Win de Cold Hawaii Big Air in Denemarken = door naar Red Bull King of the Air

KOTA - Red Bull King of the Air 2021

De eerste big air kitesurfwedstrijd in Denemarken is een feit. De Cold Hawaii Big Air. Juist ja. Want aan de jaarlijkse Cold Hawaii Games in Denemarken is nu ook het kitesurfen toegevoegd. En dan nog wel big air waarbij kitesurfers alles uit de kast halen om ze hoog mogelijk te springen. Natuurlijk moet de hoge sprong dan ook nog zo extreem mogelijk zijn door megaloops in combinatie met een of zelfs meerdere trucs.

Videoselectie voor 13 kitesurfers

18 deelnemers kunnen het in september tegen elkaar opnemen voor de Cold Hawaii Big Air titel. 5 kitesurfers zijn al uitgenodigd. De overige 13 kunnen worden uitgenodigd op basis van een ingestuurde kitesurf-video. Deze video moet uiterlijk op zonder 23 augustus ingestuurd zijn via de site van Cold Hawaii Games. Haast is geboden dus. Wind is er van het weekend hopelijk genoeg voor als je nog een video moet maken. 😉 Je video indienen kan hier.

Ingediende kitesurfvideos Cold Hawaii Big Air

We komen online al een aantal ingediende kitesurfvideo’s tegen. Stuk voor stuk spectaculair. Er volgen er vast nog meer.

Sean Overbeek

https://youtu.be/GTtiltiiIvA

Lucas Gramstrup

Erik Lida

Rene Barner

Jamie Overbeek

Red Bull King of the Air 2021 deelname gegarandeerd

De winnaar van de Cold Hawaii Big Air krijgt een extra beloning. Namelijk, een uitnodiging om volgend jaar deel te nemen aan de beruchte Red Bull King of the Air in Kaapstad. De Red Bull King of the Air staat gepland in februari 2021.

Red Bull King of the Air 2021 gepland in februari 2021
Red Bull King of the Air 2021 gepland in februari 2021

Meer dan alleen kitesurfen

Het big air evenement is opgezet samen met onder andere professioneel kitesurfer Nick Jacobsen. Cold Hawaii Denemarken was ons niet bekend maar het is een meerdaags evenement, van 13 tot 20 september in het Deense Thy. Naast big air kitesurfen zijn er de competities met windsurfen, bodyboarden, suppen, skateboarden en mountainbiken. Daarnaast zijn er verschillende workshops en yoga activiteiten. Cold Hawaii lijkt dus een begrip op zich en zeker de moeite waard om te volgen of eens te bezoeken.

3 reacties

 1. Vandaag is het zover. De eerste wedstrijden zijn gepland. Volg ons instagram account (https://www.instagram.com/kitesurf.pro/) voor meer actuele informatie en updates voor deelnemers.

  Nederlandse deelnemers:
  – Stig Hoefnagel
  – Giel Vlucht
  – Lasse Walker
  – Kevin Langeree
  – Jamie Overbeek
  – Steven Akkersdijk
  – Evan Klijn
  – Cohan van Dijk

  Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Interview big air kitesurfer Sean Overbeek met KiteusurfPro. Foto door Samuel Tome.
KOTA 2023 - Alle informatie over de Red Bull King of the Air 2023
KOTA 2022