North Reach 2024 review
Review van de Decathlon boardbag