Wingsurfer blogs top 10 – Bekijk de beste wingsurf-blogs

wingsurfer
Wingsurfer Tee Dek met zijn maat voor Ouwekerk bij de Zeelandbrug

De zomervakantie is in volle gang. Het is een mooie zomer in Nederland voor het leren wingsurfen of er beter in te worden. In dit kader blikken we speciaal voor elke wingsurfer terug op onze populairste wingfoil-blogs en de meest bezochte wingfoil-informatie. Deze blogs waren wereldwijd in diverse talen de meest gelezen wingfoil-blogs en artikelen op KitesurfPro.nl. Laat je inspireren!

Wingsurfer blogs top 10

1. Wingsurf handboek, uitleg wingfoilen

Wingsurf handboek

Wingsurfen is een prachtige sport en zodra je kan wingsurfen ga je natuurlijk voor het wingfoilen zodat je geruisloos boven het water kan zweven. Voor ons is het communiceren over de sport een bonus op het wingfoilen zelf. We geven graag uitleg over wingsurfen en alles wat ermee te maken heeft en dat is nogal wat. Op deze pagina tref je een zeer complete uitleg wingfoilen. Zie het als een wingsurf c.q wingfoil handboek.

2. Decathlon wingsurf board, foil, wing en e-foil wingfoil blog

Decathlon heeft een wingsurf board, foil, wing en e-foil assortiment

Wingsurfen en wingfoilen is populair. Onze verkenning leverde een lijst met ongeveer 100 wingsurf merken op. Ons oog viel toen ook op Decathlon. Decathlon voert namelijk wingfoil-materiaal van Takuma. Ook zijn kleine wings aan het assortiment toegevoegd voor fun met het gezin. Bijvoorbeeld in cominantie met een skateboard. Eventueel lees je ook de review van de Decathlon Orao kite.

3. Wingsurf-set kopen. Dit zijn de kosten

Wing foil set kopen

Ben je als beginner of wingfoiler op zoek naar een wingfoil set? Dan is een complete wingfoil set kopen vaak een verstandig besluit. Enerzijds omdat vanuit persoonlijk advies je aangeschafte wingsurf uitrusting direct klaar is om mee het water op te gaan. Anderzijds omdat er doorlopend wingfoil set aanbiedingen te vinden zijn. Dit scheelt in de portemonnee. Daarnaast is er de mogelijkheid om voor tweedehands wingfoil-uitrusting te gaan. In dit wingfoil-blog geven we je inzicht in het kostenplaatje van de genoemde opties.

4. Wingsurfen snel populairder dan kitesurfen en windsurfen? 10 redenen waarom wel of niet

Wingsurfen snel populairder dan kitesurfen en windsurfen
Wingfoilers Jennifer en Bart voor de Brouwersdam. Foto: Marcel Berrevoets.

Rou Chater publiceerde in het Tonic Wingsurf Magazine 10 redenen waarom hij denkt dat wingsurfen wereldwijd de meest populaire watersport wordt. Dat wingsurfen snel populairder dan kitesurfen en windsurfen zal zijn. Ook ik vind het interessant te zien hoe snel het wingfoilen groeit. Daarbij is de veelzijdigheid van wingfoilen enorm. Je kunt lekker cruisen of golfrijden maar ook extreem radicale trucs doen.

Echter, zoals Rou 10 redenen heeft bedacht waarom wingsurfen en wingfoilen populairder wordt dan kitesurfen, kunnen we natuurlijk ook 10 redenen bedenken waarom niet.

We gaan in dit wingfoil-blog in op de 10 redenen en geven onze visie daarop. Geef gerust jouw mening als reactie.

5. Zo leer je wingsurfen en wingfoilen

De motivatie voor kitesurfen is na 23 jaar zeker niet uitgedoofd. Leren wingsurfen en wingfoilen moest er echter ook van komen. Het doel is leren wingfoilen. Maar goed, dat begint natuurlijk met wingsurfen. Vandaar dit wingsurfblog waarin we onze progressie laten zien van het leren wingfoilen. Ik ga vaak een uurtje het water op en heb weinig windsurfervaring. Bekijk hoe ik een wingsurfer c.q. wingfoilen ben geworden. Wil je meer lezen, bekijk dan onze leren wingsurfen en wingfoilen pagina’s.

6. Interview wingfoiler Bart Schijf

Bart Schijf

Deze Nederlandse watersporter in hart en nieren gaat door weer en wind. Met wingfoilen combineert hij zijn eerdere passies als zeilen, windsurfen en kitefoilen. Over wingfoilen is hij zeer ‘stoked’ zoals hij dat zelf noemt. Naast het foilen zelf is hij ook een ambassadeur voor de sport. We pakten de kans niemand minder dan Bart Schijf te interviewen. Heel gaaf, juist omdat we zelf leren wingfoilen. Bekijk en lees zelf Bart zijn enthousiasme in dit uitgerbeide en leerzame interview met deze steengoede wingfoiler.

7. Wingsurf-les nemen of niet?

Wingsurf les

Wingfoilen jouw droom? De vraag of je wingfoil-les moet nemen is dan een goede en terechte vraag. Het antwoord op deze vraag is niet zo makkelijk te geven en niet voor iedereen hetzelfde. Het hangt van een aantal zaken af. Wingsurf-les begint met wingsurfen maar de meesten willen uiteindelijk natuurlijk gaan wingfoilen. In dit blog een aantal overwegingen die je mee kan nemen bij het bepalen wingfoil-les te nemen of niet.

8. Wingfoil spots Nederland

Ouwekerk bij de Zeelandbrug met Tee Dek

Op zoek naar de mooiste wingfoil spots in Nederland? Dan ben je op deze pagina op het juiste adres. We zijn zelf in 2020 begonnen met wingfoilen. Dit mocht nog geen wingfoilen heten maar gewoon wingsurfen. We leren nog steeds en dat maakt het wingfoilen zo leuk. De juiste wingfoil spot kiezen is niet altijd makkelijk. Met de wingfoil spot gids en onderstaande informatie willen je hierbij een handje helpen.

9. Overzicht alle wingsurf merken

Wingsurf merken - Wingfoil merken
Overzicht alle wingsurf merken Foto: Marcel Berrevoets heeft wingfoiler Mark van der Burg en kitesurfer Valérie van Seters in het vizier.

Het spreekt allerlei sporters aan en is relatief eenvoudig om mee te beginnen. Wingfoilen op volle zee is echt wel een uitdaging om te leren kunnen we je melden. Heel gaaf! Een surf wing is ook goed te combineren met andere sporten. Denk aan een wing met een snowboard of skies. Of ijswingen en ijssurfen. Ook dit heeft een grote vlucht genomen. Onze verkenning leverde een lijst met ongeveer 100 foil wing surf merken op. Die lijst ging viral. Geniet van de inspiratie.

10. Actuele windkracht

kite blogs

Op deze pagina en sub pagina’s lees je alles over wingsurf-wind. Bijvoorbeeld de actuele windkracht vandaag, de actuele weersituatie en waterstand. Naast de actuele wind hebben we ook de beste links voor de weer en windvoorspelling. Het is als wingsurfer telkens belangrijk jezelf de vraag te stellen: “Kan ik vandaag wingfoilen?”

Tip: sla deze pagina op als button op je smartphone. Altijd handig!

Wingsurfer blogs top 10: er is meer

Dit was de absolute top 10 in het kader van de wingfoil blog special. De meest gelezen wingfoil blogs en de populairste informatie van KitesurfPro.nl tot nu toe. Maar is natuurlijk veel meer moois te vinden op de site. Blader bijvoorbeeld eens door alle wingfoil informatie via onze wingfoilen startpagina of typ een zoekterm hieronder. Mis je iets laat het ons weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Leren wingsurfen
Wingsurfen snel populairder dan kitesurfen en windsurfen
pfas kaart nederland