Ontdek Harlem Kitesurfing – Een Nederlands kitesurf-merk. Testdag 18 augustus

https://youtu.be/wfOwf7S-Wss

Als je het een beetje volgt, is er best wat gaande in de kitesurf-industrie. Er komen namelijk steeds meer Nederlandse kitesurf-merken bij. Eerder introduceerde we Reedin. Daarbij verklapte we dat we de komende periode Nederlandse kitesurf-merken afgaan en ze een beetje doorlichten. In deze blog staan we stil bij Harlem kitesurfing. Wederom een Nederlands kitesurf-merk die de wereldwijde kitesurf-markt bedient. Ook brengen we direct de testdag onder de aandacht.

Harlem Kitesurfing – Change the tide

Harlem kitesurfing kent zijn oorsprong vanuit de passie voor het kitesurfen, het geven van kitesurfles en repareren van kites. Combineer deze drie elementen. Voeg er nog een dosis ondernemerschap aan toe. Dan is een idee om een eigen kite te ontwikkelen helemaal zo gek nog niet. Maar goed, van een idee naar het echt doen is geen appeltje-eitje.

Op haerlemsbodem.nl vind je een gaaf interview met de founders en eigenaren Alex en Hans. Een ding is ons zeker: als een kite de veelzijdigheid van de omstandigheden in Nederland qua wind, weer en water aankan, dan lukt dat op bijna elke kitespot.

“als een kite de veelzijdigheid van de omstandigheden in Nederland qua wind, weer en water aankan, dan lukt dat op bijna elke kitespot”

Harlem Kitesurfing vanaf 2016

Vanaf 2016 zijn te kites te koop. Al snel volgde de ontwikkeling, bouw en verkoop van kiteboards. Zo kunnen kitesurfers met een complete kitesurf-set van Harlem kitesurfing het water op. Inmiddels is het merk wereldwijd bekend en staat het zeer goed aangeschreven. Lees hier onderstaand meer over.

Harlem Kitesurfing: De Harlem Go standout performer
Harlem Kitesurfing: De Harlem Go zeer goed getest als Standout Performer door Thekitemag.com

Kites

We geven en heel korte introductie over de kites en kiteboards van Harlem Kitesurfing. Veel te kort eigenlijk. Want wat ons opvalt bij het bestuderen van de site, is dat over alles wat Harlem Kitesuring doet, heel goed is nagedacht. Onze indruk is dat ze op hun eigen wijze echt het verschil willen maken met hun kitesurf-materiaal. Lees daarom vooral ook verder op Harlem kitesurfing.

Harlem Go v4

Een allround freeride en freestyle kite die ook zeer geschikt zou zijn voor big air. Een kroon op het werk van Harlem Kitesuring is de review van thekitemag.com over de Harlem Go. Lees een kopie van review op harlemkitesurfing.com.

“The Harlem Go… is a brilliant workhorse with universal appeal amongst our test team and might worry the big boys.” -thekitemag.com

Harlem Light v1

Een kite speciaal ontwikkeld om bij weinig wind mee te kunnen kitesurfen.

Harlem Pro v2

Een freestyle kite speciaal ontwikkeld voor explosieve lift, veel pop en dus ook uitgehaakte trucs.

Harlem Wave v2

Een wavestyle kite speciaal ontwikkel om mee te golfrijden. Een kite die snel stuurt en je, eenmaal aan het golfsurfen, even met rust laat.

Kiteboards

Harlem Wood

Een twintip kiteboard ontwikkeld voor elke kitesurfer. Speciaal voor Nederlandse condities snijdt het kiteboard goed door de ‘chop’ (onrustig water) en loopt het zeer goed hoogte. Als je de beschrijving en specificaties leest, komt dit kiteboard op ons over als een uniek stukje werk van Harlem Kitesurfing.

Harlem Rocker

Een Twintip kiteboard speciaal gemaakt voor freestyle kitesurfers. Hoge sprongen, uithaken en op volle druk trucs doen. Daar is dit kiteboard voor gemaakt. Dit kiteboard is ook geschikt om met ‘boots’ te varen (kortweg: wakeboard bindingen). Het Harlem Rocker kiteboard is net als de Harlem Go zeer goed uit de test van de thekitemag.com gekomen. Als ‘standout performer crossover kiteboard’.

Harlem Swell

Een wave kiteboard afgewerkt van hout speciaal ontwikkeld om in de golven me te kitesurfen. Met vier of drie vinnen te kitesurfen en zonder voetbanden.

Harlem Charge

Een handgemaakt wave kiteboard speciaal ontwikkeld voor alle soorten golven. Of je nu wat branding golfjes wilt kraken of gaat voor de grote golven. De Harlem Charge zou ervoor in de stemming moeten zijn.

https://youtu.be/wfOwf7S-Wss

Testdag Harlem kitesurfing

Dinsdag 18 augustus organiseert Harlem Kitesurfing een testdag op strand Slufter bij Rotterdam. Pak je kans om de Harlem familie te ontmoeten en hun kitesurf-materiaal te testen.

Deel je ervaring met Harlem Kitesurfing als reactie op deze kitesurf blog.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Overzicht alle kitesurf merken wereldwijd
Kitesurf marktonderzoek
Switch kites gekocht door Ventum Kiteboarding